Ankara’daki Hatay Turizm ve Gastronomi günlerinde Antakya Belediyesi standı ve Workshop etkinliği yoğun ilgi gördü
Ankara Altınpark Anfa Etkinlik Alanında düzenlenen Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri etkinliğinde Antakya Belediyesi standı ve workshop etkinliği yoğun ilgi gördü.
25-29 Mart tarihleri arasında gerçekleşen Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri’nde Antakya Belediyesi; Antakya’nın tarihi, doğası, kültürü, mutfağı, el sanatları ve daha birçok yöresel değerini tanıttı.
Antakya’nın yöresel lezzetlerini mobil mutfak TIR’ı ile tanıtan Antakya Belediyesi, Zahter Salatası Workshop etkinliği gerçekleştirerek zengin mutfak kültürünün bir parçası olan Zahter Salatası tarifini Ankaralılara öğretti.
Antakya Belediyesinden workshop sonrası yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:
“Ankaralılar bizi ve zengin mutfak kültürümüzün tatlarını çok özleyecek.” vurgusu yapılırken Ankaralılarla bir araya gelen Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, zahter salatasının tadına baktı ve etkinliğe katılanlara hediyelerini takdim etti. Renkli görüntülere sahne olan workshop etkinliğine katılanlar, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’a teşekkürlerini ilettiler.
Antakya Belediyesi standı ve workshop etkinliğinin yoğun ilgi görmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz: “Antakya’yı Ankara’ya taşıdık, hasret çekenlerle kucaklaştık. Tarihi, doğası, kültürü, el sanatları ve gastronomisi ile tanınan şehrimize yakışır bir etkinlik gerçekleştirdik. Birlik ve beraberlik açısından oldukça önemli olan bu etkinliklerle birlikte plan ve projelerimizi de daha iyi anlatma ve geliştirme fırsatı bulduk. Stantlarımızı ziyaret eden vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.”
Başkan İzzettin Yılmaz fuar süresince ev sahipliği yaptığı Antakya Belediyesi standında pek çok misafir ağırlarken, Hatay’ın dört bir köşesinden fuara katılan tüm standları tek tek ziyaret etti.