Haşare ile mücadeleye devam

Atayurt Gazetesi
Atayurt Gazetesi tarafından
3 Haziran 2020 yayınlandı / 03 Haziran 2020 16:58 güncellendi
Haşare ile mücadeleye devam

Hatay Büyükşehir  Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı haşere mücadele ekipleri, kentin bütün mahallelerinde haşere mücadelesine aralıksız olarak devam ediyor.

Hatay halkının rahat bir yaz mevsimi geçirmelerini sağlamak amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam eden ekipler, kışın yağan aşırı yağmurun ve çevre kirliliğinin sonucu olarak yoğun üreyen sivrisinek, karasinek, yakağan, pire ve kene gibi böcek türlerine karşı amansız bir mücadele veriyor. HBB ekipleri, 20 günde bir yumurta ilaçlarıyla üremeyi kontrol altına alıyor.

Ayrıca havaya zehir sıkmak suretiyle, gece yapılan ilaçlama çalışmalarıyla da uçanlara karşı mücadele edildiğini ifade eden yetkililer, haşere ve vektör mücadelesinde en iyi sonucu almaya dönük çabanın başarıya ulaşabilmesi için vatandaşların da destek olması gerektiğini belirtti. Yetkililer, vatandaşların evlerinin etrafında bulunan su birikintilerini kurutmalarının, ahırlarından dışarıya su akıtmamalarının haşere ve vektör mücadelesinin başarıya ulaşmasında hayati önem taşıdığını ifade etti.

Yorumlar kapatılmıştır.

Haşare ile mücadeleye devam

Bu Yazıyı Paylaş

Bildirimler
0