Kızıl Şahinler tedavilerinden sonra özgürlüğe uçuruldu!
Hatay Mustafa Kemal Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavileri tamamlanan 3 Şahin Belen Geçidi Tabiat Parkında doğal yaşamlarına tekrar kazandırıldı.
Bırakma etkinliği Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Hatay Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Hatay şubesi işbirliği ile gerçekleştirildi.
Hatay Mustafa Kemal Yaban Hayvanı Kurtarma Ve Rehabilitasyon Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Muhammed Enes Altuğ, 2021 yılında 211 adet Yırtıcı kuş (Kartal, Şahin, Baykuş, ishak kuşu, Doğan Kerkenez, Atmaca, Karga, Çaylak, Kuzgun, Delice., Çoban aldatan..,) 72 su kuşu (Leylek, Pelikan, Yaban Ördeği, Balaban, Balıkçıl, Martı, Yalı çapkını, Su çulluğu, Kaşıkkaga ve Kıl Kuyruk Ördek, Boz Yelkovan, Buz Dalgıcı, Örümcek Kuşu), 36 adet diğer kuşlar (Ebabil, Kumru, Guguk kuşu, Kınalı keklik, Tepeli guguk, Bıldırcın Klavuzu, Kırlangıç, Güvercin) 10 Yırtıcı memeli (Tilki, Çakal, porsuk, sansar.., ) ve 20 Memeli (Dağ ceylanı, Karaca, Kirpi, Yaban Tavşanı, Kirpi, Sincap) ve sürüngenler (Tosbağa ve Oluklu kertenkele) olmak üzere toplam 351 yaban hayvanından 154 ü tekrar doğal yaşam ortamlarında özgürlüğüne kavuştuğunu belirtti. Yabani yırtıcı kuşlardaki yaralanmalarında çoğunlukla kaçak avcılığın, su kuşları ve göçmen kuş yaralanmalarında ise göç yorgunluğunun etkili olduğunu sözlerine ekledi.
Bırakma etkinliğine Hatay Mustafa Kemal Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Muhammed Enes Altuğ, Tarım ve Orman Bakanlığı DKMP Hatay Şubesi Veteriner Hekim İsmail Eminoğlu (DKMP Hatay Şubesi), Arş. Görevlisi Dr. Ömer Kırgız (Mustafa Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi AD), Arş. Gör. Oğuz Kaan Yalçın ile Veteriner Fakültesi öğrencileri ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi çalışanları katıldılar.
HÜSEYİN GÜLER