Antakya Belediyesi’nden “Zeytinyağı Okur-Yazarlığı ve tadımı eğitimi”
Antakya Belediyesi, Ziraat Odası ve Mustafa Kemal Üniversitesi iş birlikleri ile hayata geçirilecek olan “Zeytinyağı Okuryazarlığı ve Zeytinyağı Tadım Eğitimi” 5 Ocak’ta başlayacak.
Zeytin cenneti Hatay’da zeytinyağı kalitesini yalnızca asit değerinin değil; toprağından dalına, taneden sofraya gelene kadar tüm süreçlerin etkilediğini, anlaşılacak bir eğitimin başlayacağını duyuran Antakya Belediyesi zeytinyağı eğitimine ilişkin şu bilgileri paylaştı:
“Bildiğiniz üzere Hatay zeytinyağının anavatanıdır. Gerek üreticilerimizin gerekse merakı ve ilgisi olan hemşerilerimizin Zeytinyağı Okuryazarlığı ve Zeytinyağı Tadımı konusunda uzmanlaşmasını hedeflediğimiz bir eğitimle bölgede üretilen zeytinyağı kalitesinin arttırılmasının üreticiden tüketiciye her kademedeki kişinin eğitim alması ile sağlanabileceğini düşünüyoruz.
Bu amaçla 5 ve 6 Ocak tarihlerinde Antakya Gastronomi Akademisi’nde “Zeytinyağı Okuryazarlığı ve Zeytinyağı Tadım Eğitimi” gerçekleştireceğimiz derslerde sabahtan öğleye kadar Zeytinyağı ile ilgili teorik bilgilerin verileceği, öğleden sonra da zeytinyağı tadımının yapılacağı eğitimlerimiz başlayacak. Eğitimlerimize katılmak ve bilgi almak isteyen vatandaşlarımız 03262130304 – 1502 dahili numaralarından bize ulaşabilirler.”