Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,29 / Satış: 32,42
€ EURO → Alış: 34,60 / Satış: 34,74

2021 Yılına Doğru Kısa Kısa

Aytekin Ertuğrul
Aytekin Ertuğrul
  • 14.12.2020
  • 2021 Yılına Doğru Kısa Kısa için yorumlar kapalı
  • 657 kez okundu

Çıkış Yolumuz  Atatürk’e Dönüş Yoludur

Hukukun Egemenliği Derneği Genel Başkanı Sayın Erdem Akyüz tarihi bir uyarı yazısı yazmıştır. Ve demiştir ki: 

“Yapılması gereken şey; ne olduğu bilinmeyen reform denemeleri değil, bu hatalı ve yanlış uygulamaları düzeltmek, Atatürk Devriminin ilkelerini, laik, demokratik, Cumhuriyetin birer eseri olan eğitim, ekonomi ve hukuk düzenini egemen kılmaktır.”

Bu cümleyi biraz açık yazarsak;

Devletçilik öncülüğünde karma ekonomi, 

DENK bütçeye dayalı bir bütçe ve planlama düzeni.( Anayasa madde 166) 

Dünyadan borçları çoğaltan değil, var olan borçları temizleyen bir ödemeler dengesi uygulaması,

 Laik temele dayalı bir eğitim düzeni

 Demek gerekir.  

Toplumsal Yanlışların bir kısmı Ancak Davalarla Düzelir. 

 Şair ve yazar Ataol Behramoğlu bizim gibi Anayasamızın 74. Maddesine dayanarak 65 yaş üstü vatandaşlarımız için alınan özel kısıtlayıcı önlemlerin anayasamızın 10. maddesine aykırılığı nedeniyle  İstanbul bölge idare mahkemesinde dava açmıştır. Hukuk düzeninde yapılacak doğru iş budur. Biz de bildiğiniz gibi  anayasanın 74. maddesine dayanarak hayatımızdan bütün zamların çıkarılmasını sağlayacak şekilde açık bütçelerin yasaklanması için Danıştay’da davalar açtık. Bu davalar bize yapılan hukuk dışı kısıtlamalar ve tecavüzler bitinceye  kadar devam etmelidir. Türk vatandaşlarından artık hukuk sahasında da mücadelelerin verilmesi beklenir. Sayın Ataol Behramoğlu’nu kutlarız. 

Allah Asgari Ücretlilere Acımalıdır

10 Aralık 2020 tarihli “SÖZCÜ” gazetesinde yılmaz Özdil bir Asgari ücret yazısı yazmış.  Ama içinde asgari, ücret ne olmalıdır bölümü yoktur. Asgari ücret yazısında asgari ücret ne olmalıdır da yazılmalıdır.

Sayın DİSK Başkanımız  2021 de Asgari ücretlerin 3.800 TL olmasını istemiştir. 2003 te asgari ücretler 250 TL idi. Çeyrek altın ise 24 TL idi. Asgari ücretle 10,1 çeyrek altın alınabiliyordu. Şimdi 2021 için asgari ücretleri DİSK 3.800 TL istemiştir. 12 Aralık 2020 deyiz. Bu gün çeyrek altın 762 TL dir Bölelim 3800:762=5 yani diskin  istediği asgari ücretler bile 2003 teki ücretin yarısı kadar çeyrek altın alım gücündedir. İşte açık bütçe denilen içimize salınan  gafletin yaptıkları budur. Peki, asgari ücret ne olmalıdır. En az 2003 değerine ulaşmak için asgari ücretin 10 çeyrek altın alım gücünde olmalıdır. Peki bu gün çeyrek altın ne kadardır. 762 TL dir. 10 tane asgari ücret almak için7620 TL gereklidir. Şimdi buna EVET mi diyelim Hayır. 2003 ten bu yana her sene %4 kalkınsak 18X4=72 bu rakama %72 daha eklemeliyiz. Yani bu sene asgari ücretlerin7620+5472=13000 TL olmalıdır. İşte AKP nin uyguladığı açık bütçelerle girdiğimiz çıkmaz sokaktır.

Bu asgari ücretlerin durumunu belirten   yazının altını sanıyorum. AKP ye ve MHP ye oy verenler dahil Tüm Türk milleti imzalar. 

Dahilde DENK bütçe yapmazsanız iki şey yapmış olursunuz.

Atatürk’e göre; tam  bağımsız kalamazsınız

İsmet İnönü’ye göre ;memleketi tam manasıyla iflasa sürüklersiniz.

Zaten yaşadıklarımız da bunlardır.

 Meslekle ilgili itirazımız. 

Bize ulaşan mesleki dostlarımızın ifadelerine göre Sayın RTE epilepsi+ Kolon Ca hastasıdır. Böyle bir  hasta Bizim TSK Sağlık Yeteneği Yönergesine göre askerliğin her rütbesinden sağlık nedeniyle emekliye ayrılır. Bu hastalıkları taşıyan TSK da görev yapamaz. Sayın Cumhurbaşkanımızın mevcut hastalıkları  göründüğü kadarı ile bu görevleri yapamayacak kadar ilerlemiştir.  Bu gün Türk milletini acı acı düşündüren noktalarda biri de budur.

NOT: 2021 mali yılı bütçesi TBMM de görüşülüyor. Şu ana kadar “bu bütçe 246 milyar açıktır. Kabul edemeyiz. Siz kabul ederseniz biz T.C. Anayasa Mahkemesine gideceğiz” diyen bir babayiğit ana muhalefet ve muhalefet mensubuna bile  rastlamadık.

Op. Dr. Aytekin Ertuğrul

draertugrul@hotmail.com

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ