Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,43 / Satış: 32,56
€ EURO → Alış: 34,63 / Satış: 34,77

Başkan Lütfü Savaş EXP 2021 için tarih verdi: 23 Nisan 2021 tarihine kadar hazır olacağız

Başkan Lütfü Savaş EXP 2021 için tarih verdi: 23 Nisan  2021 tarihine kadar hazır olacağız
  • 07.09.2020
  • Başkan Lütfü Savaş EXP 2021 için tarih verdi: 23 Nisan 2021 tarihine kadar hazır olacağız için yorumlar kapalı
  • 647 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Halk TV’de yayınlanan Fatma Nur Ak’ın sunduğu “Konuşalım” programının canlı yayın konuğu oldu.

Başkan Lütfü Savaş konuşmasına EXP 2021 için tarih verirken şunları söyledi:

 “ Expo’nun çeşitleri var. Bunların en ünlüsü Botanik Exposu’dur. Uluslararası Bahçe Bitkileri Derneği tarafından yapılıyor. Dünyanın üçüncü büyük organizasyonu. Birincisi olimpiyatlar, ikincisi dünya kupası üçüncüsü ise EXPO. Biz B Kategorisindeki EXPO’yu aldık. Onun hummalı çalışması içerisindeyiz. 23 Nisan 2021 tarihine kadar hazır olacağız. Şuanda Hatay’ın her tarafında çalışmalarımız devam ediyor. EXPO bir şehrin bütünleşmesi adına çok önemli bir organizasyon. Şehre gelen insanlar sadece EXPO alanına değil şehrin bütününe bakacağı için şehre çekin düzen vermekteyiz. Bugüne kadar proje hazırladık, ihale süreci ve kredi konusu oldu. Bütün hepsini yaptık yaklaşık 6 aydır da EXPO alanında hummalı çalışma pozisyonundayız.”

EXPO 2021’in iki bölgede yapıldığını belirten Başkan Savaş, çevre illerden ve birçok ülkeden ziyaretçilerin Hatay’a geleceğini açıkladı.

13 MEDENİYETE EV SAHİPLİĞİ YAPMIŞ ŞEHRİMİZDE MÜTHİŞ BİR BİRİKİM VAR

Başkan Lütfü Savaş konuşmasını şöyle sürdürdü:

” Hatay yüzyıllarca birçok dini, mezhebi ve etnik faktörü bir arada bulundurarak ahenkli bir şekilde ve huzur içerisinde yaşayan bir şehir. 13 medeniyete ev sahipliği yapmış şehrimizde müthiş bir birikim var. Hatay, Asya ve Avrupa’da en çok endemik çiçeğin olduğu, tıbbi ve aromatik bitkilerin olduğu bölgedir. Bütün bu güzellikler ile birlikte Hatay’ın 7 tane ilçesi deniz ile bağlantılı. Çok verimli ovalarımız, kaplıcalarımız, sanayimiz var. Medeniyetlerin bizlere bırakmış olduğu 600 civarında da yemek ve tatlı çeşidimiz var. Bütün bunları dünya ile paylaşmak istiyoruz. 2015 yılında böyle bir harekete başladık. 2017’nin Ocak ayının 21’inde kabul edildi. O günden itibaren çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah iki tarafında konseptini bu yılın sonunda bitirmiş olacağız.”

Battı çıktı çalışmaları gerçekleştirirken 5.yüzyıla ait  şapel bulduklarını açıklayan Başkan Savaş, EXPO alanında arkeopark çalışmaları gerçekleştirdiklerini ve bu değeri dünya işe paylaşmak istediklerini belirtti.

EXPO alanı hakkında önemli bilgiler paylaşan Başkan Savaş, EXPO alanının kalıcı olacağını açıkladı.

2017 YILINDA BÜTÜN BÜYÜKŞEHİRLER ARASINDA EN ÇOK ALTYAPI YAPAN BELEDİYE OLDUK


Başkan Lütfü Savaş açıklamalarını şöyle devam etti:

 “ Hatay’da biz sadece EXPO yapmıyoruz. 2017 yılında bütün büyükşehirler arasında en çok altyapı yapan belediye olduk. Bu sene de altyapı çalışmalarımız devam edecek. Ve Hatay’ın her tarafına çeki düzen vermeye çalışıyoruz. Hatay’ın %51’e yakın kısmı kırsal bölgede. Kırsal bölgede olmayan yerlerde de müthiş bir altyapıya ihtiyaç var. Birçok ilçemizde arıtma tesisi ve altyapı çalışmalarımız oldu. İnsanların üretimlerine katkı sağlıyoruz hem de temel ihtiyaçlarını gideriyoruz. Köylerimizin yaklaşık hiçbirinde beton asfalt yoktu şu anda köylerimizin çoğunda beton asfalt var. Asi Nehrimiz çok kötü kokuyordu. Yazın içerisinde hiç su olmazdı. Şuanda pırıl pırıl akıyor. Bütün kanalizasyonları kapalı ortama aldık.”

HADO(Hatay Deniz Otobüsü) hakkında önemli bilgiler paylaşan Başkan Savaş, Kıbrıs, Beyrut ve Hayfa Limanına ve Mersin’e seferlerin olacağını açıkladı.

Başkan Savaş, Kırsal Kalkınma Projesi ile Hatay’da üretilen ürünleri dünyaya pazarlama konusunda önemli bir adım olduğunu belirtti.

HEP BİRLİKTE YAŞAMA VE KUCAKLAŞMA TÜM DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK

Konuşmalarının devamında Başkan Savaş, “ 9 yıldır savaşın gölgesinde kalmış bir şehiriz. Bizim insanlarımız gerçekten çok kanaatkâr ve vatansever. Şehrine büyük bir şevkle sarılan çok renki bir tablomuz var. Birçok mezhep ve etnik unsurun beraber yaşaması Hatay’ın en büyük zenginliği. Buradaki hep birlikte yaşama ve kucaklaşma kültürü tüm dünyaya örnek olacak” dedi.

KORONAVİRÜS SÜRECİNDEN ETKİLENSEK BİLE TEDBİRLERİMİZİ ALIP ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM ETTİK

EXPO çalışmalarının koronavirüsün etkisi ile ilgili açıklama yapan Başkan Savaş,

Şu bilgileri aktardı:

“ Koronavirüs döneminde Sayın Valimizden destek istedik. Orada çalışan işçilerimiz ve şirket zamanı geldiğinde 24 saat çalıştı. Sıkıntı olduğunda onları izole ettik. Şuanda Antakya ve Defne üzerindeki alanımız % 70 civarında, İskenderun mevkiinde bulunan alanda %75 bitmiş durumda. Koronavirüs sürecinden etkilensek bile tedbirlerimizi alıp çalışmalarımıza devam ettik.

EXPO’yu şu ana kadar finansal açıdan kendi imkânlarımız ve borçlanarak yaptık. 100 milyon dolar gibi harcama öngörüyoruz. Belediyemizin buradan bir kazancı olmaz ama şehrimizin ve ülkemizin müthiş bir kazancı olur. Bütün halkımız ve esnafımız buradan faydalanacaklar. İnsanlarımız 8 buçuk yıldır savaşın gölgesinde sosyolojik, psikolojik ve ekonomik anlamda birçok sıkıntı çekmiş durumda. En azından bu sıkıntılara merhem olur.”

BÖYLE BİR ŞEHRE HİZMET ETMEK BİZİM İÇİN İBADETTİR

Başkan Savaş 11.5 yıllık Belediye Başkanlığı için, “Üç dönemdir Hatay’da belediye başkanıyım. Hatay’ın gülümsemesini ve mutlu olmasını istiyoruz. Samandağ’dan Erzin’e, Hassa’dan Yayladağı’na kadar insanlarımızı bir ve bütün görmek istiyoruz. Ortadoğu’da bu kadar kaos oldu ve Suriye’den 500 bin civarında misafirimiz geldi. Ama Hatay halkı çok dingin ve birbirine sarılarak durdu. Böyle bir şehre hizmet etmek bizim için ibadettir” ifadelerine yer verdi.


BELEDİYE OLARAK DEZENFEKSİYON ÇALIŞMALARI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ


Hatay’daki pandemi sürecinin durumu hakkında düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş, “ Bu hastalık ile isteseniz de istemeseniz de karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Ne kadar önlem alsanız da o önlemler yetersiz kalabiliyor. Evrensel kurallar ve kişisel hijyenimize de çok dikkat etmemiz lazım. Dünya Sağlık Örgütü ve Pandemi Kurullarının aldıkları kararlara dikkat etmek gerekiyor. Her 4 kişiden bir tanesinde semptom görünebiliyor. Semptom görünmeyen insanlar bunu çok rahat yayabiliyor. Belediye olarak dezenfeksiyon çalışması gerçekleştiriyoruz” açıklamasında bulundu


45 BİN VATANDAŞIMIZA GIDA YARDIMINDA BULUNDUK


Başkan Lütfü Savaş yardımlar konusunda, ”65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar için ekonomik destek verdik.17 bin kişiye kendi hayati fonsksiyonlarını devam edebilecek şekilde gıda ve temel ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla kartlar verdik. 45 bin vatandaşımıza gıda yardımında bulunduk. Valiliğimizin belirli kurumlarla yapmış olduğu desteklere katkılar sağladık. 15 ilçemizde bulunan sosyal marketlerimizden ihtiyaç sahibi vatandaşlar faydalanabiliyorlar”  vurgusunu yaptı.


Başkan Savaş, pandemi sürecinde 11 belediye başkanı ile iş birliği içerisinde hareket ettiklerini belirtti.


KİŞİSEL VE EVRENSEL KURALLARA MUTLAKA DİKKAT EDELİM

Başkan Lütfü Savaş, Hatay’daki koronavirüs durumu hakkında soruları şöyle cevaplandırdı:

 “ Bizde çok vaka yok ama bizim komşularımızda biraz fazla var. Ticari ilişkilerden ve gidip gelmelerden dolayı biraz bize de vaka bulaşıyor ama 450 civarında vaka sayısı var. Biz izolasyon şartlarımıza uyalım. Maske taksınlar ama ellerini sık sık yıkasınlar ve sosyal mesafeye dikkat etsinler. Bunlar maske takmaktan çok daha fazla önemli. Kişisel ve evrensel kurallara mutlaka dikkat edelim.”

HATAYSPOR BU ZAMANA ÇOK ÇABALAYARAK GELDİ


Başkan Lütfü Savaş konuşmasının sonunda Hatayspor hakkında şu bilgileri paylaştı:

” Biz insanlarımızı 8 buçuk 9 yıllık süre içerisinde mutlu etmek istedik. Hatayspor dışında birçok amatör kulüplere destek oluyoruz. 11 buçuk yıldır Hatayspor’a destek veriyorum. 4 buçuk yıl önce Hatayspor’un çok borcu vardı. Yeni bir yönetim oluşturduk. Çok şükür dört buçuk yıl önce ligde tutunduk. Hatayspor bu zamana çok çabalayarak geldi. Ekonomik şartlarımız çok iyi olmamasına rağmen tutumlu bir durum sergiledik. Hatayspor bu sene çok güzel futbol oynayacak. Hatayspor’a gönül verenler Hatayspor maçına giderken ve maçı seyrederken başı dik seyredecek.”

Arsuz Konarlı’da 10 kaçak Suriyeli yakalandı
Hatay’ın Arsuz ilçesine bağlı Konarlı mahallesinde Türkiye’ye kaçak giren 10 Suriyeli yakalandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince...
<strong>Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Hatay’ın inşa ve ihyası için sahaya indi!     </strong>
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk seçim zaferi sonrası makamında oturmak yerine sahadaki çalışmaları yerinde incelemeye devam ediyor. Başkan Mehmet...
<strong>Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, Tahtaköprü mesire alanında incelemelerde bulundu</strong>
Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar göreve başlar başlamaz ayağının tozuyla Tahtaköprü Mesire alanında incelemelerde bulunarak revize çalışmalarının yapılması konusunda...
<strong>Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Hatay Valisi Mustafa Masatlı’yı ağırladı!</strong>
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Hatay Valisi Mustafa Masatlı’yı makamında ağırladı. Vali Mustafa Masatlı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel...
Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk Baba Ocağında moral depoladı: 31 Mart’ta evimden rekor oy bekliyorum!
Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, baba ocağı Kırıkhan’da hemşehrilerine seslenerek 31 Mart’ta fire vermeden evlatlarının yanında...
<strong>Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden 20 farklı Konteyner kente çocuk oyun alanları</strong>
Hatay Büyükşehir Belediyesi, il genelinde kurulan konteyner kentlerde çocuklar için oyun parkları kurdu. Depremden en çok etkilenen çocukların moral ve...
<strong>CHP Grupbaşkanvekili Ali Mahir Başarır’dan Başkan Lütfü Savaş’a destek</strong>
Yaklaşan 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır...
Cumhur ittifakı Antakya Belediye Başkanı adayı İbrahim Naci Yapar Avsuyu’nda konuştu: Destekleriniz hizmet olarak dönecektir!
AK Parti Hatay Milletvekili Av. Adem Yeşildal, Cumhur İttifakı Antakya Belediye Başkan Adayı İbrahim Naci Yapar ile ziyaret ettiği Avsuyu...
Motorsiklet hırsızı tutuklandı
Hatay’ın İskenderun ilçesinde, motorsiklet hırsızı şüphelisi bir kişi tutuklandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince hırsızlık olaylarına yönelik...
Altınözü’nde kaçak kazı yapan 4 kişi suçüstü yakalandı
Hatay’ın Altınözü ilçesine bağlı Fatikli Mahallesinde kaçak kazı yapan 4 kişi Polis tarafından suçüstü yakalandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay...
İskenderun’da bir araçta 3995 adet Captagon hap yakalandı
Hatay’ın İskenderun ilçesinde bir araçta 3995 adet Captagon hapı yakalandığı belirtildi. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince Uyuşturucu...
Dörtyol’da şüphe üzerine durdurulan araçta 20 adet cep telefonu yakalandı
Hatay’ın Dörtyol ilçesinde, şüphe üzerinde durdurula bir araçta gümrük kaçağı 20 adet cep telefonu yakalandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay...
Dörtyol’da 740 paket gümrük kaçağı sigara yakalandı
Hatay’ın Dörtyol ilçesinde, gümrük kaçağı 740 paket sigara yakalandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince Kaçakçılık suçlarına yönelik...
İskenderun’da kumar oynayan 22 kişiye 141.350 lira idari para cezası
Hatay’ın İskenderun ilçesinde kumar oynayan 22 kişiye 141.350 lira idari para cezası yazıldığı bildirildi. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet...
İskenderun’daki uygulamada 3 tabanca yakalandı
Hatay’ın İskenderun ilçesinde yapılan uygulamada 3 tabanca ile çeşitli uyuşturucu madde yakalandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ