Felaytun Fatih Gönç: Hayatını kaybeden Sağlıkçılar şehit sayılmalı
Sağlık-Sen Hatay Şube Başkanı Feleytun Fatih Gönç, hayatını kaybeden sağlıkçıların şehit sayılmalarını istedi.
Serkan Uğraş’ın hazırlayıp sunduğu Haftanın Dosyası programına bu hafta Sağlık-Sen Hatay Şube Başkanı Feleytun Fatih Gönç konuk oldu.
Felaytun Fatih Gönç, Haftanın Dosyası’nda sağlıkçıların sorunlarına değinirken, Hatay’da yetkili sendika olarak sağlıkçıların sorunlarını dile getirmeye devam edeceklerini söyledi.
Beyzade FM&TV’de yayınlanan programda sağlıkçıların döner sermaye sıkıntısını dile getiren Şube Başkanı Gönç, döner sermaye ödemelerinin genel bütçeden yapılması gerektiğinin altını çizdi.
Felaytun Fatih Gönç ayrıca, kovid-19 ile hayatını kaybeden sağlıkçıların şehit sayılması için çalışma yaptıklarını da ifade etti.
DÖNER SERMAYE GENEL BÜTÇEDEN ÖDENMELİ
Sağlık-Sen Hatay Şube Başkanı Feleytun Fatih Gönç döner sermayenin genel bütçeden ödenmesi gerektiğini söylerken şu şekilde konuştu;
“Döner sermaye adaletsizliğinden dolayı eylem yaptık. Tüm Türkiye’de kitlesel bir basın açıklaması düzenledik. Bizim talebimiz doktor ile diğer sağlık çalışanlarının havuzdan ayrılmasını istiyoruz. Döner sermaye sistemi performans sistemi üzerinden doktorun performansına göre yapıyor. Yani musluk önce doktorlara doluyor ve diğer alt sağlık çalışanlarımıza kadar ulaşmıyor. Bunlar düzelene kadar, ödemeler genel bütçeden yapılana kadar biz sahada olacağız. Döner Sermaye genel bütçeden ödenmelidir. Döner sermayelerin emekliye yansıması bizim öncelikli beklentimizdir. Sağlıkçı arkadaşlarımız yıpranma payını almak istiyorlar. Şiddetle ilgili gün geçmiyor ki bir olay yaşanmasın. Ben şahsen şiddet yapılan arkadaşların sigortasının iptal edilmesini istiyoruz. Düzenleme yapılmayınca kişi şiddet uygulamaya devam ediliyor.”
HATAY’DA 4200 ÜYEMİZ İLE YETKİLİ SENDİKAYIZ
Felaytun Fatih Gönç, konuşmasında ayrıca şu görüşlere yer verdi:
“Vatandaşlar randevuyu önce alırsa, hastanede veya sağlık kuruluşlarında tedavi olup giderler. Biz sağlıkta şiddette tutuklu yargılanma istiyoruz. Sağlık çalışanların ekipman konusunda sıkıntılar yaşıyordu fakat şuan sağlıkçıların şuan ekipman konusunda sıkıntıları bulunmuyor. Sağlıkçıların yüzü gülmesi önemli. Sağlıkçıları alkışlama ile konular çözülmüyor. 15 ilçede temsilciliğimiz bulunmaktadır. Biz 2009 yılında 350 üye ile sendikacılığa başladık. 4200 üye sayısıyla yetkili sendika konumundayız. 8500 çalışanların neredeyse yarısı bizim üyemiz. 8000 bin sağlık çalışanı kovid-19 sayıldı. Bunların 100’ü şehit oldu. Biz onların şehit sayılması adına çalışmalar yapıyoruz. Genel Başkanımız çalışmalar yapıyor. Bu arkadaşlarımız Kovid-19’dan dolayı vefat ettiler, bunun için çalışmalar yapıyoruz. Türkiye genelinde şuan 4 bin tane vekil hemşire ve kamu dışı aile sağlığı arkadaşı çalışanımız bulunmaktadır.”