Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,43 / Satış: 32,56
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

Antakya Belediye Başkanı  İzzetin Yılmaz: Esnafın içinden gelen bir Belediye Başkanı olarak her zaman esnafın yanındayım!

Antakya Belediye Başkanı  İzzetin Yılmaz: Esnafın içinden gelen bir Belediye Başkanı olarak her zaman esnafın yanındayım!
  • 17.10.2022
  • Antakya Belediye Başkanı  İzzetin Yılmaz: Esnafın içinden gelen bir Belediye Başkanı olarak her zaman esnafın yanındayım! için yorumlar kapalı
  • 143 kez okundu

Antakya Belediye Başkanı İzzetin Yılmaz, Esnafın içinden gelen bir Belediye Başkanı olarak her zaman esnafların yanında yer aldıklarını söyledi.

Esnafa destek için işyeri açma ruhsatlarında %80’e varan oranlarda indirim yaptıklarının altını çizen Başkan İzzetin Yılmaz yaptıkları hizmetler konusunda şu bilgileri aktardı:

“Sayın Vekillerim, kıymetli misafirler

 Esnafın içinden gelen bir belediye başkanı olarak, her zaman esnaf kardeşlerimizin yanında olmaya devam etmekteyiz.

Esnafımıza destek olmak amacıyla belediye meclisimizde oy birliği ile aldığımız karar ile tabela vergisi ve işyeri açma ruhsat harçlarında %80’e varan oranlarda indirim yaptık.

Aynı şekilde yuva kuracak olan gençlerimize de kolaylık sağlamak amacıyla nikah ücretlerinde indirim yaptık.

Gerek dünya, gerekse ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 virüsüne karşı mücadele kapsamında belediyemiz insiyatif alarak kısa bir süre içerisinde maske üretim merkezini faaliyete geçirmiştir.

Bu sayede, Pandemi döneminde halkımızın temel ihtiyacı haline gelen maske tedariğinde hiçbir sıkıntı yaşamadan yaklaşık 3 milyon civarında maske üretilerek gerek halkımızın, gerekse kamu kurum ve kuruluşlarının hizmetine sunulmuştur.

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde tüm mahallelerimizde, cadde ve sokaklarımızda, kurumlarda, taksi duraklarında, kargo şirketlerinde, eczanelerde, sağlık ocaklarında, hastanelerde, okullarda, camilerde, parklarda dezenfekte işlemlerimizi aralıksız olarak gerçekleştirdik.

Kıymetli Hazirun,

Gerek pandemi döneminde gerekse günümüz şartlarında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her daim yanında olduk.

Bu kapsamda ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza üç yılda 192 bin gıda kolisi yardımı,  73 bin  hanemize iftar sofrası olarak sıcak yemek ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza giyim yardımı hizmetleri de yapılmıştır.

Göreve geldiğimiz günden bu yana genellikle soğuk kış günlerinde sabah 7 ile 9 saatleri arasında belediyemize kazandırdığımız mobil çorba araçlarımız ile halkımıza çorba ikramı yapılmaktadır.

Belediyecilik hizmetlerimizi burada anlatmak ile bitiremeyiz, engellilerimize, yaşlılarımıza, gençlerimize, çocuklarımıza, esnafımıza, öğrencilerimize her alanda hizmet veriyor, her türlü istek ve ihtiyaçlarını gerek bireysel gerekse toplumsal olarak karşılama gayretinde bulunuyoruz.  Bu çerçevede ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımıza 379 adet akülü ve 391 adet tekerlekli sandalye verilmiştir.

Sayın Misafirler,

Antakya’yı yaşayan bir kültür şehri yapmayı hedef edindik. Bu hedef doğrultusunda Bilim Merkezi’ni, El Sanatları Müzesini, Gastronomi Akademisini, Antakya El Sanatları Teşhir Mağazası ve Turizm Danışma Ofisini, Kadın Kooperatifleri Satış Mağazasını, Çok Amaçlı Salonlarımızı ve Toplum Merkezini hizmete sunduk.

Etkinlikler, çalıştaylar, festivaller, konferanslar, eğitim programları, konserler, sergiler, bilim şenlikleri, uygulama atölyeleri ile şehrimizin ve hatta ülkemizin tanınmış sanatçılarını sanatseverlerle buluşturduk.

Antakya’nın ilk Lezzet Festivali’ne ev sahipliği yaptık. Lezzet Festivali kapsamında şehrimizin damak çatlatan lezzetlerini misafirlerimize tattırdık. Şehrimizde hizmet veren pek çok firma, el sanatçılarımız, kurumlarımız, lezzet festivaline katılarak yöresel ürünlerimizi sergileme, satış ve tanıtım imkanı buldular.

Şölen havasında gerçekleşen Lezzet Festivali pek çok ünlü sanatçıyı, youtube ve sosyal medya fenomenlerini, yerli ve yabancı turistleri ağırladı.

Festivalin son günü ünlü sanatçı Oğuzhan Koç konseri ile binlerce genç gönüllerince eğlendi.

Şehrimizin gastronomi değerlerini dünyaya duyurmak amacıyla televizyon programlarına katıldık, bu alanda ün yapmış pek çok sosyal medya fenomeni ve içerik üretici ile keyifli röportajlar, tanıtım videoları hazırladık.

İstanbul ve Ankara’da düzenlenen Hatay Tanıtım Günleri fuarlarında, Antakya Belediyesi Mobil Sahne tırı aracılığı ile düzenlediğimiz workshoplarda yöresel lezzetlerimizi tanıttık.

Okullarımızda düzenlediğimiz Uzay gözlem etkinliklerimiz ile 311 okulda 12 bin 370 öğrenciye ulaştık.  Gece gözlem etkinliklerimiz ile de 8650 öğrencimize gece gözlemi yaptırdık.

Düzenlediğimiz HEROD Bilim Şenlikleri ile geçtiğimiz yıl 21 bin 300 bu yıl ise kayıt yaptırarak ziyaret eden 28 bin öğrenciyi misafir ettik.

Şırnak ili Uludere ilçesine bağlı Şenoba Beldesi Üçtepe Ortaokulu öğrencilerimiz Antakya Bilim Merkezi’ni görmenin hayalini yaşıyorlardı. Bu hayallerini bize sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımla duyurdular. Bizler de Hatay Valiliğimiz ve Şırnak Valiliği ile işbirliği içerisinde harekete geçerek yavrularımızı şehrimize davet ettik. Çocuklarımızın Antakya Bilim Merkezi’ni ziyaret etme hayalleri gerçek oldu.

Öğrencilerimiz Bilim Merkezi’nin yanı sıra şehrimizin tarihi ve turistik yerlerini de görme imkanı buldular. Bu geziler esnasında Şırnak’lı yavrularımız hayatlarında ilk kez deniz gördüler. Çocuklarımızı bilim merkezini görme hayaline kavuşturmak ve yanı sıra ilk kez deniz görmelerine vesile olmaktan mutluluk duyduk.

Bilim Merkezimizde yıllık 5 etaptan oluşan robotik kodlama, akıl ve zeka oyunları, astronomi ve uzay bilimleri alanlarında 4042 öğrencimize kurs imkanı sağladık.

Bilim Merkezi’mizde robotik kodlama alanında eğitim gören öğrencilerimiz Antalya’da TUBİTAK tarafından düzenlenen Robotik yarışmasına katılarak  Türkiye birinciliği ve iki ikincilik elde etmişlerdir. 2022 Kasım ayında Estonya’da yapılacak Dünya Şampiyonasına gitmeye hak kazanmışlardır.

Resim, gitar, bağlama, keman, ney, şan eğitimi, çocuk korosu, halk oyunları, satranç, İngilizce, sınavlara hazırlık kurslarımız ile gençlerimizin her alanda yanındayız.

Eğitime destek hizmetleri kapsamında pandemi döneminde belediyemize ait gezici EBA destek TIR’ımız ile bilgisayarı olmayan öğrencilerimize hizmet sunduk.

Yeni kurmuş olduğumuz Dijital Eğitim Platformu ile anaokulundan üniversite mezunu seviyesine kadar tüm öğrencilerimize ücretsiz, dijital eğitim imkanı sağladık. Öğrencilerimiz, konusunda uzman eğitmenler tarafından hazırlanan programlara bir tıklama ile ücretsiz olarak ulaşabiliyorlar.

İhtiyaç sahibi yüzlerce öğrencilerimize dağıtılmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze tabletler teslim ettik. Spor alanında da Voleybol, boks, karate, güreş, basketbol, futbol, satranç, yüzme kurslarımız ile gençlerimize sporu sevdirirken bir yandan da profesyonelliğe adım atmak isteyen sporcularımızı amatör liglerde lisanslı olarak yetiştiriyoruz.

Belediyemiz Güreş takımı yerel, bölgesel ve Türkiye genelindeki yarışmalarda birçok şampiyonluğu bulunmaktadır. Bunun neticesinde iki tane sporcumuz Milli Takıma seçilmiştir.

Türkiye Voleybol Federasyonu 2. Liginde mücadele eden Kadın Voleybol takımımız ile Bölgesel Amatör Liginde mücadele eden futbol takımımız bulunmaktadır.

Göreve geldikten sonra inşa etmeye başladığımız ve 5 ay önce halkımızın hizmetine sunduğumuz Sümeyye Boyacı Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunda 2500 kayıtlı kursiyerimiz bulunmaktadır.

Spor kulüplerimizin ve gençlerimizin kullanımına sunmak üzere şehrimize 5 adet basketbol sahası, 13 adet futbol sahası, 1 adet yarı olimpik yüzme havuzu, 3 adet tribünlü ve soyunma odaları olan sentetik çim saha kazandırdık.

Sayın Misafirler, belediyemiz sporun ve sporcunun yanında olduğunu her zaman göstermiştir.

 ‘Yerel  Yönetimler  ve Gençlik’ Proje Yarışması Ödül Töreninde gençlerimize yönelik gerçekleştirdiğimiz sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerimizden dolayı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen başarı plaketi bizleri onurlandırmıştır.

Ankara’da ikincisi düzenlenen Tam Bana Göre festivalinde bu yıl da gençlerimizle bir araya gelerek, coşkularına ortak olduk.

Antakya’mızı geleceğe taşımaya yönelik hizmetlerimiz elbette bunlarla sınırlı değil.

Göreve geldikten sonra Esenlik, Esentepe ve Akasya Mahallelerimizde inşa edilen ve şehitlerimizin adını yaşattığımız çok amaçlı salonlarımız halkımızın hizmetine sunulmuştur.

Bunun yanında Tayfur Sökmen kapalı semt pazarını şehrimize kazandırdık.  Şehrimizi en iyi hizmetle buluşturmak için gayretle çalışmaya bundan sonraki süreçte de devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın şehrimize hediyesi, Antakya merkezde bulunan eski Stadyum yerine yapılan Millet Bahçesi inşaatı devam etmektedir.  Bu projenin bitiminde şehrimizde hemşehrilerimizin nefes alabileceği yepyeni bir yeşil alan kazandırılmış olacaktır. Bundan dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum.

Sayın Vekillerim, kıymetli misafirler, değerli muhtarlarım

Dev gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak lazım ilkesi ile hareket etmekteyiz.

Arz ve izah ettiğim tüm hizmetlerin devamında yeni projelerimiz de bulunmaktadır. Şöyle ki, vatandaşlarımıza daha sağlıklı hizmet verebileceğimiz yeni hizmet binası projesi tamamlanmıştır.  Buna ek olarak ilçemizde tematik macera parkı, kültür ve gençlik merkezi, amfi tiyatro, bilim sanat kampüsü, kapalı semt pazarları, huzur bahçeleri gibi planladığımız projelerimizi tamamlamak için var gücümüz ile çalışmaktayız.

İlaveten Narlıca Mahallemizde ekolojik dengeye zarar vermeden hemşehrilerimizin faydalanabileceği bir 50 dönümlük mesire alanına dönüştüreceğiz. İçerisinde yürüyüş alanları, seyir terası, çocuk oyun alanları, kafeterya alanı, güreş ve spor sahası, piknik alanları ve otopark yer alan projemizin tasarımı tamamlandı.

Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında Gönül Belediyeciliği hizmetlerinin önemini bilmekteyiz ve tüm çalışmalarımızı bu sorumluluk bilinciyle yerine getirmekteyiz.”

Samandağ Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Tahsin Demir hayatını kaybetti
Hatay’ın Samandağ Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Tahsin Demir hayatını kaybetti. Refik Eryılmaz başkanlığındaki Samandağ Belediyesi’nde Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan aynı...
Hatay Valiliğinden Kuduz uyarısı: Defne ilçesinde sokak hayvanları toplatılacak!
Hatay Valiliği, Defne ilçesine bağlı Meydancık mahallesinde meydana gelen kuduz vakasıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Bölgenin karantinaya alındığına dikkat...
Antakya Başkan Yapar’ın  çalışmalarıyla nefes aldı
Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar’ın talimatıyla Antakyalıların nefes alabildikleri park ve yeşil alanlarda bakım onarım ve temizlik çalışması gerçekleştirildi....
Deprem Bölgesi Hatay’da Görevli İki Aile Hekiminin Eksik Yatan Üç Aylık Cari Ödemesini Hürriyet Sağlık-Sen Mahkemeye Taşıdı
Deprem bölgesi Hatay’da  görev yapan Hürriyet Sağlık-Sen üyesi iki Aile Hekiminin 2023 yılı Kasım ve Aralık ayları ile 2024 yılı...
<strong>Hatay Büyükşehir Belediyesi, şehrin ana arterlerini temizliyor</strong>
Hatay Büyükşehir Belediyesi trafiğin yoğun olarak seyrettiği ana arterlerde temizlik çalışması başlattı. Vatandaşlardan gelen talepler ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı...
CHP’li Nermin Yıldırım Kara: Mücbir sebep hali tekrar uzatılsın!
Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 30 Nisan 2024’e uzatılan mücbir sebep halinin...
Belen’de durdurulan 3 ayrı araçta 16 Suriye uyruklu göçmen yakalandı
Hatay’ın Belen ilçesinde durdurulan 3 ayrı araçta Suriye uyruklu 16 kişinin yakalandığı belirtildi. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü...
İskenderun’da 10 DEAŞ’lı yakalandı
Hatay’ın İskenderun ilçesinde düzenlenen operasyonlarında terör örgütü mensubu 10 DEAŞ’lının yakalandığı bildirildi.  Hata Valiliğinden yapılan açıklamada,   Hatay Emniyet Müdürlüğü Terörle...
Aranan 3 kişi Polis tarafından yakalandı
Hatay’da çeşitli suçlardan aranan 3 kişi Polis tarafından yakalandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince aranan şahısların yakalanmasına...
1 Mayıs Tertip Komitesi’nden çağrı: Haydi 1 Mayıs’a
1 Mayıs, Antakya’da  düzenlenecek etkinlikle kutlanacak. 1 Mayıs Tertip komitesi yaptığı çağrıda, “Haydi 1 Mayıs’a” derken, Antakya Maksim alanında toplanılacağı...
Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan: Hataylı çiftçinin sesini duyun, köylüleri terörist yerine koymayın!
Saadet partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, sınır illerinde yaşayan çiftçilerin yaşadığı sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı....
CHP’li Nermin Yıldırım Kara Muhasebecilerin sorunlarını TBMM gündemine taşıdı: İyi hesaplanmamış bir girişim mesleki sorunlar yaratmıştır!
Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, mali müşavirlerin ve muhasebecilerin talepleri hakkında yazılı bir basın açıklamasında bulundu: Mali...
Basın Vakfı Genel Kurulunu yaptı, Yılmaz Karaca güven tazeledi!
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yapılan Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Mütevelliler Kurulu yeni yönetim kurulunu seçti. Gebze Gazeteciler Cemiyetinin ev sahipliğinde...
İskenderun Denizciler Mahallesi Cami imamı Hasan İnci, komşusu tarafından öldürüldü
Hatay’ın İskenderun ilçesine bağlı Denizciler Mahallesi cami İmamı Hasan İnci’nin (40) komşusu tarafından pompalı tüfekle öldürüldüğü bildirildi. Hatay Valiliğinden yapılan...
İskenderun’daki uygulamada 1103 şahıs, 728 araç ve 185 motosiklet sorgulandı
Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince 22.04.2024 tarihinde İskenderun genelinde yapılan uygulamalarda; 1103 şahıs, 728 araç ile 185 motosikletin sorgulandığı belirtildi. Hatay...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ