Anasayfa / Manşet / ŞİDDETE KARŞI İŞ BIRAKTILAR!

ŞİDDETE KARŞI İŞ BIRAKTILAR!

Samandağ Eğitim Sen Şube Yönetimi, İstanbul’da uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitiren öğretmen Fatma Nur Çelik için bir günlük iş bırakma kararı alarak düzenlediği basın açıklamasıyla kamuoyuna seslendi.

Eğitim Sen adına basın açıklamasını okuyan Hüseyin Ali Atar şu ifadelere yer verdi:

ŞİDDET SINIFSALDIR!

Dün, İstanbul’un göbeğinde bir okulda ve kendi sınıfında bir eğitim emekçisi meslektaşımız Fatma Nur Çelik öğretmenimiz, yozlaşmış bir toplumun ürünü-doğal çıktısı olan eski bir öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Saldırıya engel olmak isteyen bir eğitim emekçisi öğretmenimiz ile bir öğrencimiz de yaralandı.

Kanıksamadık, kanıksamıyoruz, kanıksamayacağız!

Ancak bu, önümüzde duran ve bilimin, ustaların bize öğrettiği yalın bir gerçeği göz ardı etme hakkını bize vermez ve vermemelidir.

Derler ki; içe büzüşen, büzüştürülen toplumların bireyleri birbirine yönelir.

Evlat babasına, koca karısına, öğrenci öğretmenine, hasta doktoruna, hemşiresine, sağlık çalışanına ve nicesi nicesine…

Hele ki üstüne bir de egemen zihniyet ayrıca ve kesintisiz olarak ayrışmayı ve çatışmayı körüklediğinde ortaya çıkan tablo daha vahim bir hal alır.

Dün İstanbul’da bir eğitim emekçisi meslektaşımız Fatma Nur Çelik’in ölümüne ve bir eğitim emekçisi ile bir öğrencinin yaralanmasına sebep budur. Yokluk, yoksulluk ve yoksunluk. Birikmiş öfke ve hedefi belirsiz şiddet…Ayrıştırma, kamplaştırma ve düşmanlaştırma…

Yalnız insandan, yalnızlaşmış, yalnızlaştırılmış insandan daha farklı bir şey bekleyemeyiz. Yaşadığı buhranı bir kendi yaşıyor sanan, ortaklaşmayan, ortaklaşacak kanalları ve vesilesi ile sorunlarının çözüm yolları; ayrıştırma, kamplaştırma ve düşmanlaştırma tercihleri ile elinden alınan, kendine ve toplumuna, halkına yabancılaşmış, yozlaşmış ve çoğu zaman yedeklenmiş insanın yapacağı şey budur.

Toplum dinamit gibi. Kimin, nerede, ne zaman ve kime patlayacağı belli olmayan bir dinamit…

Hiçbir yetkili, hiçbir erk kendini bundan muaf tutamaz.

Ki eğitim; tam da bu ülkenin aydınlık yüzlü öğretmenlerinin elinde, tam da bunun aksi bir toplumun inşasının teminatı iken, tam tersi bir hizmete ısrarla amade kılınmasının da sorumluluğundan hiçbir yetkili kaçamaz.

Öğretmenlerimizi rahat bırakın. Eğitimin içini boşaltmaktan, öğrencilerimizi gelecek endişesi ile teslim almaktan, öğretmenlerimizi biata zorlamaktan vazgeçin. Bu, binilen dalı kesmektir ve vebali ağırdır. Bugün süresi sınırlı bir erkin devamı için tüm topluma reva görülen, akıldan ve vicdandan yoksun olan her şey bu ülkenin ve halkının gelecek huzurundan ve geleceğinden çalmaktır.  Hiçbir kitapta ve hiçbir lisanda bunun izahı ve affı yoktur.

Toplumlar devasa organizmalar gibidir. Emin olunsun ki bu devasa organizmalar, üç yüz bin yıllık türümüz serüveninde vücuduna giren her mikrobu; ateşi yükselse de, acısı ve ağrısı tavan yapsa da eninde sonunda ve tıpkı var olma savaşı veren bir organizma misali,  savaşarak ve irin olarak dışarı atar ve atacaktır.

Fatma Nur Çelik bu uğurda yitirdiğimiz ilk meslektaşımız değildir ve bu gidişle son da olmayacaktır. Ancak emin olunsun ki yiten nice meslektaşımız ve nice emekçi sınıfdaşımız gibi mücadelemizde yaşayacak ve bu sonucun müsebbiplerinden bunun hesabı er ya da geç sorulacaktır.

Umutsuzluk bize yasak. Umutsuzluk bu ülkenin aydınlık yüzlerine hem söylem hem de eylemleri ile bu ülkenin aydınlık yüzü olmanın sorumluluğunu, bedeli ne olursa olsun, rıza ile üstlenen hele ki eğitim emekçilerine yasak!

Bir ülkenin aydınlık yüzü olmak zor, cidden çok zor. Yükümüz cidden ağır. Yükümüz insan yükü ve gelecek…

Şikayet etme hakkımız yok fakat bu, bu yükü bilerek ve isteyerek, mesleki onurumuzu ve vicdani sorumluluğumuzu bir kenara bıraktıracak denli arttıranlardan bunun hesabını sormayacağımız anlamına da gelmez ve gelmeyecektir.

Halkımıza saygılarımızla…

YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ!

Eylem, yapılan açıklamanın ardından sloganlar eşliğinde sona erdi

Haber: Erdal YILMAZÇELİK

 

 

Cevap bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir