Ulu Önderimiz, Hatay şehidimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 87. Yılında Antakya’ya düzenlenen törenle gözyaşlarıyla anıldı.
Hatay şehidi, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 87. yılı dolayısıyla Antakya Cumhuriyet Meydanı’nda anma töreni gerçekleştirildi.
Törene Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay Büyükşehir Başkanı Mehmet Öntürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Mete ve il protokolü katılım sağlarken Başkan Mehmet Öntürk ile Vali Mustafa Masatlı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Mete tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.
Saatler 09.05’i gösterdiği sırada siren sesi eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve askeri bandoyla beraber İstiklal Marşı okunarak gönderdeki Türk Bayrağı yarıya indirildi.
Hatay Valisi Mustafa Masatlı Anıt şeref defterini imzalarken duygu ve düşüncelerini şöyle aktardı: “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Atatürk, bağımsızlığımızın mimarı, milletimizin ortak değerlerinin timsali olan zatı alinizin aramızdan ayrılışının 87. yıldönümünde rahmet, minnet ve şükran duygularımızla bir kez daha manevi huzurunuzdayız. Başta zatı aliniz olmak üzere istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum.”
Tören, Hatay Valisi Masatlı’nın anıt şeref defterini imzalamasının ardından Kırıkhan Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu’nda düzenlenen programla sona erdi.







