Hatay Büyükşehir Belediyesi ve EXPO Hatay ekipleri Otizmli öğrencilerin yanında
- 02.04.2021
- Hatay Büyükşehir Belediyesi ve EXPO Hatay ekipleri Otizmli öğrencilerin yanında için yorumlar kapalı
- 333 kez okundu
EXPO 2021 Hatay Organizasyon Ekibi ve EXPO Hatay Gönüllüleri, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde anlamlı bir etkinliğin altına imza attı.
Defne’deki İlkadım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki otizmli öğrencilerle bir araya gelen EXPO Hatay ekibi ve gönüllüleri, yaptıkları gösteri ve eğlencelerle öğrencilerin keyifli vakit geçirmesine yardımcı oldu.
Organizasyon ekibinin çaldığı müziklerle eğlenen öğrenciler, birbirinden renkli animasyon gösterileri ile mutluluklarına mutluluk kattı.
ÖĞRENCİLER UNUTAMAYACAKLARI BİR GÜN YAŞADI
Hazırlanan boyalar ile EXPO’21 HATAY yazısını elleriyle boyayan öğrencilerin mutluluğu görülmeye değerdi. EXPO Gönüllülerinin verdiği mini konserde söylenen şarkılara eşlik eden otizmli öğrenciler unutamayacakları bir gün yaşadı.
EXPO Hatay Organizasyon Ekibi’nden Derman Dağlı, düzenlenen etkinliğin amacını; “Otizmin eksiklik değil farklılık olduğunu vurgulamak için buradayız. Amacımız otizmli bireyle daha özenli yaklaşılması için farkındalık yaratmak” sözleriyle açıkladı.
ÇOKLUK: OTİZMDE ERKEN TEŞHİS ÇOK ÖNEMLİ
İlkadım Özel Eğitim Merkezi’nde görevli Uzman Psikolog Gülşen Filazoğlu Çokluk şunları söyledi:
“2 Nisan Otizm Farkındalık Günü, otizmli çocukların farkına varma ve hakları konusunda onlara destek olma için önemli bir gündür. Otizmde çok önemli olan erken teşhis ve gerekli eğitim becerilerinin yönetimi üzerine farkındalık yaratmak için buradayız. Otizmli çocuklar, iyi eğitim programları ve doğru yönlendirme ile dünyayı değiştirecek işler başarabilir. Öğrencilerimiz bugünkü etkinlikten çok mutlu oldular. Hatay Büyükşehir Belediyesine, EXPO yetkililerine ve koordinatörlerine çok teşekkür ederim. “
EXPO GÖNÜLLÜLERİ FARKINDALIK YARATMAYA DEVAM EDECEK
EXPO Hatay Gönüllüleri koordinatörlerinden Tuğba Sarıoğlu, otizmli çocuklarla çok keyifli vakit geçirdiklerini belirterek EXPO Gönüllülerinin toplumda farkındalık yaratacak etkinliklerin altına imza atmaya devam edeceklerini söyledi.
Merkezde eğitim gören bir öğrencinin velisi olan Fatma Karagöz, erken tanının çok önemli olduğunu vurguladı.
Otizmli bir çocuğa sahip olmanın zorluklarından bahseden Karagöz, “Oğlum sadece kendini ifade etmekte zorlanıyor ancak toplumun bize tepkisi bizi daha çok yoruyor. Bugünkü etkinlik çok güzel oldu ve çocuklarımız çok heyecanlandı. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.












- MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ, 2024-2025 MEZUNİYET TÖRENİNDE ÖĞRENCİLERİNİ COŞKUYLA UĞURLADI - 11 Temmuz 2025
- YAZ ÇOCUKLARLA GÜZEL - 11 Temmuz 2025
- FADIL KOÇAK: GENÇLERİN EVLİLİK HAYALİ, EKONOMİK GERÇEKLER KARŞISINDA SESSİZCE KALIYOR! - 11 Temmuz 2025
- HATAY MİLLETVEKİLİ NECMETTİN ÇALIŞKAN: VATANDAŞ HAYATTA KALMA PLANI YAPIYOR! - 11 Temmuz 2025
- CHP’Lİ NERMİN YILDIRIM KARA: REYHANLI’DA DOĞAL GAZ ALTYAPISI GELİŞTİRİLMELİDİR! - 11 Temmuz 2025
- ALTINÖZÜ DEVLET HASTANESİNDE BİR İLKE İMZA ATILDI - 11 Temmuz 2025
- SAADET PARTİSİ HATAY İL BAŞKANI FADIL KOÇAK: DEPREM BÖLGESİ HATAY’A KREDİDE NEGATİF AYRIMCILIK YAPILAMAZ! - 11 Temmuz 2025
- 15 TEMMUZ’UN TANIKLARI İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ’NDE KONUŞTU - 11 Temmuz 2025
- HATSU. ALTINÖZÜ YENİŞEHİR’İN SU İLETİMİNİ GÜÇLENDİRDİ - 11 Temmuz 2025
- HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TOPLU ULAŞIMDA ÇEVRE DOSTU ARAÇLARI TEST ETMEYE BAŞLADI - 11 Temmuz 2025