Anasayfa / Manşet / BAŞKAN MEHMET ÖNTÜRK, YAYLADAĞILI MUHTARLARLA BULUŞTU

BAŞKAN MEHMET ÖNTÜRK, YAYLADAĞILI MUHTARLARLA BULUŞTU

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, il genelinde düzenlediği istişare toplantılarını sürdürüyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesinin  yatırımlarını incelemek üzere Yayladağı’na ziyaret gerçekleştiren Başkan Öntürk, ilçede sürdürülen çalışmaları yerinde değerlendirdi.

Bu kapsamda Çabala Mahallesi’ndeki sıcak asfalt çalışmalarının yanı sıra Hatay Büyükşehir Belediyesi  ve Yayladağı Belediyesi iş birliğiyle yürütülen Çarşı İyileştirme Projesi’ni de yerinde gören Başkan Öntürk ayrıca Devrent Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen muhtarlar toplantısına katıldı.

Toplantıya; AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, Yayladağı Kaymakamı Halil Yazıcı, Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Kumlu Belediye Başkanı İbrahim Paç, AK Parti Hatay İl Başkanı Mustafa Erdoğan ile il yönetimi, Cumhur İttifakı temsilcileri, HATSU ile Hata Büyükşehir Belediyesi  yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve mahalle muhtarları katıldı.

Göreve başladığı günden bu yana 15 ilçede hayata geçirilen çalışmalara değinerek konuşmasına başlayan Hatay Büyükşehir Belediye  Başkanı Mehmet Öntürk, Yayladağı’ndaki yatırımlar ve projelerle ilgili kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Mehmet Öntürk: Yayladağı’nda 54 Bin m Altyapı Yaptık

Konuşmasında Başkan Mehmet Öntürk, “Yayladağı’nda 44 bin 135 metre içme suyu ve 10 bin 382 metre atık su hattı yaptık. Toplam 54 bin 517 metre altyapımızı yeniledik. 5 mahallemizin su depolarını yeniledik. 24 mahallede sondaj çalışması yaptık” dedi.

Hatay genelindeki yol ve altyapı çalışmalarına ilişkin değerlendirmesinde, belediyenin geçmiş dönemde yeterli yatırım yapılmamış bir yol ve su altyapısıyla karşı karşıya kaldığını ifade eden Başkan Öntürk, geçmişte bu çalışmaların zamanında gerçekleştirilmiş olması hâlinde bugün daha farklı bir tabloyla karşılaşılabileceğini belirterek buna rağmen iyi bir noktada olduklarını bu sorunları çözdüklerini kaydetti.

Başkan Öntürk: 126 km Daha Yol Yapacağız

Başkan Mehmet Öntürk, Yayladağı’nda ulaşım altyapısına yönelik çalışmaların kapsamlı şekilde sürdürüldüğünü belirterek ilçede bugüne kadar 215 kilometrelik yol çalışmasının gerçekleştirildiğini ifade etti. Başkan Öntürk, çalışmalar kapsamında 126 kilometrelik yolun daha asfaltlanmasının planlandığını kaydetti.

Milletvekili Adem Yeşildal; hükümetiyle, yerel yönetimleriyle, bürokrasisiyle ve Cumhur İttifakı’nın tüm unsurlarıyla birlik ve beraberlik içerisinde hareket edildiğinde hizmetlerin daha güçlü şekilde hayata geçirileceğini vurguladı.

Milletvekili Yeşildal: Tesisin Yapımına Başlanacak

 

Milletvekili Adem Yeşildal, HBB tarafından Yayladağı’nın atık su sorununa kalıcı çözüm getirecek Atık Su Arıtma Tesisi ve 30 kilometrelik kanalizasyon altyapısı projesine bu yıl başlanmasının planlandığını belirtti. Yaklaşık 11 milyon avroluk yatırımın ilçenin çevre ve altyapı sorunlarının çözümüne önemli katkı sunacağını ifade etti.

Kaymakam Yazıcı: Başkan Öntürk Yayladağı’nın Büyük Sorunlarını Çözdü

Yayladağı Kaymakamı Halil Yazıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Istranca Dağları’ndan İstanbul’a su getiren hizmet anlayışına atıfta bulunarak, Başkan Öntürk’ün de aynı anlayışın bir temsilcisi olarak Yayladağı’nın ihtiyaçlarını bahane üretmeden çözeceğine inandığını ifade etti. Kaymakam Yazıcı, son üç yıllık süreçte ilçenin önemli sorunlarının büyük bölümünün Başkan Öntürk tarafından çözüme kavuşturulduğunu belirterek hizmetlerinden dolayı Başkan Öntürk’e teşekkür etti.

Başkan Mehmet Yalçın: Yayladağı İçin Çalışmaya Devam Edeceğiz

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın; Hatay Büyükşehir Belediye  Başkanı, milletvekilleri, il ve ilçe teşkilatları ile hükümetin iş birliği içerisinde Yayladağı için çalışmaya ve ilçenin ihtiyaçlarını karşılamak adına el ele mücadele etmeye devam edeceklerini ifade etti.

İl Başkanı Mustafa Erdoğan: Mehmet  Öntürk Başkan Bizi Mahcup Etmedi

Toplantıda konuşan AK Parti Hatay İl Başkanı Mustafa Erdoğan; Başkan Mehmet Öntürk’ün üç yıl önce verilen sözleri yerine getirerek kendilerini hiçbir yerde mahcup etmediğini ifade etti. Başkan Öntürk’ün çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Erdoğan, hizmetleri dolayısıyla teşekkür etti.

Toplantı boyunca Muhtarlar ve STK temsilcilerinin ilettiği sorun ve talepleri tek tek dinleyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk,  bu talepler doğrultusunda ilgili birimlere gerekli talimatları verdi.

 

 

Cevap bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir