“İLK BAVULUM İLK BİLETİM” PROJESİ BU YIL DA DEVAM EDİYOR

Atayurt Gazetesi
Atayurt Gazetesi tarafından
11 Eylül 2025 yayınlandı / 11 Eylül 2025 21:29 güncellendi
“İLK BAVULUM İLK BİLETİM” PROJESİ BU YIL DA DEVAM EDİYOR

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, üniversiteye adım atan gençlerle “İlk Bavulum İlk Biletim” projesi kapsamında bir kez daha buluştu.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Antakya Kisecik Yerleşkesi Habitat Alanı’nda gerçekleşen programa Başkan Mehmet Öntürk’ün yanı sıra; Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, HATSU Genel Müdürü Fatih Cihangir, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay, Hatay Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, Hatay Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, veliler ve öğrenciler katıldı.

Başkan Mehmet Öntürk: Hiçbir Evladımız Yalnız Değil

Başkan Mehmet Öntürk, eğitime ve gençlere yönelik desteklerin artarak devam edeceğini belirterek, “Bu memlekette hiç kimse sahipsiz kalmayacak. Hatay; gençleriyle ayağa kalkacak, biz onların daima yanında olacağız” dedi.

Yol Harçlığınız Bizden, Dualarımız Sizinle

Proje kapsamında, üniversiteye başlayan öğrencilere bavul hediye edilirken 3 bin TL. harçlık hesaplara yatırılacağını belirten Başkan Mehmet  Öntürk konuşmasında şunları dile getirdi:

“Geçen yıl YKS’de ilk 10 bine girene 20 bin lira, LGS’de %0,01’lik dilime girene 20 bin lira burs ve bilgisayar verdik. Bu yıl ise yol harçlığını 3 bin liraya çıkardık. Gençlerimizi yeni hayatlarına uğurluyoruz. Hatay onların arkasında.”

Başarıyı Görmezden Gelmedik, Geleceği Onlarla Yazıyoruz

Sadece üniversiteye başlayanlara değil, sınavlarda üstün başarı gösteren öğrencilere de büyük destek sunduklarını dile getiren Başkan Mehmet Öntürk, “Bu yıl YKS’de ilk bine giren evlatlarımıza bilgisayarlarını geçtiğimiz günlerde dağıttık.  YKS’de ilk 10 bine girene 25 bin TL, LGS’de  %0,01’lik dilime giren öğrencilere 25 bin TL. burs vereceğiz” diye konuştu.

Eğitim Bu Şehrin Temel Taşıdır

Başkan Mehmet Öntürk, Hatay’a yapılan eğitim yatırımlarından bahsederek son iki yılda yapılan yatırımlar sayesinde  tüm kademelerinde önemli bir dönüşüm yaşandığını belirtirken sözlerine şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanımızın talimatları, Milli Eğitim Bakanlığımızın destekleri ve Valiliğimizin gayretleriyle Hatay’a tam 9,75 milyar TL. eğitim yatırımı yapıldı. 210 ağır hasarlı okulun yerine 164 yeni okul yapıldı. 9292 dersliği hizmete aldık, 46 okulun inşaatı devam ediyor. 1573 derslik yapılıyor.”

Teknolojide, Bilimde, Meslekte Gençlerimizin Yanındayız

Hatay’da sadece akademik başarıya değil, teknoloji ve mesleki gelişime de özel önem verildiğini ve bu kapsamda birçok yeni merkez hizmete alındığını söyleyen Başkan Öntürk, “Hataybot Robot Yarışması’yla 470 takım ve 1739 öğrenciyi bir araya getirerek gençleri, teknolojiyle buluşturduk” vurgusunu yaptı.

Bu Şehirde Okuyan, Kazanan Gençlerimiz Var

Hatay Büyükşehir Belediyesine bağlı merkezlerde sınavlara hazırlanan yüzlerce öğrencinin başarıya ulaştığını söyleyen Başkan Öntürk şu ifadelere yer verdi:

“Destek Eğitim Merkezimizde 187 evladımızı tıp, hukuk, mühendislik gibi bölümlere yerleştirdik. 100 öğrencimizi nitelikli liselere gönderdik. Akademi Hatay’da 1590 öğrencimize meslek edindirme kursu veriyoruz. Son 1 yılda 7500 kursiyer sayısına ulaştık. Bilgisayar, teknoloji, yabancı dil gibi 7 farklı branşta yaz kursları açtık.”

Hepiniz Birer Kültür Elçisi Olarak Gidiyorsunuz

Başkan Mehmet Öntürk, konuşmasının sonunda gençlere ve ailelere şöyle seslendi:

“Moral ve motivasyonla kazandığınız şehirlere gidin. O şehirlerde Hatay’ımızın kadim bir şehir olduğunu anlatın. Siz aynı zamanda bir öğrenci değil, kültür elçisi olarak gidiyorsunuz. Hayat’ın nasıl bir afet yaşadığını, nasıl bir kadim şehir olduğunu ve nasıl birlik ve beraberlik içerisinde ayağa kalktığını anlatın. Ülkemizin buna ihtiyacı var. Ülkemizin geleceği ile ilgili burada yaşananları tüm Türkiye bilsin. Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak biz sizlerin daima arkanızdayız. Yolunuz açık olsun, ailelerinizi tebrik ediyorum.”

Programın sonunda Başkan Mehmet  Öntürk ve protokol üyeleri, öğrencilere hediyelerini takdim ederek hatıra fotoğrafı çektirdi ve kendilerine başarı dileklerini iletti.

 

Yorum Ekle

“İLK BAVULUM İLK BİLETİM” PROJESİ BU YIL DA DEVAM EDİYOR

Bu Yazıyı Paylaş

Bildirimler
0