KARDEŞLİK SOFRASININ KURULDUĞU ALTINÖZÜ’NE BAŞKAN ÖNTÜRK’TEN E MÜJDELER!

Hatay Büyükşehir Belediyesi, “Bu sofrada kardeşlik, Ramazan’da bereket var” sloganıyla il genelinde düzenlediği iftar programlarına devam ediyor.
HATAY Büyükşehir Belediyesi ve Altınözü Belediyesi’nin ortaklaşa organize ettiği iftar programına Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Nahit Yenişehirlioğlu, AK Parti İl Başkanı Mustafa Erdoğan, Altınözü Belediyesi Başkanı Rıfat Sarı, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu Deprem Şehitlerini Andı
Altınözü Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen kardeşlik sofrasında vatandaşlara hitap eden AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Nahit Yenişehirlioğlu, Ramazan ayının maneviyatını, bereketini birlikte yaşamak ve duaları birleştirmek için bir araya geldiklerini belirterek “Asrın felaketini yaşadığımız bu bölgede nice canlarımızı kaybettik. Büyük acılar yaşadık, çetin sınavlara tabi tutulduk. Bugün burada hayatını kaybeden kardeşlerimizi rahmet ve dualarla yad ediyoruz. Rabbim mekânlarını cennet eylesin, yaralılarımıza şifa geride kalanlara sabır ihsan eylesin” dedi.
“Bugün burada iftar sofrasında buluşurken sadece oruçlarımızı açmadık aynı zamanda kardeşliğimizi pekiştirdik” sözleriyle konuşmasını sürdüren Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu, Hataylıların Ramazan Bayramını kutladı.
Başkan Öntürk: 20 Bin 738 Metre Altyapı Yeniledik
İftar programında konuşan Başkan Mehmet Öntürk, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dilerken depremin acı izlerini üzerinde taşıyan ilçelerden olan Altınözü’nün en fazla hizmeti hak eden yerlerden biri olduğunu belirtti.
Başkan Mehmet Öntürk, ayrım yapmadan hizmet anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerinin altını çizerek konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Şu ana kadar Altınözü’nde 20 bin 738 metre altyapı yeniledik, toplamda 8 bin 461 su arızasını onardık. Yunushan, Sivrikavak ve Karbeyaz Mahallelerinde halı saha projelerimiz başladı. Toprakhisar Mahallemizde çok amaçlı salon inşasına bayramdan sonra başlıyoruz. Avuttepe Mahallemizde cami projemiz başladı ve hızla devam ediyor. Genlik ve Spor Bakanlığı’yla imzalanan protokol çerçevesinde gençlik merkezi çalışmalarımızı başlatıyoruz.”
Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden Altınözü’ne Ücretsiz Kreş
Yapımına başlanan gündüz bakımevi ve kreş ile ilgili bilgi veren Başkan Öntürk Eylül ayında tamamlanacağı müjdesini vererek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Karsu Mahallesinde Anne ve Çocuklarımız için Altınözü Çocuk Gündüz Bakımevi ve Kreş inşaatına başladık. Bu kreşimizde inşallah annelerimiz çocuklarını Hatay Büyükşehire teslim edecek personelimiz tarafından çocuklarımız bu kreşte yetiştirilecek ve herhangi bir ücret de almayacağız.”
Sosyal sorumluluk projeleriyle de vatandaşın yanında olduklarını aktaran Başkan Mehmet Öntürk, İlk Bavulum İlk Biletim Projesi’nden Hatay genelinde toplamda 8 bin öğrenciye destek sağlandığını ve Altınözü’nde de 286 öğrencinin üniversiteye giderken bu projeden faydalandığını açıklarken
Altınözü genelinde Ramazan ayında tek seferlik olmak üzere 2 bin 567 kişiye 2000 lira nakdi yardım yapıldığını ve 17 bin 671 adet sosyal yardımı vatandaşlara ulaştırdıklarını söyledi.
Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden Yeni Şehir İçi Ulaşım Hattı
150 kilometre yeni yolu Altınözü genelinde tamamladıklarını ifade Başkan Mehmet Öntürk, “16 kilometre uzunluğundaki TOKİ – Hastane arası şehir içi ulaşım hattını hizmete sunuyoruz ve tüm vatandaşlarımız bu hattan Bayram boyunca ücretsiz faydalanabilecekler” sözleriyle konuşmasına şöyle devam etti.
Türkiye’nin En Büyük Şantiyesi: Hatay
“Hatay Ayağa Kalkıyor” sloganıyla sürdürülen inşa çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunarak “Altınözü Belediyesi Başkanımızla beraber Küçük Sanayi Sitesi’nin çalışmalarını yapıyoruz. Tüm bu saydığımız hizmetler ve hastaneler, okullar, diğer hizmetlerin tamamı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda yapılıyor kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Türkiye’nin en büyük şantiyesini Hatay’a kurdu.”
Şehrin hizmetkârı olarak göreve geldiklerini bunun için var güçleriyle çalıştıklarını ve Amerika’da çıkan yangınlarda 12 bin 500 konutun yok olduğunu belirten Başkan Öntürk, “Devlet Başkanı ben bunu ödeyemem dedi, sigorta şirketleri biz bunun altından kalkamayız dedi ama Hatay’ımızda yapılan konut sayısı 160 bin. İşte bu hizmet vatanını, milletini seven büyük bir liderle olur.” ifadeleriyle bu çalışmaların Cumhurbaşkanından muhtarlara, mahalle temsilcilerine kadar bir entegrasyon içerisinde yapıldığını kaydedip şehrin inşa ve ihya çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Erdoğan: Bu Evlerin Maketlerini Bile Yapamazlar
İftar programında konuşan AK Parti İl Başkanı Mustafa Erdoğan, 6 Şubat’ta en fazla deprem şehidini veren ilçelerden birinin Altınözü olduğuna dikkat çekerek “Antakya’yı Altınözü’nden ayrı tutmak imkansız. Büyük oranda yıkılmış bir şehri yeniden ayağa kaldırıyoruz. Bu evlerin maketlerini bile yapamazlardı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ellerini bu şehrin üzerine koydular ve şehri yeniden inşa ettiler” sözleriyle inşa faaliyetlerinin ulaştığı son noktayla ilgili bilgiler verdi.
Türkiye’nin En Güzel Şehirlerinden Biri Olacak
İl Başkanı Mustafa Erdoğan konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı:
“500 bin insan şehir dışında yaşıyordu. 200 bin insan döndü ve 300 bin insan da bu senenin sonunda evlerine geçmiş olacak. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bu şehre döktükleri emekten dolayı hükümete ve bakanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yakın tarihte Hatay Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olacak. Okulları, camileri, evleri, hastaneleri yapılıyor.”
Başkan Sarı’dan Başkan Öntürk’e “Yaptıklarınız Yapacaklarınızın Teminatıdır”
Altınözü Belediyesi Başkanı Rıfat Sarı, bugüne kadar Altınözü’nün ihtiyaçlarını kendi imkânlarıyla sağlamaya çalıştıkları için zorlandıklarına dikkat çekerek “Artık kimsenin şüphesi olmasın; Büyükşehir Belediyesiyle beraber Altınözü’nde yapılmayan yol, yapılmayan çok amaçlı salon, gençlerimize yapılmayan halı saha kalmayacak” ifadelerini kullanarak Altınözülülere müjde verdi.
Başkan Rıfat Sarı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’e 6 ayda Altınözü’nde yapılan hizmetlerle ilgili olarak “Sayın Başkanım, 6 ay içerisinde yaptıklarınız yapacaklarınızın teminatıdır” sözleriyle teşekkür etti.

















