GASTRONOMİ EVİ MİNİK YÜREKLERE IŞIK OLDU

Hatay Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Hatay Gastronomievi, Hatay Valiliği ile birlikte çocuklara yönelik atölye çalışması düzenleyerek kentin zengin yöresel lezzetlerini tanıtmaya devam ediyor.
Hatay Gastronomievi, kentin yemek kültürünü gelecek nesillere aktarmak amacıyla gerçekleştirdiği etkinlikler çerçevesinde Hatay Valiliği himayesinde, Vali Mustafa Masatlı’nın eşi Esra Masatlı Hanımefendinin koordinesinde yürütülen “Yüreğimizdeki Işık” projesi kapsamında deprem sonrası yetim ve öksüz kalan çocuklarla bir araya geldi.
Gastronomievinin deneyimli şefleri eşliğinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Antakya’da bulunan tarihi bir konakta hizmet veren Çankaya Oteli’nde gerçekleştirilen “Kömbe Atölyesi”nde çocuklar, Hatay’ın coğrafi işaretli ürünü olan Antakya kömbesinin yapımını öğrendi.
“Yüreğimizdeki Işık” projesi kapsamında yapılan atölye çalışması ile çocuklar kömbe hazırlamanın yanı sıra ekip çalışması ve iş birliği becerilerini de geliştirdiler.
Etkinlik sonunda öğrencilere Kaytaz böreği ikram edilirken kendi yaptıkları kömbeleri de afiyetle yediler.








