Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,24 / Satış: 32,37
€ EURO → Alış: 34,79 / Satış: 34,93

2022 Yılı Türkiye için Zor Bir Yıl Olacaktır

Aytekin Ertuğrul
Aytekin Ertuğrul
  • 02.05.2022
  • 2022 Yılı Türkiye için Zor Bir Yıl Olacaktır için yorumlar kapalı
  • 502 kez okundu

Op. Dr. Aytekin Ertuğrul 

draertugrul@hotmail.com 

DEVA Partisi Genel Başkanı değerli siyasetçi eski Ekonomiden ve bütçeden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan öyle bir beyanat verdi ki. Sütunumuzda bu hafta misafir etmek zorunda kaldık. NEDEN? Çıkmaz sokaktayız da ondan. Gezi davasında verilen cezaların Anayasaya hukuka ve en önemlisi vicdanlara uygunluğunu ifade eden bir kişiye rastlamadım. Bu kadar ölü var yaralı var yaralayana ve cinayet işleyen bir tek kişiye bile ceza yok. Hele hele Avukat Can Atalay için verilen 18 yıllık cezayı anlayabilecek bir ceza hukuku uzmanı var mıdır bilemem. Ama karar hukuku Anayasayı ve vicdanları kanatan bir karardır. 

Babacan’ın gündeminde ayrıca Osman Kavala’ ya Gezi davası nedeniyle verilen ağırlaştırılmış Müebbet hapis cezası vardı. Babacan, “Sandık kurulacak ve Türkiye rahat bir nefes alacak. O gün hepimizin bayramı olacak. Hemen ardından yargı bağımsızlaşacak. Türkiye, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Anayasa Mahkemesi kararlarını çiğneyen bir ülke olmayacak” dedi. Babacan şu ifadeleri kullandı. 

“ Kavala davası. O kararın altında imzası olan sadece yargıçlar değil. O kararın altında en tepeden yargıya parmak sallayan bugünkü iktidarın da imzası var.  Karar, yargının siyasete nasıl alet edildiğinin çarpıcı bir göstergesi oldu. Osman Kavala,( Müebbet) Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Can Atalay, Mine Özerden, Yiğit Ekmekçi ve Tayfun Kahraman.( 18 er sene) Bu isimlerin hepsi haksızlığa uğradılar. Hukukun alnına kapkara bir leke sürüldü. O lekeyi biz temizleyeceğiz. Hak yerini bulacak. Adalet yerini bulacak.” 

 Adaletsizlik yaparak, hukuksuzluk yaparak devlet yönetilmez. Herkes aklını başına alsın. Geldiğimiz noktada yargı, korku ikliminin aracı haline getirilmiştir. Yargı, iktidarın toplumu hizaya sokmak için kullandığı sopaya dönmüştür. İş dünyasını, sivil toplumu, basını, tek tek her birimizi susturmak için araçsallaştırılmıştır. Ülkemizi bu korku sarmalından çıkartmak bir hayat memat meselesidir.” “HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN” 

Bu yazılar 2003 ten bu yana açık bütçeler yapmış uygulamış ve bakmış ki bu yol çıkmaz yol “ Bu yoldan gidilemez “ diyerek ayrılmış vicdanlı bir isyandır. Tarihe not düşüyor. Ve yorumu gelecek insanlara bırakıyorum.  

BU karanlık gidişte Sayın Cumhurbaşkanı da konuşuyor. Ve yapılanları savunuyor. Aynen şunları söylüyor: 

  • Terör örgütleri, bizleri milletimize hizmet etmekten alıkoyamayacak. 
  • Ömrümüzü adadığımız dava hak ve hakikat davasıdır. 
  • 3 Kasım 2022 seçimleri ile Anadolu ihtilali başlattık. 
  • Ülkemizi tamamen yerli savunma sanayiine kavuşturduk. 
  • Artık ülkemizin kendi silahlarını üreten, her yıl binlerce milyar dolar savunma ihracatı yapan bir ülke haline dönüştürdük.  
  • Hukukta adalete güveni yeniden tesis ederek, adaletin yeniden güvenilir olmasını sağladık. 
  • En son malum zatla ilgili verilen bir karar bazı çevreleri çok rahatsız etti. Bu adam Türkiye’nin Soros’uydu. Gezi Olaylarının perde arkası provokatörüydü. Bu olay malum çevreleri rahatsız etti. Bu ülkede hukuk ve yargı var. Bu yargı da inandıkları hakkın egemen olması için bu kararı verdiler. 
  • Birçok yerden arayanlar var. Bize telkinler verenler oldu. Biz de kusura bakmayın dedik, biz hukuk devletiyiz. Siz Avrupa’nın değişik ülkelerinde terör örgütlerinin sizin caddelerinizde boy göstermesine izin veriyorsunuz. 
  • 15 Temmuz ihanetiyle saldırılarıyla doğrudan canımıza kast ettiler. 
  • Yıllardır besledikleri ne kadar yılan varsa hepsini üzerimize saldılar

  Bu bir savunmadır. Savunma hakkı kutsaldır. Herkes inandıklarını yapar ve onları sonuna kadar savunur. Bu herkesin hakkıdır. Şimdi gelelim AKP nin güncel karnesine 

2003 te çeyrek altın 24 TL idi. Bu gün ( 30 Nisan 2022) ise 1486 bölelim=61 misli 

2003 te gram altın 18 TL idi. Bugün 905 Bölelim= 50 misli 

2003 te ABD Doları 1320.000 TL idi bu gün 14.840.000 TL dir. Bölelim11mislidir. 

Bu rakamlar Sayın Cumhurbaşkanımızın çevresi, tarafından aldatıldığının rakamlarıdır. Altın 3 misline 4 misline çıktığı zaman neden Sayın Cumhurbaşkanımızı uyarmadılar. Ve altının çeyreği 61 misline çıkmasına kadar beklediler. Neden DENK bütçe yapalım demediler. Sadece onlar mı? Danıştay diye çok tarihi çok köklü Sarayı bile olan bir Yüce hukuk makamı var. Onlar dahi doğru yolu hukuk yolunu Ata yolunu Denk bütçe yolunu Sayın Cumhurbaşkanımıza göstermekten ısrarla uzak durdular. Denk bütçe bilincine ulaşmadan haçlılar bizi Anadolu’muzda yaşatmazlar. Atatürk böyle diyor. Hazreti Ali böyle diyor. Yüce Peygamberimiz böyle diyor. Anayasamız da böyle diyor. 

  • Atatürk Diyor ki: ,  Bugünkü savaşmalarımızın gayesi tam bağımsızlıktır. Bağımsızlığın bütünü ise ancak mali bağımsızlıkla mümkündür. Mali bağımsızlığın korunması için ilk şart bütçenin ekonomik bünye ile orantılı ve DENK olmasıdır. 
  • Bilimle gidilmeyen yolu sonu karanlıktır Hazreti Ali 
  • Bilim Çin’de ise gidip alın Komşunuz açken siz tok yatmayın. Hz. Muhammed 
  • Fiyatlarda istikrar sağlayın. Anayasa madde 166 

     

     Bilim yolunda başarı ve ilerlemek için yüzyıllardır emek ve uğraş veren Müslüman Türk Milletinin Şeker bayramlarını gönülden sevgi ve saygılarımla kutlarım Nice nice bayramlar dilerim. A.E.  
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ