Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 33,87 / Satış: 34,01
€ EURO → Alış: 37,64 / Satış: 37,79

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk: HATAY HIZLA AYAĞA KALKACAK !

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk: HATAY HIZLA AYAĞA KALKACAK !
  • 25.07.2024
  • Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk: HATAY HIZLA AYAĞA KALKACAK ! için yorumlar kapalı
  • 42 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin üzerinden geçen yaklaşık 100 günlük süreçte Başkan Mehmet Öntürk öncülüğünde önemli hizmetlere imza atıyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni, 7 milyar 559 milyon 698 bin gibi büyük bir borç yüküyle iflasın eşiğine gelmiş bir durumda devralan Başkan Mehmet Öntürk ve ekibi, ilk iş olarak mali tabloyu düzeltmek için yoğun bir çalışma gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen yoğun çalışmaların ardından merkezi yönetim ve yerel yönetimle birlikte omuz omuza verilerek 3 ay gibi kısa bir sürede toplam borcun 4,2 milyarlık bölümü ödenmesi ile belediyenin üzerindeki borç yükünü alan Başkan Öntürk ve ekibi; bir yandan da idari sorunları da çözüme kavuşturarak depremle yerle bir olmuş kenti ve vatandaşları tekrar ayağa kaldırmak adına çalışmalara başladı.

Mali ve idari durumun düzeltilmesinin ardından Başkan Mehmet Öntürk, rutin belediye hizmetlerinin yanı sıra seçim öncesi vatandaşlara vaat ettiği projeleri de tek tek hayata geçirmek için kolları sıvadı.

1000 KİLOMETRE YOL YAPIYORUZ

Yol medeniyettir ilkesinden hareketle yola çıktıklarının altını çizen Başkan Mehmet Öntürk, hazırladıkları projelerle Hassa’dan Samandağ’a, Yayladağı’ndan Erzin’e kadar tüm Hatay’da kesintisiz ulaşım sağlamayı hedeflediklerini açıkladı.

  Başkan Mehmet Öntürk, yıl sonuna kadar 1000 kilometre asfalt çalışmasına başladıklarını ve bu çalışmanın 600 kilometre’sinin eski ihalelerle ve uygun fiyata yapıldığını belirterek kalan 400 kilometre’lik kısmın ise Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin kendi imkânları ve personelleriyle yapılacağını aktardı.

Başkan Öntürk; Samandağ- Arsuz Kale Yolu, Serinyol-Madenli gibi önemli yol projeleri ile Honda Kavşağı olarak bilinen Habibi Neccar Kavşağı’nda da şehir içi trafiğin rahatlatılması ve ulaşım ağının genişletilmesi için çalışmaların başlatıldığını aktardı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Asfalt Plenti Tesisi’nde sona yaklaştıklarını da belirten Başkan Öntürk, “Artık kendi asfaltımızı kendimiz üreteceğiz” dedi.

HİÇBİR VATANDAŞIMIZI SUSUZ BIRAKMAYACAĞIZ

Göreve geldikleri günden bu yana HATSU olarak hiçbir vatandaşın susuz kalmaması adına çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini kaydeden Başkan Öntürk, il genelinde mevcut sistemlerinin bakım onarım çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyledi.

Başkan Mehmet Öntürk, Merkezi Hükümetten Hatay’ın altyapısında kullanılmak üzere aktarılan 373 Milyon Euroluk hibe ile de 4 ilçenin içme suyu şebekesi ve 15 ilçenin de kanalizasyon şebekesinin yapılacağını dile getirdi.

İskenderun’un yıllardır kanayan yarası olan Feyezan Kanalı sorununa da son vermek için çalışmalara başladıklarının da altını çizen Başkan Öntürk, “Kepçelerimizi kanala indirdik, inşallah en yakın zamanda tamamlayacağız” dedi.

796 KÖY KONUTU YIL SONUNA YETİŞECEK

Başkan Mehmet Öntürk 796 köy konutu yapacaklarını müjdeleyerek, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının hayata geçirdiği betonarme köy konutları projesinin aynısını yapmak koşuluyla 3-4 ay içinde bitirilip hak sahibi vatandaşlara teslim edileceğini müjdeledi.

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE KİRALIK ARAÇ DÖNEMİ SONA ERİYOR

Başkan Öntürk, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin envanterinde bulunan 889 araçtan 451’inin kiralık olduğunu belirterek, yıl sonuna kadar kiralık araç uygulamasına son vererek kendi araçlarını satın alacaklarını ifade etti.

Başkan Öntürk ayrıca kuracakları araç takip sistemiyle tüm araçların kontrolünü sağlayarak yakıt tasarrufu sağlamayı amaçladıklarını da söyledi.

ALO 153 7/24 HİZMET VERECEK

Başkan Öntürk, deprem nedeniyle Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin çökmüş durumda olan santral sisteminin yeniden kurularak 185 numaralı HATSU hattının yerine 153 numarasını tek hat halinde hizmete sunarak şikâyet ve talepleri tek yerde toplayacakları bilgisini verirken, 444 12 06 numaralı kurum hattının da aktif hale getirildiğini ve 7/24 ulaşılabilecek bir şekilde hizmet verdiğini vurgulayarak, 15 ilçede iletişim noktaları kuracaklarını ve vatandaşların Büyükşehir’e talep ve şikâyetlerini daha kolay ulaştırmasını hedeflediklerini aktardı.

DRONE İLE İLAÇLAMA BAŞLATTIK

Seçimlerin kazanılmasının ardından sinek ve haşerelerin üreme dönemi olan şubat ve mart aylarında ilaçlama yapılamadığında vatandaşlardan gelen talep ve şikâyetler doğrultusunda ilaçlama çalışmalarına yoğunluk verdiklerini kaydedenBaşkan  Öntürk, “Ekiplerimiz, il genelinde gece gündüz demeden ilaçlama faaliyetine başladılar. Ekiplerimizin ulaşamadığı noktalarda ise Hatay’da ilk defa drone ile ilaçlama çalışmalarını başlattık. Kentin her mahallesinde ilaçlama gerektiren her noktada haftada 2 kez çalışma yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

Başkan Mehmet Öntürk, yapılan çalışmaların devamını ise şöyle sıraladı:

ELEKTRİK MALİYETLERİNİ DÜŞÜRECEĞİZ

“Rüzgâr Gülü projemizle toplam kurulu gücü 1700 kWh olan 2 adet rüzgâr türbininin kurulumu tamamlanmış olup, Toroslar EDAŞ ile devreye alma prosedürlerine başlandı. Tesisimizin devreye alınıp tam kapasite ile verimli bir şekilde işletilmesi durumunda belediyemiz, yıllık 260.000 euro tasarruf edecek.

MEZARLIKLARA HASSASİYETLE YAKLAŞTIK

Göreve geldiğimiz günden bu yana Mezarlıklar konusunda oldukça hassas davranıyoruz. Hemşerilerimizin her anında hep yanında olmaya özen göstererek 710 mezarlığımızda bakım ve onarım çalışmaları devam ederken rutin olarak 531 mezarlığımızı temizledik.

HAYVANLARA DEĞER VERİYORUZ

Hayvan Bakımevimize toplamda 1505 can dostumuzu getirdik. Toplamda 1048 hayvana tedavi sağladık ve bunlardan 552’u iyileşti. İyileştirerek kendi doğal yaşam alanlarına 219 canlımızı güvenli bir şekilde bıraktık.

Spor, sanat ve kültürel faaliyetlerle dolu 3 ayı geride bıraktık. Hatay genelinde yaptığımız masa tenisi, satranç, zumba, step aerobik, basketbol, futbol ve voleybol gibi çeşitli spor branşlarında yarışmalar ve aktiviteler düzenlendi. Branş kurslarıyla öğrencilere destek olduk. Gençlerimizi ve çocuklarımızı sporla psikolojik destek olmaya devam ediyoruz. Ayrıca mezuniyet sevinçlerine ortak olduk.

Gençlerimize 25 Temmuz-2 Ağustos tarihlerinde üniversite tercihleri için 8 ilçemizde tercih noktaları oluşturduk.”

Başkan Mehmet Öntürk, bu çalışmaların dışında; depremden en fazla etkilenen ilçeler başta olmak üzere her ilçede hak sahibi olmayan ihtiyaç sahiplerine sosyal konut üretim projesi, denize kıyısı olan ilçelere marina limanı yapımı, her ilçeye mesire ve dinlenme alanları yapımı, ihtiyaç duyulan bütün kırsal yerleşim alanlarına köy evleri ve köy meydanı yapımı, her ilçede kreş ve teknoloji merkezi alanı yapımı için yer tahsisleri ve planlama altyapı işleri yapılmakta olduğunu da kaydetti.

Tüm dünyada tanınan Hatay Medeniyetler Korosu’nu da Büyükşehir bünyesine katacaklarını kaydeden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk; UNDP, Trendyol, UNEP, DOĞAKA, UNICEF vb. uluslararası kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ve yardım dernekleri ile birlikte birçok sosyal sorumluluk projesi için de iş birliğine girildiğini sözlerine ekledi.

ANTAKYA BELEDİYESİNDE GİTAR, KEMAN VE PİYANO KURS KAYITLARI DEVAM EDİYOR
Antakya Belediyesi, ücretsiz keman, piyano ve gitar kursları vererek kültür ve sanat alanında önemli adımlar atmaya devam ediyor. Antakya Belediyesinden...
ANTAKYA BELEDİYESİ BEŞ MAHALLEDE ASFALT ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRDİ
Antakya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, birçok mahallede asfalt çalışmalarını aralıksız gerçekleştiriyor. Antakya Belediyesinden yapılan açıklamada, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin...
HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITASI, 15 İLÇE BELEDİYESİ İLE KOORDİNASYON TOPLANTISI DÜZENLEDİ  
Hatay Büyükşehir Belediyesi  Zabıta Dairesi Başkanlığı, il genelindeki ilçe belediyelerinin zabıta şube müdürleriyle koordinasyon toplantısı düzenledi. Hatay Büyükşehir Belediyesi  Başkanı...
ANTAKYA BELEDİYESİNDEN KADINLARA ÖZEL SPOR ETKİNLİĞİ
Antakya Belediyesinin kadınlara özel ücretsiz spor etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Antakya Belediyesinden yapılan açıklamada; şehrimizde yaşayan tüm kadınlara uzman...
HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ PAYAS’TA 14 ADET TOPLU TAŞIMA İHALESİ YAPACAK: SON BAŞVURU 23 EYLÜL
Hatay Büyükşehir Belediyesi , Payas ilçesinde toplu ulaşım hizmetine belirli standartların getirilmesi amacıyla HO (Halk Otobüsü) plaka için ihaleye çıkılacağını...
İskenderun’da uyuşturucudan hakkında 18 yıl hapis cezası bulunan bir kişi yakalandı
Hatay’ın İskenderun ilçesinde hakkında uyuşturucudan 18 yıl hapis cezası bulunan bir kişi yakalandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü...
Erzin’de gümrük kaçağı 10 cep telefonu yakalandı
Hatay’ın Erzin ilçesinde, gümrük kaçağı 10 cep telefonu yakalandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince Kaçakçılık suçlarına yönelik...
Hakkında 31 yıl hapis cezası bulunan suç makinası İskenderun’da yakalandı
Hatay’ın İskenderun ilçesinde adeta suç makinası niteliğindeki bir kişi İskenderun’da yakalandı. Hatay Valiliğinden konuya ilişkin şu açıklama yapıldı: “Hatay Emniyet...
Uyuşturucu’dan hakkında 10 yıl hapis bulunan bir kişi İskenderun’da yakalandı
Hatay’ın İskenderun ilçesinde uyuşturucudan hakkında 10 yıl hapis cezası bulunan bir kişi yakalandı. Hatay Valiliği’nden yapılan açıklamada Hatay Emniyet Müdürlüğü...
DEFNE ÇEKMECE’DE KUMAR OYNAYAN 8 KİŞİYE  51.400 İDARİ PARA CEZASI
Hatay’ın Defne ilçesine bağlı Çekmece mahallesinde kumar oynayan 8 kişiye  51.400 lira idari para cezası kesildi. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, ...
İSKENDERUN’DA HURDACILARA OPERASYON: 25 İŞYERİ DENETLENDİ, 85 KİŞİ SORGULANDI
Hatay’ın İskenderun ilçesinde hurdacılara yönelik yapılan operasyonda, 25 işyeri denetlenirken, 85 kişinin sorgulandığı belirtildi. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada,  Hatay Emniyet...
İskenderun’da 315 gram metamfetamin  yakalandı
Hatay’ın İskenderun ilçesinde 315 gram metamfetamin  yakalanırken, iki kişi göz altına alındı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince...
HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DEFNE’DE YOLLAR MODERNİZE EDİYOR
Hatay Büyükşehir Belediyesi, 15 ilçede ulaşım ağını daha modern hale getirmek trafik akışının sağlıklı ve güvenli bir şekilde sağlanması hedefleriyle...
SAMANDAĞ BELEDİYESİ EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI YARIN
Hatay’ın Samandağ Belediyesi 2024 yılı Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı 05.09.2024 Cuma günü (yarın)saat 10.00’da Belediye Hizmet Binası Toplantı salonunda...
HATAY BÜYÜKŞEHİRD BELEDİYESİ, KALE-IŞIKLI YOLUNDA BARİYER YAPIMINA GEÇTİ
Hatay Büyükşehir Belediyesi , Arsuz ile Samandağ ilçeleri arasında kalan Kale ve Işıklı Mahallelerini birbirine bağlayan 7,5 kilometrelik yolu daha...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ