Home / Manşet / HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN YARALI LEYLEĞE, ŞEFKAT ELİ 

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN YARALI LEYLEĞE, ŞEFKAT ELİ 

Hatay Büyükşehir Belediyesi, tüm canlıların yaşam hakkına saygı duyan yaklaşımıyla doğaya, hayvanlara ve çevreye karşı duyarlılığını her alanda göstermeye devam ediyor.

İskenderun Otogarı’nda görev yapan HBB Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü güvenlik personeli, yolda hâlsiz ve bitkin görünen bir leyleği fark etti.

Leyleği Besledi, Yardım Çağırdı

Duyarlı Hatay Büyükşehir Belediyesi  personeli, leyleği önce eliyle besledi ardından durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.

Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, yaralı olduğu düşünülen leyleği dikkatlice teslim alarak hayvanı  Mustafa Kemal Üniversitesi Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürdü.

Uzman veterinerler tarafından yapılan kontrollerde leyleğin herhangi bir yarası ya da hastalığı bulunmadığı, yalnızca bitkin düştüğü tespit edildi.

Göç Yolculuğuna Hazırlanıyor

Rehabilitasyon Merkezi’nde, benzer şekilde yardıma ihtiyaç duyan diğer leyleklerle birlikte göç yolculuğuna hazırlanması için vitamin takviyesi ve gerekli bakımları yapılan leylek, yeterli güce ve sağlığına kavuştuktan sonra güvenle doğaya uğurlanacak.

Hatay Büyükşehir Belediye  Başkanı Mehmet Öntürk’ün “Bu şehrin taşı, toprağı da; kuzusu kurdu da bize emanet” anlayışıyla hareket ettiklerini ileten Hatay büyükşehir Belediyesi  yetkilileri, ilgili kurumlarla iletişim hâlinde kalarak leyleğin durumunu yakından takip ettiklerini belirtti.

 

Cevap bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir