Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,48 / Satış: 32,61
€ EURO → Alış: 34,60 / Satış: 34,74

53 yıllık özlem sona erecek ve Hatayspor şampiyon olacak!

53 yıllık özlem sona erecek ve Hatayspor şampiyon olacak!
  • 22.01.2020
  • 53 yıllık özlem sona erecek ve Hatayspor şampiyon olacak! için yorumlar kapalı
  • 931 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve Hatayspor Kulübü Onursal Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 53 yıllık özlemin sona ereceğini ve Hatayspor’un bu sezon şampiyon olacağı iddiasını bir kez daha yineledi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve Hatayspor Kulübü Onursal Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Dün Sabah HRT Akdeniz TV’de yayınlanan Spor Saati programının canlı yayın konuğu oldu.

Ömer Cihangir’in sunduğu, Metin Dingil’in soru ve yorumlarıyla renk kattığı programda şehrin spor gündemine dair önemli açıklamalarda bulunan Başkan Lütfü Savaş, taraftarlardan gelen sorulara da yanıt verdi.

Programın ilk bölümünde 1. Lig’de zirvede yer alan ve şampiyonluğun en büyük favorisi olarak gösterilen Hatayspor konuşuldu.

BAŞARIYA AÇ BİR HOCA İLE YOLA DEVAM ETMEK İSTEDİK

İlhan Palut’un takımdan ayrılışı ile ilgili bilinmeyenleri bir kez daha açık yüreklilikle anlatan Başkan Lütfü Savaş, “İlhan hoca sezon başında takımı iyi hazırlayamadı. Birçok oyuncu ruhen ve bedenen iyi durumda değildi. Sezona kötü başladık. Hocamıza Barbosa ve Ouali’yi hazır tut dedik ancak yapmadı. Akhisar mağlubiyeti sonrası formsuz futbolcuların olduğunu kulüp yöneticilerine ilettim. Hoca ile konuşun dedim. Sonra Siirt’e kupada elendik. Eskişehir’i zar zor yendik. Baktık ki hocamızın gözü üst ligde biz de başarıya aç bir hoca ile yolumuza devam etmek istedik” dedi.

İlhan hocadan her zaman takımdaki tüm oyuncuların hazır olmasını istediğini ifade eden Başkan Savaş, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Caner’in de, Sadi’nin de diğer oyuncuların da hazır olmasını istedik. İlhan hocayı takımın başına ben getirdim. Şu anda Göztepe’de başarılı ve biz onun başarısıyla mutlu oluyoruz.”

ESAS OLAN HATAYSPOR’DUR

Esas olanın her zaman Hatayspor olduğunu bir kez daha yineleyen Başkan Savaş, isimlerin takımın ve kulübün önüne geçmesinin doğru olmadığını belirtirken,  Bayram Toysal’ı başarılı bulduğunun altını çizerek,  “Hocamız geldi ve liderliği ele aldık. Şu anda da 6 puan farkla lideriz” vurgusunu yaptı.

HATAYSPOR HERKESİ TAKIMI

Programın ilerleyen dakikalarında Hatayspor’un mali tablosu masaya yatırılırken, Takımın önemli bir borcunun bulunmadığına dikkat çeken Başkan Lütfü Savaş, “Takımımızın büyük bir borcu yok. Futbolcu ödemelerinde 2 ay geriden gidiyoruz ancak çocukların prim alacakları yok. Şampiyonluğa giden takıma sponsor bulmakta sıkıntı yaşıyoruz. Muhalefet partisi belediye başkanı olmam bu durumda etkili oluyor. Spor siyasetten farklıdır. Ben hiçbir zaman spor üzerinden siyaset yapmadım. Hatayspor herkesin takımı” diyerek bordo-beyaz renklere ve şehrine gönül veren herkesi Hatayspor’a destek olmaya davet etti.

Futbolcuların aldığı ücretlere de değinen Başkan Savaş, hem yeni transferlerin de hem de eski futbolcuların maaşlarında takım içi dengelerin gözetildiğini ifade etti.

YENİ TRANSFERLER MASAYA YATIRILDI

Başkan Lütfü Savaş, transfer konusuna da açıklık getirerek,  Sağ bek ve forvet mevkilerine nokta transferler yaptıklarını dile getirirken açıklamalarına şöyle devam etti:

“Çekya’nın en önemli takımlarından Banik Ostrava’nın forvetini, DameDiop’u aldık. Lisansı yetişmediği için ilk maçta oynayamadı fakat bu maça yetişir. Bulgaristan milli takımının sağ bekini Popov’u renklerimize bağladık. Malatyaspor’dan Buğra’yı kadromuza dâhil ettik. Hepsi kıymetli futbolcular. Altınordu maçı kimseyi yanıltmasın. Çok iyi bir takımla deplasmanda oynadık. Ve iki kez geriye düşmemize rağmen zor bir deplasmandan 1 puanla ayrıldık. Şampiyon olmak istiyorsak evimizdeki tüm maçları kazanmalıyız ve ligin ilk 8 sırasındaki takımlarla evimizde oynayacağız.”

BAŞKAN SAVAŞ TARAFTARA SESLENDİ

Başkan Lütfü Savaş, Hatayspor’un çok sayıda taraftar grubu olduğunu sözlerine eklerken,  bu taraftar gruplarının bir araya gelerek konfederasyon olmaları gerektiğini vurgulayarak, “Taraftar grupları birleşmeli. Taraftarlarımız tek vücut halinde hareket etmeli. Şehrin dört bir yanını bordo-beyaz bayraklarla donatmalı. Ayrılığın azabından birlikteliğin rahmetine kavuşmalılar” diyerek bordo-beyaz renklere gönül veren taraftara seslendi.

Eski milli futbolcu Gökhan Zan konusuna da açıklık getiren Lütfü Savaş, Gökhan Zan’ın kendisine sportif danışmanlık yaptığını ve Hatayspor’un gelecek sezon yapılanması için mesai harcadığını belirtti.

YENİ STADYUMA VERİLMEZSE SPOR KOMPLEKSİNE ATA’MIZIN İSMİNİ VERİRİZ

Başkan Lütfü Savaş, yapımı tamamlanmak üzere olan yeni stadyumun isim tartışmaları üzerine de düşüncelerini açıkladı. Hataylı bir iş insanının stadyuma sponsor olması durumunda isim hakkının ona verileceğini açıklayan Başkan Savaş, “Bu durum gerçekleşmezse yeni stada ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ismi verilmeli. Şayet Atatürk’ümüzün ismi stadyuma verilemezse biz Altınçay’daki spor kompleksine Ata’mızın ismini veririz” dedi.

Başkan Savaş, kentteki spor alanları ile ilgili de düşüncelerini açıkladı. Altınözü, Defne, İskenderun ve Kırıkhan’da yapılacak spor alanları ile ilgili projelerinin hazır olduğunun mesajını veren Lütfü Savaş, “Antakya’daki spor kompleksini Antakya belediye başkanlığı dönemimde yaptım. Diğer ilçelerimiz asla üvey evlat değil. Onlar için de projelerimiz hazır. Ama öncelikli olarak EXPO’yu yapacağız. İlçe belediyelerimizin alanları varsa bize devretsinler biz oraya spor alanları yaparız. Arsuz Belediyesi bize alan verdi o alanda tenis kortları yapacağız. Orada uluslararası şampiyonaya ev sahipliği yapacağız” açıklamasında bulundu.

GELECEK SENE İÇİN DAHA İDDİALI BİR KADRO KURACAĞIZ

Programın son bölümünde Hatay Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı konuşuldu. Takımın lig ve Avrupa’daki durumu hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, “Ligde çok iyi durumda değiliz ancak Avrupa’da son 16’ya kaldık. Perşembe günü Rusya deplasmanında ilk maçımıza çıkacağız. Geçen haftalarda takımımıza takviye yaptık. Gelecek sene için daha iddialı bir kadro kuracağız” diyerek mavi-beyaz renklere gönül veren taraftarlara müjde verdi.

Sivasspor U14 ve U15 takımlarının Hatay’dan dönerken geçirdiği trafik kazasından dolayı Sivasspor camiasına geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Savaş, Hatayspor U16 takımının Rize deplasmanına giderken yolda geçirdiği trafik kazasında da takımla yakından ilgilenen Sivas Valisi Salih Ayhan ve Kumlu Kaymakamı Ercan Kayabaşı’na teşekkürlerini iletti.

HATAYSPOR ŞAMPİYON OLACAK

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, programın sonunda Hataysporlu taraftarlara bir kez daha seslenirken,  Şampiyonluk yolunda tribünlerin hınca hınç dolması gerektiğini ve Hatayspor’un 53 yıllık özleminin bu sene son ereceğini  ve bordo-beyazlıların şampiyon olacağını bir kez daha sözlerine ekledi.

Spor Servisi

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan’dan Bakan Mehmet Özhaseki’ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!
Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin çevreyle ilgili açıklamalarına tepki...
Türkiye Gazeteciler Federasyonu  Anadolu Basını için Meclis Araştırması istedi:  İktidardan olmaya Mama yok!
Türkiye Gazeteciler Federasyonu 69. Başkanlar Konseyi toplantısı Gebze Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca,...
<strong>Hatay Büyükşehir Belediyesi Çocukların Bayram sevincine ortak oldu!</strong>
Hatay Büyükşehir Belediyesi, AK Parti Antakya Gençlik Kolları, Mavi Dayanışma Gönüllüleri ve Kardeş Platformu iş birliğiyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik...
Jandarma, 23 Nisan’ı Çocuklarla kutladı
Hatay İl Jandarma Komutanlığı Ekipleri düzenledikleri etkinliklere 23 Nisan Bayramını çocuklarla kutladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama...
<strong>Hatay’da 23 Nisan Coşkusu</strong>
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Hatay’da, yüzlerce çocuğun ve Devlet protokolünün katıldığı törenlerle kutlandı. Hatay Merkez Spor Salonu’nda...
Jandarma’dan 23 Nisan Ekinliği
Hatay İl Jandarma Komutanlığı Ekipleri, 23 Nisan dolayasıyla  öğrencilere yönelik çeşitli etkinlikler düzenledi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı...
Hatay Büyükşehir Belediyesi Çocuklara özel  23 Nisan eğlencesi düzenledi
Hatay Büyükşehir Belediyesi,  Hatay Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığı protokol çerçevesinde hizmet vermekte olan Hatay Büyükşehir Belediyesi Rotary Anaokulu öğrencileri...
<strong>Başkan Mehmet Öntürk koltuğunu Şükrü Eymen’e devretti</strong>
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda makamını küçük Eymen Kahan’a devretti. Hatay Büyükşehir...
Hatay Valisi Mustafa Masatlı Jandarma Topboğazı Karakol binasını açtı
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Kırıkhan İlçesi Topboğazı Jandarma Karakol Komutanlığı binasının açılışını gerçekleştirdi. Vali Mustafa Masatlı, Hatay İl Jandarma Komutanlığı...
Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar: Çocuklarımız Dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayramın sahibi!
Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104’üncü kuruluş yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk...
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk : Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın coşku ve umuduyla doluyuz”
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk,  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Başkan Mehmet Öntürk...
Hatay Valisi Mustafa Masatlı: Çocuklarımız, Milletimizin En Büyük Zenginliğidir!
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Çocuklarımızın, Milletimizin En Büyük Zenginliği olduğunu söyledi. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve...
ADD Hatay Şube Başkanı Doç. Dr. Kezban Kuran: “Aradan 104 yıl geçmesine rağmen günümüzde Atatürk’ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ifadesi çok daha fazla önem taşımaktadır”
Atatürkçü Düşünce Der. Antakya Şube Başkanı Hatay Şube Başkanı Doç. Dr. Kezban Kuran, “Aradan 104 yıl geçmesine rağmen günümüzde Atatürk’ün...
Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi öğrenci Velileri binalarını istiyor!
6 Şubat Depreminden sonra Hatay Emniyet Müdürlüğü olarak kullanılan Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi’nin yeniden eğitime kazandırılması istendi. Öğrenci velileri...
Sesimizi Duyun Nefes Alamıyoruz
6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.4 ve 20 Şubat 2023 Hatay Defne merkezli 6.4 depremlerinde büyük yıkıma...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ