Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,17 / Satış: 32,30
€ EURO → Alış: 34,90 / Satış: 35,04

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş: CHP’li olmaktan gurur duyuyorum, ben hayatımın transferini 8 yıl önce yaptım!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş: CHP’li olmaktan gurur duyuyorum, ben hayatımın transferini 8 yıl önce yaptım!
  • 31.10.2022
  • Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş: CHP’li olmaktan gurur duyuyorum, ben hayatımın transferini 8 yıl önce yaptım! için yorumlar kapalı
  • 201 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, bir televizyon programının canlı yayın konuğu olarak Hatay ve Türkiye’nin  gündemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

CUMHURİYETİN FAZİLETİ VE KAZANIMLARINI SAYMAKLA BİTİREMEYİZ

Cumhuriyetin Türkiye  için önemine değinerek sözlerine başlayan Başkan Savaş, “Cumhuriyet fırsat eşitliği, adalet, gelecek, bilim ve üretmek demektir. Cumhuriyeti sadece kurulduktan sonra değil Osmanlı yıkılıp giderken Anadolu’nun düştüğü duruma bakmak lazım. O durumda bir yandan içerdeki ihanet içerisinde olanlara, cehaletle ve yedi düvelle mücadele eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına bakmak lazım. Ben gençlerimize her zaman Nutuk’u okumalarını tavsiye ederim. Onu okudukları zaman yüreğinde ülke, vatan ve insan sevgisi oluşur. Herkes o günün şartlarına göre baktığında nasıl kıymetli bir mücadele verildiğini anlar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, dönem arkadaşlarını ve eli silah tutan herkesi rahmet ve minnetle anıyoruz. Cumhuriyet’in fazileti ve kazanımlarını saymakla bitiremeyiz” dedi.

CUMHURİYET’E VE MİRASIMIZA SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ

Başkanlık sistemi ile ilgili iktidarın tutumu hakkında da açıklama yapan Başkan Savaş, “İktidar yirmi yıldır hiç yoktan çok kazanım elde etti. Bu iktidarın ellerinden gideceğinden dolayı korkuyorlar. Başkanlık sistemi diye yeni düzen getirdiler. Şu anda ne yapacaklarını şaşırdılar. Cumhuriyet’e ve Cumhuriyet’in kazanımlarına dil uzatmaları kadar doğal bir şey yok. Bu nedenle biz dünden daha fazla Cumhuriyet’e ve mirasımıza sahip çıkmak zorundayız” diye konuştu.

ŞEHRİMİZİN HUZUR VE MUTLULUĞU İÇİN YAPTIĞIMIZ ETKİNLİKLERİ BİZE ÇOK GÖRÜYORLAR

Hatay’ın turizmine ve ekonomisine önemli katkılar sunan EXPO için iktidarın hiçbir şekilde destek vermediğini söyleyen Başkan  Lütfü Savaş açıklamalarını şöyle sürdürdü:

 “Yıllardır savaşın ortasında kalmış bir şehiriz. Şehrimizin huzur ve mutluluğu için yaptığımız etkinlikleri bize çok görüyorlar. Antalya’da yapılan EXPO’ya koyulan para bizim yirmi katımız. Biz Hatay’a kalıcı bir eser bıraktık. Maddi olarak da hiçbir beklentimiz yok. EXPO’nun açılışında da iktidar partisine mensup herkesi davet etsek de kimse gelmedi, Hataylılar’ın eğlenmeye, ekonomisine katkı istemesine hakkı yok mu?”

EXPO alanında yaz ve kış kullanabilecek bir fuar alanı da yaptıklarını sözlerine ekleyen Başkan Savaş, Hatay’a kalıcı bir alan bıraktıklarını ve içerisinde de her şeyin mevcut olduğunu söyledi.

ŞU ANDA HAYVANCILIK VE ÜRETİM DİP YAPMIŞ DURUMDA

Türkiye’deki ekonomik tablonun gittikçe gerilediğini belirten Başkan Savaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Üretici ve tüketici zor durumda. Yirmi yıllık iktidar birçok bakan değiştirdi. Bakanlar değiştiğinde politikaların değişmemesi gerekir. Türkiye’de her bakan değiştiğinde politikalar değişti. Her bakanla birlikte daha çok tüketim toplumu olduk. İthalata dayalı bir sistemin esiri olduk. Şu anda hayvancılık ve üretim dip yapmış durumda.”

Çiftçilerin de oldukça zor durumda olduğunu ifade eden Başkan Savaş, üretim yapan herkesin masrafını bile çıkaramadığını ve bu durumdan dolayı çiftçilerin oldukça mutsuz olduğunu dile getirdi.

KENDİLERİNİN YAPMADIĞI HER ŞEYİ DEĞERSİZLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Hatay’da gerçekleştirilen Tarım Fuarı hakkında da konuşan Başkan Lütfü Savaş şu ifadelerde bulundu:

 “Çok güzel bir tarım fuarı açtık. Fakat davet etmemize rağmen Tarım Bakanlığından hiç kimse gelmedi. Bir devlet yönetirken o devletin homojenize edilmesi yönetenlerin elindedir. Heterojen hale getirirseniz kimin ne yaptığını bilemezsiniz ve kaos çıkar. Bu nedenle bütünlemek hükümetin, bürokratların ve siyasetçilerin işidir. Ama kendilerinin yapmadığı her şeyi değersizleştirmeye çalışıyorlar. Böyle birlik ve bütünlük sağlanamaz.”

KIRSALDAKİ İNSANLARIMIZIN GÖÇ ETMELERİNİ ÖNLEMEK İSTİYORUZ

Kırsal kalkınma projesi hakkında da önemli bilgiler paylaşan Başkan  Lütfü Savaş konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “Hedefimiz 30 bin aileye ulaşmak. Üreticiler vereceği yemin sütten kazandığında daha fazla olduğu için sütü üretmekten vazgeçiyor. Süt kıtlığına gideceğiz. İktidar iki puan enflasyon artışını görmemek adına insanların ineklerini kesilmesine müsaade ediyor. Biz de inekler kesilmesin diye hayvanlarımızın ayak ve tırnak bakımlarını yapıyoruz. Ayrıca çiftçimize tohum ve fide desteğinde bulunuyoruz. 15 bin aile ile irtibattayız. Kooperatiflere de destek veriyoruz. Kırsaldaki insanlarımızın göçlerini önlemek istiyoruz.

Dünya Bankası raporuna göre biz şu anda enflasyonda altıncı ülkeyiz. Bizden daha kötü beş ülke var. Türkiye rapora göre yolsuzlukla mücadelede Tanzanya’dan geride. Kanunun üstünlüğünü koruma yönünde de Uganda’dan gerideyiz.”

YAKINDA BEYRUT SEFERLERİNE BAŞLIYORUZ

HADO seferlerine verilen ara hakkında ise Başkan Lütfü Savaş şu bilgileri aktardı:

 “Kış aylarından dolayı ara verildi. Nisan ayında yeniden seferlere başlayacağız. Yakında Beyrut seferlerine de başlıyoruz. HADO ile 25 bin biletle Türkiye’de sefer düzenleyerek yolcu taşıdık. Bir kez daha yineliyorum, Projede kar amacı gütmedik.”

HADO, EXPO ve Hatay’da gerçekleştirdiği birçok projenin vatandaşlar tarafından oldukça beğenildiğini ve teşekkür edildiğini de sözlerine ekleyen Başkan Savaş, iktidar temsilcileri tarafından hiçbir şekilde hizmet teşekkürü almadığını söyledi.

Siyasilerin parti değişiklikleri ile ilgili soruya da cevap veren Başkan  Savaş,  geçişlerin olma sebebinin “mevcut iktidarın beğenilmemesi, oradaki yapılanların toplum tarafından hoş görülememesi ve mevcut iktidarın gidici olduğunun görülmesinden” kaynaklı olduğu açıklamasında bulundu.  “CHP’Lİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM

Başkan Lütfü Savaş iktidar partisinden aldığı teklif ile ilgili soru üzerine de şu cevabı verdi:

“ 40 gün önce bana teklif geldiğini  bir programda Gazetecilerin sorusu üzerine söyledim.

Teklif, Hatay’daki siyasetçilerden değil önemli bir insandan geldi. Benim ismini söylemem için o arkadaştan da izin almam lazım. Bana teklifte bulundu ama ben teşekkür ettim. Ben hayatımın transferini yaptım zaten. O transferi 8 yıl önce yaptım ben.”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir Belediye Başkanı olmaktan dolayı oldukça memnun olduğunu ifade eden Başkan Lütfü Savaş, “CHP bize Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize mirasıdır. CHP’li olmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu.

HEPİMİZİN CANSİPERANE MÜCADELE VERMESİ GEREKİR

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu  Üyesi Necmettin Çalışkan’ın 6’lı masada Cumhurbaşkanı adayının Büyükşehir Belediye Başkanları arasından seçilmesi durumunda, bu adayın Lütfü Savaş olması gerektiğini söylemesi ile ilgili soruyu da Başkan Lütfü Savaş şöyle yanıtladı:

“Altılı masada herkesin ideolojisi var. Her Türk vatandaşı adı Cumhurbaşkanlığında geçtiğinde gurur duyar. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindeki en üst makamdır. Ve o en üst makamda Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsil etmek onurdur. Altılı masanın en önünde bulunan Sayın Genel Başkanımızın adı geçtiği sürece ben dahil hiçbir arkadaşımız bu konuda bir konuşma yapamaz. Bu konuda ben adayım deme şansı ve hakkı yoktur. Şu anda Genel Başkanımıza destek hepimizin görevidir. Hepimizin cansiperane hem onu Cumhurbaşkanı yapmak hem de altılı masayı hükümet yapmak için mücadele vermesi gerekir.”

ALTILI MASA TÜRKİYE İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR KAZANIM

Programın sonunda altılı masanın Türkiye  için çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Savaş sözlerini şöyle noktaladı:

 “Türkiye’nin gelmiş olduğu noktada  herkes kendini birleşmek zorunda hissediyor. Herkes egosunu, ideallerini ve ideolojilerini bir tarafa bırakmış durumda. Bu Türkiye için çok büyük bir kazanım. Bütün insanların bir masa etrafında toplanması saygı duyulacak bir şey. İktidar şu anda tek başına karar veriyor ama altılı masa istişareler yapıyor. Bu kişiler bozulan ekonomiyi, hukuku, dış politikayı ve eğitimdeki sıkıntıları çözebilmek için bir arada. Kimin aday olacağından çok ülkenin yönetileceği sistem önemli. Hepimizin altılı masa için mücadele vermesi lazım.”

Beşiktaş maçı öncesinde Hatayspor’da yüzler gülüyor
Süper ligde kalma mücadelesi veren Atakaş Hatayspor, Ankaragücü maçını kazanmasıyla birlikte büyük bir moral depoladı. Bu haftaki zorlu Beşiktaş maçına...
Karar UKOME’de alındı: Kemalpaşa ve Çekmece Caddeleri Trafiğe kapatılıyor
Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Mayıs Ayı Toplantısı Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Gökhan Yıldırım Başkanlığında gerçekleştirildi....
Başkan Emrah Karaçay: Halkımızın mağdur olacağı her kararın karşısında olacağız!
Hatay’ın Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay, haftasonu gerçekleşen “Rezerv Alanlar ve Toki Konutları ” ile ilgili toplantıda halkın mağdur olacağı...
CHP’li Nermin Yıldırım Kara: Hataylıların sağlığı, tehdit altındadır!
CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, son yağışlardan sonra Hatay halkının sağlığının tehdit altında olduğunu söyledi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde...
Hırsızlıktan aranan bir kişi Dörtyol’da yakalandı
Hatay’ın Dörtyol ilçesinde hırsızlıktan hakkında 23 yıl hapis cezası bulunan bir kişi yakalandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay  Emniyet Müdürlüğü...
Belen’de Telekom’un tellerini çalan bir kişi tutuklandı
Hatay’ın Belen ilçesinde Telekom’un tellerini çalan bir kişi tutuklandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince hırsızlık olaylarını önlemeye...
Uyuşturucu madde satmaktan aranan bir kişi Dörtyol’da yakalandı
Hatay’ın Dörtyol ilçesinde uyuşturucu maddeden aranan bir kişi yakalandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince aranan şahısları yakalamaya...
Hırsızlıktan aranan bir kişi Defne Orhanlı’da yakalandı
Hırsızlık suçundan hakkında 22 yıl 6 ay hapis cezası bulunan bir kişi Defne’ni Orhanlı mahallesinde yakalandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada,...
LİDER GÜNAYLAR FIRIN VE KASAP HATAY’DA FARK YARATIYOR
Kasapçılık ve fırıncılık sektöründe henüz yeni faaliyete girmesine rağmen eşsiz lezzetlerle vatandaşın damak tadına hitap eden Lider Günaylar Fırın ve...
<strong>Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden Anneler Günü’ne özel etkinlik!</strong>
Hatay Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de ve Dünya’da her yıl Mayıs ayının 2. pazar günü kutlanan Anneler Günü dolayısıyla konteyner kentte yaşayan...
<strong>Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’ten birlik beraberlik çağrısı: Hep birlikte güçlerimizi birleştirerek halkın hizmetkarı olacağız!</strong>
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedat Gürgen tarafından Rezerv Alanlar ve deprem...
<strong>Reyhanlı şehitlerini anma törenine katılan Başkan Mehmet Öntürk: Birliğimizi ve Beraberliğimizi asla bozamayacaklar!</strong>
Hatay Reyhanlı’da 11 Mayıs 2013 tarihinde iki ayrı noktada gerçekleştirilen bombalı saldırıda hayatını kaybeden 53 vatandaş düzenlenen tören ile anıldı....
Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan: Halkı kandırmak için Filistin’i kullanmayın!
Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada İsrail’e giden gemilerin daha önce durdurulması...
Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan:  Reyhanlı katliamı hala yüreklerimizi burkuyor!
Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, 11 Mayıs 2013 tarihinde Reyhanlı’da meydana gelen bombalı saldırının 11. yılı dolayısıyla...
<strong>Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’ün   Anneler Günü mesajı: Annelerimizin hakkını ödeyemeyiz!</strong>
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Anneler gününü yayınladığı mesajla kutladı. Başkan Mehmet Öntürk mesajında, “Annelerimizin hakkını ödeyemeyiz” vurgusunu yaparak...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ