Anasayfa / Manşet / EREN’İN AZMİ HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ  İLE UMUDA DÖNÜŞTÜ

EREN’İN AZMİ HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ  İLE UMUDA DÖNÜŞTÜ

Hatay Büyükşehir Belediyesi , sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda özel gereksinimli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmaya ve toplumsal hayata katılımlarını desteklemeye devam ediyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi  Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Engelsiz Yaşam Merkezi, özel gereksinimli bireylerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

1 yaşındayken spastik serebral palsi tanısı konulan Eren Aksoy, Merkezde aldığı düzenli ve yoğun fizik tedavi desteği sayesinde önemli bir gelişim gösterdi. Tedavi sürecinin başlangıcında hareket kabiliyeti oldukça sınırlı olan Eren, 2 yıllık tedavisinin ardından tek başına ayağa kalkıp adımlar atarak bağımsız bir şekilde yürümeye başladı.

Eren’in ailesi, verilen profesyonel destek ve yakın ilgi sayesinde çocuklarının sağlığında önemli gelişmeler olduğunu belirterek Büyükşehir Belediyesi ve emeği geçen sağlık personellerine teşekkür etti.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi yetkilileri, dezavantajlı bireylerin toplumsal yaşama aktif katılımını güçlendirmeye yönelik rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerinin artarak devam edeceğini ifade etti.

 

Cevap bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir