Aile’nin korunmasına dair Kanun’la mağdurlar korunmuştur!

Hatay Valiliğince düzenlenen, Kadına Yönelik Şiddetle 2021-2025 mücadele ulusal eylem planı ve Medya’daki şiddet dili konulu panelde, 4320 sayılı Ailenin korunmasına dair kanunla, mağdurların korunduğu belirtildi.
Hatay Valiliği Abdurrahman Melek salonundaki panel Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından verilirken, Kadına yönelik şiddetle mücadele amacıyla ilk defa 1998 yılında, “Aile içi şiddet” kavramının Türkiye Cumhuriyeti’nin Hukuk sisteminde 4320 sayılı kanunla tanımlanarak, Ailenin korunması dair kanun’la mağdurların korunduğuna dikkat çekildi.
4320 sayılı kanunun uygulamadan kaynaklı eksikliklerinin giderilmesi ve kapsamının genişletilmesi amacıyla, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde, “6284 sayılı Ailenin korunması ve Kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanunun uygulama yönetmenliği’nin hazırlık çalışmasının gerçekleştirilerek 8 Mart 2012 tarihinde Türkiye Büyük Millet Mecilisi genel kurulunda oy birliğe ile kabul edildiğine dikkat çekildi.
Panelde ayrıca, 6284 sayılı kanun kapsamında yer alan çalışmalardan biri de şiddetle mücadelede 81 ilde şiddet önleme ve izleme merkezlerinin açılmasının hedeflendiği, Hatay’da ise şiddet önleme ve izleme merkezinin 13333333 Kasım 2015 tarihinde açıldığının altı çizildi.
Panelde medyadaki şiddet dili üzerinde örnekler verilirken, eylem planı kapsamında öncelikle Hatay’da kadına yönelik şiddetle mücadeleyi etkin kılmak amacıyla Hatay’ın risk haritasının çıkartılarak Hatay Valiliğinin koordinesinde ilgili tüm kurumların desteği ile faaliyet planı hazırlanarak çalışmalara başlandığı ada dile getirildi.


