
Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada kamudaki “istisnai kadro” ve özel kalem atamaları üzerinden yürütülen liyakatsizlikleri sert sözlerle eleştirdi. Bakanlara tanınan ayrıcalıklı yetkilerin istismar edildiğini belirten Necmettin Çalışkan, bu durumun sınavla bir yere gelmeye çalışan milyonlarca gencin hakkını gasp etmek olduğunu söyledi.
Emanete İhanet Ediliyor
İstisnai kadro uygulamasının amacından saptırıldığını vurgulayan Milletvekili Çalışkan, “Bazı bakanların çok sayıda kişiyi bu yolla memur yapıp başka kadrolara aktardığı kamuoyunda açıkça görülmektedir. Bu imkân devlete ait bir emanettir. Bu emaneti defalarca istismar etmek emanete ihanettir ve net bir kul hakkıdır” dedi.
İneğini Satıp Çocuğunu Okutan Ailelerin Vebali Var
Liyakatsiz atamaların toplumsal maliyetine dikkat çeken Hatay Milletvekili Necmettin sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yıllarca çalışıp sınavda derece yapan gençlerin, ineğini satıp evladını okutan fedakâr ailelerin ahı var. Atanamadığı için evlenemeyen, yuvası dağılan, hatta canına kıyan gençlerin vebalini üstlendiğinizin farkında mısınız? Bu yetkiyi arka arkaya kullanmak yüz kızartıcı bir durumdur. Adında ‘Adalet’ olan bir partinin her adaletsizliğe imza atması son derece manidardır.”
Alın Teriyle Atanan Memurlar da Zan Altında Kalıyor
Kamudaki usulsüzlüklerin araştırılması gerektiğini ifade eden Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, “Bu konu derhal araştırılmalıdır; aksi takdirde AK Parti döneminde alın teriyle, bileğinin hakkıyla atanmış dürüst memurlar da zan altında kalmaktadır. Kamu görevleri kimsenin babasının malı veya kişisel mülkü değildir. Kimseye lütuf dağıtır gibi memuriyet verilemez. Buna göz yuman, ‘bizim adamımız’ diyerek üzerini örten herkes bu vebalin ortağıdır” diyerek tepkisini dile getirdi.





