Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 34,09 / Satış: 34,23
€ EURO → Alış: 37,01 / Satış: 37,16

EĞİTİM-İŞ’TEN MECLİS BAŞKANI  NUMAN KURTULMUŞ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU:

EĞİTİM-İŞ’TEN MECLİS BAŞKANI  NUMAN KURTULMUŞ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU:
  • 15.10.2024
  • EĞİTİM-İŞ’TEN MECLİS BAŞKANI  NUMAN KURTULMUŞ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU: için yorumlar kapalı
  • 12 kez okundu

CUMHURİYETİN TEMELLERİNE YÖNELİK SALDIRILARA KARŞI SESSİZ KALMAYACAĞIZ!

Eğitim-İş Hatay 1 Nolu Şubesi Anayasa’nın 3. Maddesine yönelik sözlerine karşı Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş hakkında suç duyurusunda bulundu.

Hatay Adliyesi önünde Basın açıklaması yaparak Meclis Başkanı hakkında suç duyurusu dilekçelerini veren Eğitim-İş üyeleri açıklamalarında şu görüşlere yer verdiler:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilkelerine ve Anayasamızın değiştirilemez maddelerine yönelik saldırılar asla kabul edilemez. Numan Kurtulmuş’un Anayasa’nın 3. maddesinde yer alan “Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü” ifadesinin değiştirilmesi gerektiğine dair açıklamaları, Cumhuriyetimize ve aynı zamanda anayasal düzenimize doğrudan bir saldırıdır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilkelerinin ve Anayasası’nın yok sayıldığı, değişmez hükümlerinin tartışmaya açıldığı bir sistem Cumhuriyet değil, meşrutiyettir! Bugün bu sistemin güncel adı, “şahsım devletidir!”

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nı tartışmaya cüret edenler, “Şahsım Devleti” yaratanlar ve onlara destek olanlardır! Meclis temsiliyetinin, halkın iradesinin yok edildiği bu sistemin savunucuları, Cumhuriyet’in kazanımlarını yıkmak için adım atmaktadır. Ancak şunu unutmamalılar: Bu ulusun geçmişi, bağımsızlık mücadelesiyle, Cumhuriyet’le ve Atatürk Devrimleriyle yoğrulmuştur. Cumhuriyetin temellerini sarsmaya yönelik her girişim, sadece halkın egemenliğine değil, ülkemizin bağımsızlığına da yapılan bir saldırıdır!

Anayasamızın 4. maddesi, bu ülkenin bayrağını, başkentini ve yönetim şeklini koruma altına alırken, bu ilkelerin değiştirilmesinin teklif dahi edilemeyeceğini net bir şekilde belirtmektedir. Bu temellere yönelik saldırılar, yalnızca hukuki değil, tarihsel ve toplumsal bir ihanet anlamına gelir.

Eğitim-İş olarak, Numan Kurtulmuş’un sözlerine karşı, Cumhuriyetimizin temel ilkelerini savunmak ve halkın iradesini korumak için tüm Türkiye’de bugün suç duyurusu dilekçelerimizi veriyor ve Adliye binaları önünde basın açıklamamızı yapıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olarak varlığını koruma yolunda, bu tür saldırılara karşı en sert tepkiyi vermekten asla geri durmayacağız. Şahsım Devleti yaratanlar bilsin ki, Cumhuriyet bu topraklarda sonsuza dek yaşayacak, Atatürk’ün Devrimleri sarsılmaz bir iradeyle korunacaktır!”

HATAY EĞİTİM-İŞ’İN MECLİS BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU DİLEKÇESİ:

…….. CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

ŞİKAYETÇİ           : ……………………(EĞİTİM-İŞ ……. Şube/Temsicilik  Başkanı)

Adres:

ŞÜPHELİ              : Numan KURTULMUŞ( TBMM Başkanı)

SUÇ TARİHİ        : 10/10/2024

SUÇ                       : 5237 s. Türk Ceza Kanunu m.309 (Anayasayı İhlal), m.257 (Görevi Kötüye Kullanma)

KONU   : Anayasayı İhlal ve Görevi Kötüye Kullanma suçlarını işleyen şüpheli hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak haklarında kamu davası açılması talebimiz  hakkındadır.

AÇIKLAMALAR

1-Basına yansıyan haberlerden Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan KURTULMUŞ’un 10 Ekim 2024 tarihinde Gazi Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Programı’nda yapmış olduğu konuşmada; Anayasamızın değiştirilemez hükümlerinden olan ve 3. Maddesinde yer alan “Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür.” tabirinin değişmesi gerektiğini söyleyerek, “Devletin ülkesi olmaz. Devletin milleti olmaz. Bu metin, ‘Milletin devleti ve ülkesiyle bölünmez bütünlüğü’ şeklinde ifade edilmelidir” şeklinde Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerine saldırı niteliğinde açıklamalarda bulunmuştur.

2-Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesini ve temel değerlerini güvence altına alan anayasanın ilk dört maddesi, Atatürk devrimlerinin ve bağımsızlık mücadelesinin bir mirasıdır.

TBMM Başkanı Numan KURTULMUŞ’nun Anayasamızın değiştirilemez maddelerinden olan Türkiye Cumhuriyeti’nin bayrağı, başkenti ve yönetim şekline dair olanları değiştirme teklifini gündeme getirmesi, bu değerlere açık bir saldırıdır. Anayasamızın 4. Maddesinde bu ilkelerin korunması güvence altına alınırken, değiştirilmesinin teklif dahi edilemeyeceğini açıkça belirtmektedir.

Şüphelinin yapmış olduğu bu açıklamanın Türk Ceza Kanunu 309. Maddesinde düzenlenen;

Anayasayı ihlal

Madde 309- (1) Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs edenler ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılırlar.

(2) Bu suçun işlenmesi sırasında başka suçların işlenmesi halinde, ayrıca bu suçlardan dolayı ilgili hükümlere göre cezaya hükmolunur.

(3) Bu maddede tanımlanan suçların işlenmesi dolayısıyla tüzel kişiler hakkında bunlara özgü güvenlik tedbirlerine hükmolunur.

 Suçunu işlediği ortadadır.

3- Ayrıca Cumhuriyetimizin bu temel taşlarını yerinden oynatmaya yönelik her girişim, ulusumuzun birliğini ve ülkemizin bağımsızlığını hedef alır. Numan Kurtulmuş’un bu açıklamaları, Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasal düzenine yönelik açık bir tehdit niteliğinde olup, yerine getirmekte olduğu TBMM başkanlığı görevinin gereklerine aykırı hareket ettiği de açıktır.

Şüphelinin yapmış olduğu bu açıklamanın ayrıca Türk Ceza Kanunu 257. Maddesinde düzenlenen;

Görevi kötüye kullanma[92]

Madde 257- (1) Kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan haller dışında, görevinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle, kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir menfaat sağlayan kamu görevlisi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan haller dışında, görevinin gereklerini yapmakta ihmal veya gecikme göstererek, kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir menfaat sağlayan kamu görevlisi, üç aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Suçuna da vücut verdiği açıktır.

4-Anayasamızın değiştirilemez maddeleri, milletimizin ortak iradesini ve bağımsızlığını temsil etmektedir. Bu değerlere yönelik saldırılar, yalnızca hukuki değil, tarihsel ve toplumsal sorumluluk da gerektirmektedir. Kuruluşundan bu yana tartışmaya açılmayan bu maddeler, Atatürk devrimlerinin bir parçası olup, cumhuriyetimizin temellerini oluşturmaktadır. Bu temel değerlere yapılacak her tehdit, halkın egemenliğine ve ülkemizin bütünlüğüne yönelmiş bir saldırı anlamına gelir.

Açıklanan nedenlerle şüpheli hakkında işbu suç duyurusunda bulunma zorunluluğu hasıl olmuştur.

NETİCE VE TALEP             : Arz ve izah edilen  tüm bu sebepler ile; Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan KURTULMUŞ hakkında 5237 s. Türk Ceza Kanunu m.309 (Anayasayı İhlal) , m.257 (Görevi Kötüye Kullanma) ve re’sen tespit edilecek suçlar bakımından soruşturma yapılarak,  kamu davası açılmasını  saygılarımızla  talep ederiz.  …/…/2024

ŞİKAYETÇİ

Türk Veteriner Hekimleri Birliği ve 70 Veteriner Hekimleri Odaları, Gebze ve Ümraniye’deki katliamlara sert tepki gösterdi:
VETERİNER HEKİMLERİ DARP EDEREK HAYVANLARI KORUYAMAZSINIZ! Türk Veteriner Hekimleri Birliği Veteriner Hekimleri Odaları, Gebze ve Ümraniye’deki ayvan katliamlarına yaptıkları Basın...
Kırıkhan ilçesinde i116 adet taşınabilir Güneş paneli ve 116 adet güç kaynağı sete teslimi yarın yapılacak
Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde, 116 adet taşınabilir Güneş paneli ve 116 adet güç kaynağı setinin teslimi Hatay Valisi Mustafa Masatlı tarafından...
HATAYSPOR SİVASSPOR MAÇI HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRÜYOR
Hatayspor Deplasmanda oynayacağı Sivaspor maçı hazırlıklarını son süratle  sürdürüyor. Milli maç dolayısıyla verilen arayı da iyi değerlendiren Bordo Beyazlı ekip, ...
CHP’Lİ NERMİN YILDIRIM KARA: ANGUS SEVKİYATI İSKENDERUN’U HASTA EDİYOR
Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, İskenderun’daki Angus sevkiyatının yol açtığı sorunlar hakkında, yazılı bir basın açıklamasında bulundu....
CHP HATAY MİLLETVEKİLİ NERMİN YILDIRIM KARA:
HATAY’DA DEPREMİN YARALARI HALA SARILMIŞ DEĞİL Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, geçtiğimiz günlerde Hatay’da gerçekleştirdiği esnaf ziyareti...
BAŞKAN İBRAHİM NACİ YAPAR DEDİĞİNİ YAPTI: “GÖZÜN AYDIN ÜZÜMDALI MAHALLESİ” DİYEREK YOL SORUNUNU ÇÖZDÜ!
Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, uzun yıllardır ciddi bir yol sorunu bulunan Üzümdalı Mahallesi Kale mevkisinde beton asfalt çalışmasını...
ANTAKYA BELEDİYESİ, MÜLKİYETİNDE BULUNAN 34 TAŞINMAZI AÇIK ARTIRMA İHALE USULÜ İLE KİRAYA VERECEK
Antakya Belediyesi, mülkiyetinde bulunan 34 taşınmazı 24 Ekim 2024 Perşembe günü saat 10.00’da Antakya Belediyesi Toplantı Salonu’nda açık artırma ihale...
ANTAKYA BELEDİYESİ’NDEN 29 EKİM ETKİNLĞİ:  UMUDA BASKET ATIYORUZ!
Antakya Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında “1. Tek Pota Basketbol Cumhuriyet Kupası” etkinliği düzenliyor. Cumhuriyet’in ilan edilişinin 101....
EĞİTİM-İŞ’TEN MECLİS BAŞKANI  NUMAN KURTULMUŞ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU:
CUMHURİYETİN TEMELLERİNE YÖNELİK SALDIRILARA KARŞI SESSİZ KALMAYACAĞIZ! Eğitim-İş Hatay 1 Nolu Şubesi Anayasa’nın 3. Maddesine yönelik sözlerine karşı Türkiye Büyük...
HATAY VALİSİ MUSTAFA MASATLI: HATAY HAVALİMANI YOLU TEK ŞERİTLİ AÇILDI
Hatay Valisi Mustafa Masatlı Depremde hasar alan Hatay Havalimanı yolunun tek şerit gidiş ve tek şerit dönüş  şeklinde hizmete açıldığını...
İYİ PARTİ’DEN KADIN CİNAYETLERİNE  İLİŞKİN AÇIKLAMA: ŞİDDET VE ŞİDDETLE MÜCADELE ÇALIŞTAYI DÜZENLEYECEĞİZ!
İyi Parti  Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Başkanı Genel Başkan Yardımcısı Kevser Ofluoğlu, Kadın cinayetlerine yönelik şiddet ve şiddetle mücadele...
HATAY MİLLETVEKİLİ NECMETTİN ÇALIŞKAN: SİFTAHSIZ DÜKKÂN AÇANLARDAN VERGİ İSTENİYOR!
Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada eğitimdeki tasarruf uygulamalarına dikkat çekti. Milletvekili...
DOĞU AKDENİZ SAHİL GÜVENLİK GRUP KOMUTANLIĞINDAN OSMANİYE BAHÇEŞEHİR KOLEJİNE ZİYARET
Hatay İskenderun’da görev yapan Doğu Akdeniz Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı, şehit Astsubay  Hakan Karataş’ın oğlu Bulut Karataş’ın  talebi üzerine Osmaniye...
HIRSIZLIK VE YARALAMA SUÇUNDAN ARANAN İKİ İKİŞİ DÖRTYOL’DA YAKALANDI
Hatay’ın Dörtyol ilçesinde Hırsızlık ve yaralama suçundan yakalanan iki kişinin tutuklandığı bildirildi. Hatay Valiliğinden konuya ilişkin şu açıklama yapıldı: “Hatay...
DÖRTYOL’DA 400 PAKET SİGARA YAKALANDI
Hatay’ın Dörtyol ilçesinde gümrük kaçağı 400 paket sigara yakalandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada,  Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince kaçakçılık olaylarına yönelik...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ