Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,49 / Satış: 32,62
€ EURO → Alış: 34,60 / Satış: 34,74

Durmak yok yola devam işte budur

Aytekin Ertuğrul
Aytekin Ertuğrul
  • 27.01.2020
  • Durmak yok yola devam işte budur için yorumlar kapalı
  • 616 kez okundu

Bu kararlar 24 Ocak 1980 de alındığından kısaca 24 Ocak karaları olarak anılmaktadırlar. (*)24 Ocak Karalarının ana hatları 6 Maddede özetlenebilir.

%32,7 oranında Devalüasyon yapılarak günlük kur ilanı uygulamasına gidilmiş,

Devletin ekonomideki payını küçülten önlemler alınmış, KİT’lerdeki uygulamaya paralel olarak tarım ürünleri destekleme alımları sınırlandırılmış.

Gübre, enerji ve ulaştırma dışında sübvansiyonlar kaldırılmıştır.

Dış ticaret serbestleştirilmiş, yabancı sermaye yatırımları teşvik edilmiş, kâr transferlerine kolaylık sağlanmıştır.( siz bunu kapitülasyonlar davet edilmiştir şeklinde okuyabilirsiniz)

Yurtdışı müteahhitlik hizmetleri desteklenmiştir.

İthalat kademeli olarak liberal ize edilmiş, ihracat; vergi iadesi, düşük faizli kredi, imalatçı ihracatçılara ithal girdide gümrük muafiyeti, sektörlere göre farklılaşan teşvik sistemi ile teşvik edilmiştir.

Türk milletine dayatılan bu kararlar ile Cumhuriyetimiz DENK bütçe yolundan ayrılmış ve açık bütçelerle Türk milletini, tam manasıyla iflasa sürükleme yollunda tam gaz ileri denilmiştir. Devlet öncülüğünde ağır  sanayileşme yolu kapatılmış iç ve dış borçlar artmış bir ABD doları da 70 TL olarak işlem görmeye başlamıştır. 24 Ocak işte böyle bir acı tarihin yıl dönümüdür. İktidara ikini MC hükümeti var. Başbakan Süleyman Demirel. Ve 24 Ocak karalarının mimari bir iktisatçı değil Elektrik mühendisi Turgut Özal. Acı acı yazalım ve unutalım diyeceğim ama yenilir yutulur unutulur gibi değildir. O zaman 70 TL olan bir ABD doları bu gün ( 24 Ocak 2020) de 5.933.000 TL  dir. Eyy Türk milleti 24 Ocakta alınan ve daha sonra 12 Eylül süngüsü ile uygulamaya konulan kararlar kime hizmet etmiştir?

24 Ocak ayni zamanda Cumhuriyet Gazetesinin birinci sayfası yazarı ölmez Uğur Mumcu’nun katledildiği daha acı bir gündür. Yukarıda yazdık. 24 Ocak kararları ile bir ABD doları 70 TL yapıldı. Bu gün ise Bir ABD  Doları 5.933.000 TL dir. O gün bu gündür yönetimde bulunan 12 Eylül Hükumetleri+ Turgut Özal Hükumetleri+ Süleyman Demirel Hükumetleri+ Mesut Yılmaz Hükumetleri+ Tansu Çiller Hükumetleri+ Necmettin Erbakan hükumetleri +Bülent Ecevit Hükumetleri ve 2003 ten bu yana da Recep Tayyip Erdoğan Hükumetleri topu birden Atatürk yolundan değil harici bedhahlarımızın bize empoze ettiği açık bütçe+ laik eğitimden uzaklaşmak+ iç ve dış borçları artırmak + paramızı yüksek oranlarda devalüe etmek+ Ağır sanayi yatırımlarından vaz geçmek gibi gaflet yollarından giderek bu günkü acı duraklara gelmişler ve Türk Milletini tam manasıyla iflasa sürüklemişlerdir. Uğur Mumcu’ya gelince 1o71 den bu yana Türk milletinin Anadolu’da Haçlılara karşı verdiği ölüm kalım savaşlarının sadece ölümsüz şehitlerinden biridir.

AKP+ MHP =TBMM olmuştur.

AKP+ MHP TBMM nin yerine geçmiştir. Dolayısıyla TBMM RTE+ DB nin elindedir. Anayasamız hala daha “EGEMENLIK KAYITSIZ ve ŞARTSIZ MİLLETİNDİR” diyor. Sende söyle hiç bir mahzuru yok fıkrası gibi.

76 yaşında bir adam üroloğa gider. Ürolog sorar Şikayetiniz nedir?

Ben ancak ayda bir eşimle birlikte olabiliyorum ama komşum Hüseyin efendi ile aynı yaştayız o her gece eşi ile birlikte oluyormuş

Peki ama siz bunu nereden biliyorsunuz?

Kendisi söylüyor, Siz de  söyleyin hiç bir mahzuru yok.

Anayasamızda ” Egemenlik kayıtsız ve şartsız Türk Milletinindir” diye yazılmasının bir mahzuru yok. Türk milleti adına MHP+ AKP yani DB+ RTE karar veriyorlar. Ben biliyorum ki verdikleri her karar gibi son verdikleri karar da doğrudur. Biliyorum ki Türk milletinin hiç bir ferdi lösemili evlatlarının çağdaş bir hastanede bakım ve tedavi yapılmasını istemiyor. NOKTA

YUH olsun demek en hafifi. Her karış toprağı şehit kanları ile sulanarak kurulan Cumhuriyetimiz ve Cumhuriyetimizin ordusu hangi zihniyetin eline geçmiştir? Ama bu insanların gündeminde 1938 de 80 kuruş olan bir ABD dolarının bu gün (23. Ocak 2020) 5.922.000 TL olduğu konusu ile çaresi yoktur. İşte bir YUH daha. Şimdi bir YUH hikayesi anlatalım.  Futboldan az bir ilgisi olan Trabzonsporlu Milli futbolcu Kadir’i tanır.  Konyaspor maçında hakem Trabzon lehine penaltı kararı verir. Penaltıyı Kadir Dışarı atar kaleyi bile tutturamaz. Tribünlerdeki Trabzon spor taraftarları küfürler ederler Kadire Yuh çekerler. O esnada tribündeki fanatik Trabzon taraftarı YUH çekenlere der ki:

Ha uşaklar bu yuhları kime çekeyisunuz?

Penaltıyı dışarı atan oyuncuya çekeyuruz.

Haçan siz onun kim olduğunu bileyimisunuz?

Hayır tanımayuruz

O Kadir dur. O Avrupa çapınadur.

Bu ne biçim Avrupa ÇAPINADUR. Topu dışarı attı kaleyi bile tutturamadı

Haçan onun bir pilduğivardur.

Bunların da bir bilduği mi vardur?  Dolar oldu 5.922.000 TL hala önlem yani DENK bütçe yok. Acaba onların da bir pilduği mi vardur?

(*) Daha geniş bilgi için Op. Dr. Aytekin Ertuğrul: Büyük ihanet ve milli reaksiyonlar Togan Yayınları İstanbul  2015

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ