Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,45 / Satış: 32,58
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

28 Şubat Haftasına Doğru: TARKAN’dan Geççek Şarkısı

Aytekin Ertuğrul
Aytekin Ertuğrul
  • 21.02.2022
  • 28 Şubat Haftasına Doğru: TARKAN’dan Geççek Şarkısı için yorumlar kapalı
  • 342 kez okundu

Unutma ki şâirleri haykırmayan bir millet,

Sevenleri toprak olmuş öksüz çocuk gibidir; 

Mehmet Emin Yurdakul

Geççek şarkısı işte budur. Sevenleri toprak olmamış bir milletin şarkısıdır. Bunun için tıklama rekorları kırıyor. Bu şarki 18 TL olan bir gram altını 20 sene gibi milletler için çok kısa bir zamanda 18 TL den 832 TL ye yanı 46 misline çıkaranların ülkesinde yazılıyor besteleniyor ve bu millet o şarkıyı milyonlarca kere tıklıyor. Ne diyor şarkıda? Onu da kısa olarak yazalım.

Gidecek gidecek geldiği gibi gidecek

Haydi yeter fena bunaldık

Düş babam artık düş yakamızdan

Bu güzel şarkıyı yazan Türk milletinin duygu ve düşüncelerine tercüman olan TARKAN sadece kutlanır ve öpülür. Türk milleti, seninle gurur duyuyor.

Murat Muratoğlu’nun enfes bir yazısı Daha

Bu kadar güncel bu kadar doğru bu kadar içtenlikli ekonomi yazısı yazdığı için Sayın Yazar Murat Muratoğlu’na teşekkür ediyorum. Ancak” buralara açık bütçelerle getirildik. Bu çukurdan DENK bütçeler yaparak ancak çıkabiliriz. Boşuna debelenmeyin” demediği için de bu övüncümün %30 kısıtlarım. 

https://www.sozcu.com.tr/2022/yazarlar/murat-muratoglu/ekonomiyle-kumar-oynuyorlar-6959109/

Basın Hürriyeti Nedir

Açık bütçeleri inatla yapmak TBMM den geçirmek ve uygulamakla bu noktalara geldik. Çözüm yastık altındaki altınlar midir.  HAYIR+ HAYIR+ HAYIR:

Çözüm yastık altındaki altınlar değildir. Çözüm DENK bütçe kafasına ve düşüncesine ulaştıktan sonra

DENK bütçe yapmaktır. 

DENK bütçede ısrarlı olmaktır. 

DENK bütçe  ayağını yorganına göre uzatmaktır. 

DENK bütçe Emperyalist saldırılara karşı milletçe yapılan bir savunmadır. 

Denk bütçe ATA yoludur. Milli yoldur.

Sayın İletişim Başkanımıza bir notumuz var. Göreviniz 104 Amiral komutanımız arkadaşımız değerli kardeşlerimiz bildiri yayınlayınca” Siz kimsiniz haddinizi bilin” diye bildiri yazmak değildir. Basında kim doğru ve bilimseli yazıyorsa o doğruyu ve bilimseli  Sayın Cumhurbaşkanımızın önüne getirmektir. 

DENK bütçeye dönmekten

 Atatürk’e dönmekten  Milli yolumuza geri dönmekten başka çare yoktur. 

Ya siz oradan ayrılın gidin bunları Sayın Cumhurbaşkanımıza iletecek bir iletişim başkanı gelsin. Ya da bu görevinizi yapın yerine getirin. Göreviniz gazetecileri/yazarları susturmak değil memleketimizin sorunlarının doğru ve bilimsel tespitine doğruların/bilim verilerinin yayılmasına uygulanmasına yardımcı olmaktır.  Basın önünde  yargı dahil varsa engelleri kaldırmaktır. Çünkü, bu konuda Atatürk  Türk milletine şu önemli direktifini veriyor..

” Basın hürriyetinden doğan mahzurların giderilmesi yine basın hürriyetidir.” 

M. Kemal Atatürk

Karanlıklardan çıkış ararken hırslarla ve ayırımcı duygularla hareket etmenin  asla yeri yoktur. 

Bilimim araştırmanın doğru yolu bulmanın bir değeri vardır. 

Sayın Cumhurbaşkanımızın kendisine   doğru yolu gösteren bir uzmanı danışmanı dahi yoktur. Bunu nereden çıkarıyoruz. Bunu şuradan çıkarıyoruz. 

Doğru yol Ata yolu olan DENK bütçedir. Sözünü bile eden yoktur da oradan biliyoruz.

NOT: Bir Gram altın 18 TL den 832 TL ye çıkmıştır. Bölelim =46 eder. Altının gramını 46 misline çıkaranlar akılla mantıkla bilimle ilgili ne yapmış olurlar. Bu bir alarmdır. DE NK bütçenin acil olarak uygulanmasını gerektiren bir alarm.

Migros İşçileri Kelepçe Takılarak Gözaltına Alındılar.

18 Şubat 2022 tarihli gazete haberlerine göre: TUSİAD YİK Başkanı Tuncay Özilhan’ın patronu olduğu Migros işçileri kelepçelenerek gözaltına alınmışlardır. İşçi işveren mücadeleleri her zaman vardır. İşin doğası budur. Marks bu gerçekten yola çıkarak ünlü teorisi “Marksizm” i kurmuştur. İşçi işveren mücadelelerinin en yoğun olduğu ülkelerin bir tek ortak paydası vardır. Bu ülkelerde bütçelerin hepsi açıktır. Açık bütçe demek Parayı ezmek işçiyi memuru çalışanı ezmek demektir. Bu 14 Mayıs 1950 den bu yana Türkiye’mizde de böyledir. Bu bir gaflet yoludur. Dalalet yoludur. Ama ne yazık ki adeta yasalaşmış ve kurumlaşmıştır.

Ey açık bütçe yapanlar ve yaptıranlar açık bütçeyi onaylayanlar ve yürürlüğe koyanlar. Siz Türkiye’nin bağımsızlığını yok ettiğinizin ve Türk milletini tam manasıyla iflasa sürüklediğinizin bilincinde ve farkında mısınız?

Bakınız bunları ben söylemiyorum. Ya kim söylüyor bir bakalım Bunları ULU Kurucularımız söylüyorlar. Ama dinleyen nerede?

Açık bütçelere devam demek işçi haklarına tecavüze devam demektir. Bilenler bilmeyenlere  öğretsinler. Siz hepiniz bu direktifleri biliyorsunuz ama bu çok önemli Milli ve yerli kaynağın tekrarlanmasında fayda vardır.

Bugünkü savaşmalarımızın gayesi tam bağımsızlıktır. Bağımsızlığın bütünü ise ancak mali bağımsızlıkla mümkündür. Mali bağımsızlığın korunması için ilk şart bütçenin ekonomik bünye ile orantılı ve DENK olmasıdır. M. Kemal Atatürk

 Bütçe açığı, bir milleti, rutubetin bir binayı çökertmesi gibi yok eder. İsmet İnönü 

Her ikisine de Allah rahmet etsin. Ananları eksik olmasın. Toprakları bol olsun. Hala daha vatanseverlerin yollarını aydınlatmaktadırlar. Onlar sadece dâhili ve harici bedhahların yollarını aydınlatamadılar. Darısı onların da başsına olsun.

Op. Dr. Aytekin Ertuğrul

draertugrul@hotmail.com

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ