HATAY’DA ARANAN 12 KİŞİ YAKALANDI

Hatay’da çeşitli suçlardan aranan 12 kişi, Dörtyol, İskenderun ve Arsuz ilçelerinde yakalandı.
Hatay Valiliğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında Dolandırıcılık, Ruhsatsız Ateşli Silahlarla Mermileri Satın Alma veya Taşıma veya Bulundurma ve Askeri Kanuna Muhalefet suçlarından aranan M.G.A. , Hakaret suçundan 1 Yıl 2 Ay 17 Gün hapis cezasıyla aranan U.B. ile Uyuşturucu Veya Uyarıcı Madde Satın Almak , Kabul etmek , Bulundurmak veya Kullanmak, Binanın Eklentileri İçinde Muhafaza Altına Alınmış Eşya Hakkında Hırsızlık suçlarından toplamda 1 yıl 8 ay hapis cezasıyla aranan Y.P. Dörtyol’da yakalandıkları belirtildi.
Valilik açıklamasında, Hizmet Nedeniyle Güveni Kötüye Kullanma suçundan Yakalama emri ve bu suçtan 3 YIL 1 AY 15 GÜN hapis cezasıyla aranan S.M., Tehdit, Hakaret ve Basit yaralama suçlarından hakkında yakalama emri bulunan H.T. ve S.M., İşyerinden Hırsızlık olayının şüphelisi A.B. nin İskenderun’da yakalandıkları ifade edildi.
Bu arada, Banka ve Kredi Kurumlarını Kullanmak Suretiyle Dolandırıcılık ve Bilişim Banka ve Kredi Kurumlarını Kullanmak Suretiyle Dolandırıcılık suçlarından 6 Yıl 8 Ay hapis cezasıyla aranan M.H. 15.06.2025 tarihinde Defne Çekmece’de, Mala Zarar Verme, Konut Dokunulmazlığının İhlali ve Bina İçinde Muhafaza Altına Alınmış Olan Eşya Hakkında Hırsızlık suçlarından toplamda 5 yıl 10 ay hapis cezasıyla aranan H.Y. ve Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanması Suretiyle Dolandırıcılık, Kişinin Kendisini Kamu Görevlisi veya Banka, Sigorta, Kredi Kurumlarının Çalışanı Olarak Tanıtması veya Bu Kurumlarla İlişkili Olduğunu Söylemesi Suretiyle Dolandırıcılık suçlarından 4 Yıl 3 Ay kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan L.A. 19.06.2025 tarihinde Arsuz Konarlı ile
Hırsızlık suçundan 9 yıl 1 ay 13 kesinleşmiş hapis cezası ile aranan Ö.F.Ş. ile Ateşli Silah veya Mermileri Satın Alma Bulundurma veya Taşıma suçundan 300₺ adli para cezası ile aranan A.G. ve Ö.F.Ş. nin tutuklanarak cezaevine teslim edildikleri açıklamada yer verildi.








