Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,82 / Satış: 32,95
€ EURO → Alış: 35,10 / Satış: 35,24

Hatay’daki geçici konaklama merkezlerine ilişkin Genel Emir yayınlandı

Hatay’daki geçici konaklama merkezlerine ilişkin Genel Emir yayınlandı
  • 03.05.2024
  • Hatay’daki geçici konaklama merkezlerine ilişkin Genel Emir yayınlandı için yorumlar kapalı
  • 60 kez okundu

Hatay Valiliği tarafından Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün Geçici Konaklama Merkezlerine ilişkin bir emir yayınladı.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı imzasıyla Hatay Valiliğinin inter sitesinde yayınlanan Genel Emir şöyle:

“Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün Geçici Konaklama Merkezleri Hk; (Genel Emir)

İlimizde 06.02.2023 tarihinde 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen depremler sonrasında yapılan çalışmalar kapsamında vatandaşlarımızın geçici konaklama ihtiyaçlarının karşılanması için il genelinde geçici konaklama merkezleri kurulmuştur.

Bu Genel Emir ile Geçici Konaklama Merkezlerinde konaklama, yönetim, güvenlik, asayiş personel ve hizmet hususlarında, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 9. maddesinin (ç) bendi uyarınca alınan kararlar şu şekildedir;

a) Geçici Konaklama Merkezlerinin kurulması, yönetimi ve işletilmesine ilişkin kurallar İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı 04.11.2015 tarih 23796 sayılı yönergesi ile belirlenmiştir.

b) Hatay İlindeki Geçici Konaklama Merkezleri 06.02.2023 tarihinde meydana gelen depremlerden zarar gören vatandaşlarımızın geçici olarak konaklaması amacıyla AFAD Başkanlığı tarafından kamu hizmeti saikiyle kurulmuştur.

 c) Geçici Konaklama Merkezleri durum, hal ve şartlar gerektiğinde idare tarafından kaldırılır.

ç) Geçici Konaklama Merkezinde konaklayanlar konaklama süresince kanunlara, idari düzenlemelere, Valilik ve Geçici Konaklama Merkezi yönetimince alınan kararlara uymakla yükümlüdür.

d) Tüm geçici Konaklama Merkezlerinde; Geçici Konaklama Merkezi yöneticisi, mülki idari amire bağlı olarak Milli Eğitim, Sağlık, AFAD, Emniyet ve Jandarma’dan en az birer personelin olduğu yönetim birimi oluşturulur. Valiliğimiz veya Geçici Konaklama Merkezi sorumlu mülki idare amirince ihtiyaç duyulduğunda yönetim birimine Müftülük, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Belediye ve diğer kurumlardan ihtiyaç duyulan personelin görevlendirilmesi sağlanacaktır.

 e) Depremden zarar gören vatandaşlarımızın Geçici Konaklama Merkezlerine yerleştirilmesi ilgili yönerge kapsamında tesis edilecek idari işlemle olur. İdari işlemle hak sahibi olan vatandaşlarımıza konteyner/prefabrik ev tahsis edilir. Söz konusu tahsisi iptale idare yetkilidir.

f) Kendilerine konteyner/prefabrik ev tahsis edilenler bir hafta içerisinde konteyner/prefabrik evi teslim almak zorundadır. Aksi halde tahsis işlemi idare tarafından iptal edilir.

 g) Geçici Konaklama Merkezlerinde kendilerine konteyner/prefabrik ev tahsis edilenler, konakladığı yerleri konaklama dışında herhangi bir amaçla kullanamaz. Tahsis edilen konteynerler/prefabrik evi kiraya veremez, başkasına devredemez. Aksi halde tahsis işlemi idare tarafından iptal edilir.

ğ) Geçici konaklama merkezlerinde konaklayanlar kendilerine zimmetlenmiş olan demirbaş eşyaları Geçici Konaklama Merkezi dışına çıkaramaz, satamaz ve tahrip edemezler. Aksi halde ilgililer hakkında yasal işlem başlatılır. Zarar gören demirbaş bedeli de kendilerinden rücu edilir.

h) Geçici Konaklama Merkezlerinde kendilerine konteyner/prefabrik ev tahsis edilenlerin, mücbir sebep dışında bir yıl içinde toplamda 30 gün  konteyner/prefabrik evi kullanmadıklarının tespiti halinde tahsis işlemi idare tarafından iptal edilir. Konteyner/prefabrik evi tahliye etmeleri için tahsis olunanlara yönetim tarafından yazılı olarak bir haftalık mühlet verilir. Bir haftalık mühletin sonunda tahliye edilmeyen konteyner/prefabrik ev kolluk kuvveti marifetiyle tahliye edilir, anahtarları yönetime teslim edilir.                                                                                                                                

ı) Geçici Konaklama Merkezlerinde yaşanabilecek asayiş olaylarının anayasadaki kamu düzeni, genel sağlık ve genel ahlaka aykırı boyutta gerçekleştiği hallerde, söz konusu hallere neden olan kişiler kolluk kuvvetlerince veya yöneticiler tarafından tespit edilerek durum derhal sorumlu mülki idare amirine bildirilir. Olaylarla ilişkisi tespit edilen kişilere tahsis olunan konteyner/prefabrik evin tahsis işlemi idare tarafından iptal edilir. Konteyner/prefabrik evi tahliye etmeleri için tahsis olunanlara yönetim tarafından yazılı olarak bir haftalık mühlet verilir. Bir haftalık mühletin sonunda tahliye edilmeyen konteyner/prefabrik ev kolluk kuvveti marifetiyle tahliye edilir, anahtarları yönetime teslim edilir.

i) Geçici Konaklama Merkezlerinde toplu yaşam kurallarına aykırı hareket edenlerle huzur vesükunu bozan kişiler kolluk kuvvetlerince veya yönetim tarafından tespit edilir ve yönetimce kendilerine yazılı olarak birinci ikaz yapılır. Söz konusu kişiler huzur ve sükunu bozmakta ısrar ederlerse kendilerine yazılı olarak ikinci ve son ikaz yapılır. İkinci ve son ikazın sonrasında huzur ve sükunu bozan eylem ve davranışların devamı halinde idare tarafından tahsis işlemi iptal edilir. Tahsis olunan konteyner/prefabrik evin tahliyesi için yönetim tarafından kendilerine bir haftalık mühlet verilir. Bir haftalık mühletin sonunda tahliye edilmeyen konteyner/prefabrik ev kolluk marifetiyle tahliye edilir. Anahtarları yönetim tarafından teslim alınır.

 j) Geçici konaklama merkezlerinde kalanlar, kendilerine tahsis olunan konteyner/prefabrik evi  ve ortak yaşam alanlarını temiz tutmakla yükümlüdürler. Bu yükümlülüğü ihlal edenlere iş bu Genel Emrin 12. Maddesi kapsamında idari işlem tesis edilir.

k) Konteyner/prefabrik evin  kullanılamaz hale gelmesi,  insan sağlığı ve güvenliği açısındantehlike arz etmesi durumunda, tahsis olunanlara  idarece aynı veya farklı bir Geçici Konaklama Merkezinde uygun bir yer gösterilir.

l) Geçici Konaklama Merkezleri giriş noktalarında Adli ve Önleme Aramaları Yönetmeliğinin 18. ve 25. maddeleri gereğince tanımlı araçlar hariç kimlik kontrolü ve arama yapılabilir. Geçici Konaklama Merkezlerinin güvenlik/asayiş bakımından uygun görülen yerlerine güvenlik kameraları kurulabilir

 m) Geçici Konaklama Merkezlerinde görevlendirilen kamu görevlileri ile diğer görevliler Geçici Konaklama Merkezinden sorumlu mülki idare amirinin emir ve talimatları doğrultusunda hareket ederler. Sorumlu mülki idare amirinin emir ve talimatları dışında hareket eden kamu görevlileri hakkında ilgili mevzuat hükümlerince disiplin işlemi başlatılır. Diğer görevliler hakkında sözleşmeyi fesih yoluna gidilir.

n) Görevlendirildiği Geçici Konaklama Merkezinde kendisine konteyner/prefabrik ev tahsis edilen kamu görevlisinin görevinin bir şekilde sona ermesi durumunda tahsis işlemi idare tarafından iptal edilir. Kendisine idarenin uygun gördüğü farklı bir Geçici Konaklama Merkezinde yer gösterilir.

 o) Geçici Konaklama Merkezlerinde 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun ve 2521 sayılı Avda ve Sporda Kullanılan Tüfekler, Nişan Tabancaları ve Av Bıçaklarının Yapımı Alımı, Satımı ve Bulundurulmasına Dair Kanun kapsamında alınan ruhsatlı silah hariç ateşli silah, patlayıcı madde, saldırı ve savunmada kullanılmak üzere yaptırılmış delici veya kesici alet bulundurulamaz. Aksi halde söz konusu kanun hükümleri kapsamında haklarında adli işlem başlatılanların konteyner/prefabrik ev tahsisi idare tarafından iptal edilir.

ö) Geçici Konaklama Merkezlerinde sokak veya sahipli hayvan besleyen vatandaşlarımız 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği Kapsamında sorumludur. Geçici Konaklama Merkezinden sorumlu mülki idare amiri söz konusu kanun, uygulama yönetmeliği ve iş bu genel emir kapsamında  her türlü tedbiri almaya yetkilidir.”

Hatay Büyükşehir Belediyesi Temizlik çalışmalarına devam ediyor!
Hatay Büyükşehir Belediyesi, kamuya açık alanlarla refüj, sokak ve yeşil alanlarda başlatmış olduğu temizlik çalışmalarına il genelinde devam ediyor. Hatay...
Çocuklar, Haziran ayında Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Tiyatroya doyacaklar!
Hatay Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Haziran ayı boyunca Antakya, Defne, İskenderun, Hassa, Reyhanlı ve Altınözü’nde çocuklar için sahne alacak. Hatay...
Jandarma’dan uyuşturucu operasyonu: 29 şüpheli yakalandı
Hatay genelinde Jandarma ekiplerinin düzenledikleri uyuşturucu operasyonlarında 29 şüpheli 7 ruhsatsız tabanca ile çeşitli uyuşturucu maddeleriyle birlikte yakalandı. Hatay Valiliğinden...
Başkan İbrahim Naci Yapar, Narlıca’daki temizlik çalışmalarını yerinde inceledi
Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, Narlıca Mahallesi’ndeki temizlik çalışmalarında incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında Başkan İbrahim Naci Yapar’a, Narlıca Mahallesi...
Başkan İbrahim Naci Yapar, Saraycık Mahallesindeki çalışmaları inceledi
Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, Saraycık Mahallesi’nde Park Bahçe Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan İbrahim Naci Yapar, Saraycık...
Antakya Belediye Meclisi 3 Haziran’da toplanacak
Antakya Belediye Meclisi, Haziran ayı olağan toplantısını gerçekleştirmek üzere Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar’ın başkanlığında 3 Haziran Pazartesi günü...
Mehmet Perçemli, Türkiye Belediye Başkanları Birliği’nin Hatay Temsilcisi
Merkezi Ankara’da bulunan Türkiye Belediye Başkanları Birliği’nin Hatay Temsilciliğine, Antakya Maşuklu Kurucu Belediye Başkanı Mehmet Perçemli atandı. Antakya Belediye eski...
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi: Basın İlan Kurumu Basının soluğunu kesiyor!
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, Basın İlan Kurumu’nun Basının soluğunu kestiği eleştirisinde bulunarak, “Gazetelerin birleşmesi basın emekçilerinin istihdamının yarı...
Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan: Deprem bölgesine pozitif ayrımcılık sözleri boş çıktı!
Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı’nın nüfus artış hızına dair tespitine...
Uyuşturucu madde satmaktan aranan bir kişi Dörtyol’da yakalandı
Hatay’ın Dörtyol ilçesinde uyuşturucu madde satmaktan aranan bir kişi ile hırsızlıktan aranan bir kişi Polis tarafından yakalandı. Hatay Valiliğinden konuya...
Arsuz’da hırsızlıktan hakkında 10 yıl hapis cezası bulunan bir kişi yakalandı
Hatay’ın Arsuz ilçesinde, eşya hırsızlığı suçundan hakkında 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan bir kişi Polis tarafından yakalandı. Hatay...
Dörtyol’da silah v e mermi bulunduran bir kişi tutuklandı
Hatay’ın Dörtyol ilçesinde silah ve mermi bulunduran bir kişi çıkarıldığı adli mercilerce tutuklandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü...
İskenderun’da 3 evden hırsızlık yapan bir kişi tutuklandı
Hatay’ın İskenderun ilçesinde, 3 ayrı evden hırsızlık yapan bir kişi çıkarıldığı adli mercilerce tutuklandı Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet...
Silahlı yağma suçundan aranan bir kişi Belen’de yakalandı
Hatay’ın Belen ilçesinde yağma suçundan hakkında 6 yıl 8ay hapis cezası bulunan bir kişi yakalandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay...
Arsuz’da silahlı yaralama ile uzaklaştırma kararına uymayan 3 kişi tutuklandı
Hatay’ı Arsuz ilçesinde, silahlı yaralama ile uzaklaştırma kararına riayet etmeyen 3 kişi çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklandılar. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada,...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ