İskenderun Küçük Sanayi Sitesi esnafı özellikle yer sorunlarını ve Şubat 2026 yılında yapılacak seçimler için Beyaz Saray’da yemekte buluştular.
Küçük Sanayi Sitesi esnafı 2011 yılından bu yana şimdiki bulundukları yerin yerleşim alanı içinde kalmasından ötürü taşınması için karar çıkmış ama bir türlü yer bulmakta zorluk çekiyorlardı.
Belen ilçesi tarafında aldıkları yerde yerleşim alanı ilan edilince başka yerlere bakmaya ve hükümetten, belediyelerden yardım talebinde bulundular. İskenderun Madeni İşler Esnaf ve Sanatkarları Odasının Şubat 2026 seçimlerinde hazırlanıyorlar, şimdiki oda başkanı ve yönetiminin sorunlarına çözüm bulmadığını, yeni yönetimle yollarına devam etmek istediklerini açıkladılar. Komite kurarak yönetim kurulu aday ve başkan adaylarını belirlediler.
Oda yönetimi ve sanayinin yeni yerini çözmek için İskenderun Sanayi Esnafı Grubunu kurdular ve sorunlarını bu ad altında çözme yoluna gittiler.
Yeni yer için Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi başkanı İbrahim Açıkgöz “Artık müjdeli haberi sanayicimize verebiliriz. 600 dönüme yakın bize yer gösterdiler ve projesini hazırlıyorlar” müjdesini verdi.
Sanayicilerin yemekli toplantısına İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, sanayici ve Akdeniz Tüccar ve Sanayiciler İş Derneği Başkanı Mithat Ceritbinmez, Vatan Partisi il başkanı Sadık Karakaş, İskenderun Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi başkanı İbrahim Açıkgöz, meclis üyeleri, sanayiciler katıldılar.
Yemekte halaylar çekildi, türküler söylendi ve sanayiciler yeni bir enerji kazanarak, geceden ayrıldılar.
Açılış Konuşmasında MARDER başkanı ve Sanayici Salih Bayar “Biz bir bayrak yarışı ve sorunları çözmek için bir yola çıktık. Biz yönetime geldiğimizde krediler, KOSGEB, KOBİ gibi konular konusunda bilir kişilerle görüşüp, üyelerimize bilgi vererek, bu günkü oda yönetiminin yapmadıklarını yapacağız” dedi.
Yemeğe katılan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’a, Akdeniz İş İnsanları Derneği Başkanı Mithat Ceritbinmez’e ve İskenderun Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif başkanı İbrahim Açıkgöz’e mikrofon uzattık. Sanayicinin sorunlarını ve çözüm önerilerini aldık.
Ömer Kelleci (ODA BAŞKANI ADAYI)
Madeni Eşya Odasına kayıtlı üyelerimizin menfaatini koruyacağıma söz veriyorum. Hayatım boyunca aile ve iş yerlerinde ayrım yapmadım, yapanlarla da olmadım. Mesleğimi ve ülkemi seviyorum, bunun için bu görevi de yapacağıma inanıyorum. Biz depremden sonra 21 kişilik ekiple yola çıktım ve arkadaşlar beni başkan adayı olarak uygun buldular. Ben ve ekibim hizmet için bu göreve talip olduk. Öncelik görevimiz ise şehir içinde kalmış sanayi sitesini hak ettiği yere taşımaktır. Deprem bölgesindeki esnafımızın sorunları hep birlikte oturup çözeceğiz.
LEVENT HAKKI YILMAZ (İSKENDERUN TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI)
Küçük Sanayi Sitesi esnafı bir yemek düzenledi, bizleri de çağırdılar, önümüzdeki yakın dönemdeki oda başkanlığı seçimleri yarışına katılıyorlar. Adaylarımıza başarı diliyorum. İskenderun Sanayi esnafının temel sorunu, sanayi sitesinin bu günkü bulunduğu yerden kaldırılması sorunudur. Hem şehrimizin mimarisi açısından çok çirkin bir görünümü var, aynı zamanda orada iş yapanlarında düzgün iş yapamadıkları için yerleri çok dar, iç, içe girmiş, büyük problemlerin yaşandığı bir ticaret merkezi gibi görünüyor. Yaklaşık 400 dönümde burada işlerini ve ticaretlerini yapmaya gayret ediyorlar. Biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu yerin yerine daha kaliteli, daha düzgün bir yere kaldırılmasını ve başka bir yere taşınarak nitelikli bir iş yerinin, şu anda orada iş yapan esnafa kazandırılmasını istiyoruz. Ben 13 yıldır oda başkanıyım ve sürekli dile getiriyorum. Bu günde bunun için varım, seçimler çok önemli, biz oda olarak esnaf odaları ile bölgeye her türlü değer katacak projenin yanındayız. Bundan sonra da onların yanında ve güzel işler yapacağız diye düşünüyorum.
MİTHAT CERİTBİNMEZ (AKDENİZ İŞ İNSANLARI DERNEĞİ BAŞKANI)
İskenderun Küçük Sanayi Sitesi esnafının yemeğindeyiz, 2026 yılı Şubat ayında odanın bir seçimi var, buranın üyeleri Hatay’ın ekonomisine ciddi katkıları olan ve potansiyele sahiptir. Bu küçük esnaf, KOBİ’lerden meydana gelen sanayiciler bulunuyor. Tabi ki ülkemiz zor şartlardan geçmektedir. Bizler yüksek enflasyon, yüksek faiz, altında eziliyoruz. Tüm bu zorluklara, sıkıntılara rağmen en iyi şekilde mücadele ederek bu işin altından zaferle çıkmayı hedefliyoruz. Durmadan üreteceğiz, ülkemize, devletimize katkı sunmaya ve hizmet etmeye devam edeceğiz. Beş adayımız var ve hepsine başarılar diliyorum.
İBRAHİM AÇIKGÖZ (İSKENDERUN KÜÇAK SANAYİ SİTESİ KOOPERATİF BAŞKANI)
Sanayicilerimiz bizi davet ettik ve geldik. Size İskenderun Küçük Sanayi Sitesi esnafının yeri için yeni bilgiler vereceğim. Sanayi Bakanı ve Sanayi il müdürü Rıza bey, Hatay’ın proje genel müdürü Arman beyle de görüşmeler yaptık. Bizim sanayi esnafımızın yeni yeri için 600 dönüme yakın yer vereceklerini ve bunu bin dönüme kadar çıkarmayı uğraştıklarını söylediler. Bütün İskenderun sanayisine yetecek kadar yer ayarlıyorlar. İnşallah oraya bütün sanayi esnafını taşıyacaklar, Sanayi Bakanı ağır hasarlı, yıkılmış ve orta hasarlı esnafın taleplerini aldılar, onlara sanayi bakanı yapacak, diğerlerini de büyükşehir yapacaktır. Bizim esnafı borçlandırarak yapacaklardır. Yetkili kurumların bize verdikleri bilgiler bunlardır.
HÜSEYİN GÜLER
İSKENDERUN







