Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,43 / Satış: 32,56
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

Arı Kovanına Çomak Sokulmasın

Aytekin Ertuğrul
Aytekin Ertuğrul
  • 11.01.2021
  • Arı Kovanına Çomak Sokulmasın için yorumlar kapalı
  • 600 kez okundu

Yazı başlığımız eskilerimizin önemli sözlerinden birdir. Bir tane daha vardır. Yangına Körükle gitmeyin.  AKP geldiğinden bu yana bu sözlerin  yazılmasını okunmasını uygulanmasını adeta yasaklamıştır. Son günlerde Boğaziçi Üniversitesine dışardan kayyum atar gibi Rektör atandı. İşte bu eylem ister “ Arı kovanına çomak sokmak” deyin, ister “ateşe körükle gitmek” deyin ikisine de tam uyar. Bir defa yapılan atama normal bir Rektör ataması değildir. İkincisi bu hocamız “Boğaziçi üniversitesine “ çay içmeye dahi gitmemiştir. Sadede gelelim.   Boğaziçi Üniversitesine Kayyum gibi rektör atamamasına bu milletin hiç ihtiyacı yok. Ama 246 Milyar bütçeyi geri çekerek DENK yapmaya acil ihtiyacı vardır. Yapılan bu işlerin toplamı biraz sonra vereceğim rakamlar olarak karşımıza çıkarlar. Bu ülkenin temellerine, iyilik ve güzellik tohumları ekmiyorsunuz. Ektiğiniz tohumların yeşermesinden korkunuz. Çünkü bir gün gelir bunlar sizi de tahtınızdan indirme boyutlarına ulaşabilirler.

İşin daha elim ve vahim olanı da şudur:

2003 te hazinemizin gelir büyüklüğü 100 Milyardı. O zaman çeyrek altın ise 24 TL idi. Bölelim 100:24=4,1 Milyar çeyrek altın eder. 2020 mali yılı bütçesinin hayalen uydurulmuş gelirlerinin büyüklüğü 1.080 Milyar TL dir. 2020 Çeyrek altın ortalama değeri ise 650 TL dir. Bölelim

1080:650=1,7 milyar çeyrek altın eder.

 Sayın Prof. Dr. Süleyman Çelik üşenmemiş benim bu yazım üzerine şu hesabı da eklemiştir. Demek ki Türkiye 18 yılda yüzde 58.5 oranında yoksullaşmış!.. Gücü, kuvveti, mutluluğu saadeti velhasıl her şeyi %58 gerilemiştir

Son üç yıldaki resmi bütçe açıkları toplam olarak 466 Milyardır. Nüfusumuz 80 milyondur. 466 Milyarı 80 milyona bölersek 466.000:80=5825 eder. Fert başına her bir Türk vatandaşımız 5825 TL soyulmuştur. Hukuka aykırı olan şey de budur.

Sayın büyüklerimiz yanınızda yer alan bazı kişilerin cahil yetersiz ve şahsı menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleri ile tevhit edenlerin de bulunduğunu, memleketimiz bunların tahrik ve teşvikleri ile tam manasıyla iflasa sürüklendiğini görün ve değerlendirin. 

Boğaziçi üniversitesine dışardan Rektör atamak demek sizin aranızda Rektörlük yapacak bir kişi bile yok demek değil midir. Bu gafleti size yaptıranları hala daha dost sanıyorsanız. Bunların dostluk değil size bize Türk milletine karşıt kişiler olduğunu söylemek için hangi dili kullanmak gerekir. Sizi uyaran kahraman bir kaç yazar dışında dostunuzun kalmadığını ne zaman anlayacaksınız. Dost acı söyler.

Op. Dr. Aytekin Ertuğrul

draertugrul@hotmail.com

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ