Home / Manşet / HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN EĞİTİMLERİ HAYAT KURTARIYOR

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN EĞİTİMLERİ HAYAT KURTARIYOR

Hatay Büyükşehir Belediyesinin  personeline verdiği ilk yardım eğitimi, bir vatandaşın hayatını kurtardı.

İlk yardım bilincini artırmak ve olası acil durumlarda hızlı müdahale edebilecek personel sayısını çoğaltmak amacıyla Hatay Büyükşehir  Belediyesi  İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından verilen eğitimler, hayat kurtaran bir müdahaleye sahne oldu.

Dakikalarla Yarışan Kahramanlık

Antakya ilçesi Habibi Neccar Sosyal Tesisi’nde görevli Hatay Büyükşehir Belediyesi  personeli, yemek yediği sırada boğazına yemek kaçan bir vatandaşı fark ederek vakit kaybetmeden Heimlich manevrasıyla müdahale etti. Hızlı ve doğru müdahale sonucu vatandaşı boğulmaktan kurtardı.

Etkin ve Etkili Yapılan İlk Yardım Hayat Kurtarır

Olayla ilgili bilgi veren İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi yetkilileri, olay anında vatandaşın kısmi tıkanma yaşadığını ve yardım talebinde bulunduğunu belirtti. Durumu dikkatle değerlendiren personelin, önce öksürmeyi teşvik ettiği ancak kısa süre sonra solunum ve konuşma güçlüğü gözlemlemesi üzerine personelin bilinçli bir müdahaleyle Heimlich manevrasına başladığını ifade etti. Etkin ve etkili yapılan ilk yardım uygulamalarının hayat kurtarıcı etkisine dikkat çekildi.

Heimlich Manevrasıyla Vatandaşı Rahatlattım

Müdahaleyi gerçekleştiren Hatay Büyükşehir Belediyesi  personeli, daha önce İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Merkezi’nde ilk yardım eğitimi aldığını belirterek, “Yemek yiyen vatandaşın aniden tam tıkanma yaşadığını fark ettim. Durumu değerlendirip vakit kaybetmeden Heimlich manevrasını uyguladım. Müdahalem sonucu vatandaşı rahatlatmış oldum. Bu eğitimi almamıza vesile olan Başkanımız Sayın Mehmet Öntürk’e teşekkür ederiz” dedi.

2500 Personele İlk Yardım Eğitimi

Acil durumlarda bilinçli ve hızlı müdahale edebilecek personel sayısı artırmak amacıyla Hatay Büyükşehir Belediyesi , düzenlediği ilk yardım kursları ve seminerlerle bugüne kadar toplamda 2 bin 500 personeline sağlık alanında eğitim verdi.

 

Cevap bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir