Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,43 / Satış: 32,56
€ EURO → Alış: 34,63 / Satış: 34,77

Başkan Lütfü Savaş, Hatay’ın gündemini Doğuş TV’de değerlendirdi

Başkan Lütfü Savaş, Hatay’ın gündemini Doğuş TV’de değerlendirdi
  • 06.07.2020
  • Başkan Lütfü Savaş, Hatay’ın gündemini Doğuş TV’de değerlendirdi için yorumlar kapalı
  • 1.049 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Doğuş TV’de Hatay’ın gündemini değerlendirdi.

5 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilen programda Başkan Lütfü  Savaş, Volkan Özkaya ve Mustafa Avcıoğlu’nun sorularını yanıtlayarak gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

DEZAVANTAJLARI AVANTAJA ÇEVİRMEK KENDİ ELİMİZDE

Programın ilk bölümünde kentin genel durumunu değerlendiren Başkan Savaş, “Eskiden belediye başkanı; yol, kaldırım, yeşil alan gibi hizmetleri yapardı. Günümüz şartlarında teknoloji gelişiyor ve hayat o kadar hızlı akıyor ki artık bu devrin geçtiğini düşünenlerdenim. Sadece şehrin hayati fonksiyonlarını yerine getirecek projeler yapmanın yetmeyeceğini, esas yapılması gerekenin şehrin ruhunun okunması olduğunu düşünüyorum. Biz de bunların üzerine çalıştık. Roma döneminden itibaren geçmişi olan bir şehiriz. Anadolu ile Ortadoğu’yu birbirine bağlayan yüzyıllarca ticaret merkezi olmuş, Asi Nehri ve Akdeniz bizim için büyük avantaj olmuş. Dünyadaki 3 semavi dinin Anadolu’daki ilk temsilcileri burada yer almış ve ilk ibadet yerleri burada kurulmuştur. Bizler 638 yılından beri burada yaşamaktayız. Coğrafi güzelliklerimiz olan yaylalarımız, denizimiz, kaplıcalarımız ve ovamız var. İskenderun bölgemizde demir çelik ve filtre sektörü dünyanın lokomotif görevini görüyor. Ovamızın da zenginliklerini değerlendirmemiz gerekiyor. Avantajları ve dezavantajları düşünerek çalıştık. Bizim zenginliğimiz var ama müsrif tüccar gibi zenginliklerimizin farkında değiliz. Başımızı iki elimizin arasına koymuş vaziyette düşünen bir toplum olmuşuz. 8 buçuk yıldır Suriye kaynaklı ruhsal, sosyolojik ve psikolojik aynı zamanda ekonomik birçok problemlerle karşı karşıya kaldık. Biz bu konuda yeni yollar açmak veya bulmak için çok çaba sarf ettik. İnsanlar geçmişle yaşayıp geçmişle kaldıktan sonra kendi nesline ve ondan sonraki nesillere hiçbir şey veremez. Biz birçok avantaj ve dezavantajla doğduk bu şehirde. Ama dezavantajları da avantajlara çevirmek kendi elimizde” dedi.

TİCARET VE TURİZMDE ÇOK ÖNEMLİ BİR KAVŞAK KONUMUNDAYIZ

Başkan Savaş, “2010 yılından itibaren gastronomi şehri olalım diye çaba sarf ediyorduk. Sonuç itibari ile 2017 yılında gastronomi şehri ilan edildik. Hatay’da 800 civarında tıbbi ve aromatik bitki ile 250 civarında da endemik bitkimiz var. Hatay’da 70’in üzerinde sebze yetiştiriliyor. Hatay’da küçük çiftçiler ekonomik anlamda gittikçe geriye gidiyor. Faturalarını ödeyemiyor, çocuklarını okutamıyor ve kendi sosyal hayatlarını devam ettiremiyorlar. Onlara destek çıkmak amacıyla kırsal kalkınma planı hazırladık. Ayrıca ticaret ve turizmde çok önemli bir kavşak konumundayız” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN SAVAŞ HADO HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Hatay’ın turizm ve ticaretine önemli katkı sağlayacak olan HADO projesi hakkında bilgiler paylaşan Başkan Savaş, “7 tane ilçemiz deniz ile komşu. İskenderun ve Arsuz bandında deniz otobüsü projesi yapalım dedik. İlk önce siyasi çalkantılar oldu ve iktidar partisi bu işi biz reyting için yapıyoruz diye düşündü. Bu bizi iki üç yıl geriye itti ama sağ olsun Sayın Valimizin desteği ile bu işe Arsuz’da başladık. Biz finansör bularak çalıştıracaksak kendilerinin çalıştırmasını isteyeceğiz. Bulamazsak da gemiyi kiralayacağız. Amacımız Hatay’ın ticaret ve turizmine katkı sağlamak” dedi.

KAZANÇLARINI ARTTIRACAĞIZ

Çiftçileri desteklemek amacıyla önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Başkan Savaş, “Kırsal kalkınma konusunda şirket kurma aşamasına geldik. Sıkıntıları azaltmak ve endüstri ile buluşturup ondan sonra ürünleri marka değeri ile pazarlamak istiyoruz. Üreticilerimizin kazancını arttıracağız” dedi.

BAŞKAN SAVAŞ EXPO 2021 HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLER PAYLAŞTI

Başkan Savaş, “EXPO prestijli bir proje. Antalya’ya yapıldı ama yeteri kadar ticaret ve turizme dönüştürülemedi. 6 ay sonra da kapandı. Bizim buradaki yerlerde Antakya ve Defne’nin üstünde 250 dönümden fazla arazimiz var.100 dönüm kadar da Arsuz’da ve İskenderun bölgesinde var. Antakya ve Defne bölgemizde bir gastronomi köyümüz olacak. Yanında da dikey ve organik tarımla ürettiğimiz sebzelerimiz olacak. Hatay’ın kendi endemik çiçeklerinin olduğu yerler olacak. Tıbbi aromatik bitkilerimizi de sergileyeceğiz. Dünyanın birçok yerinden ve Türkiye’deki şehirlerimizin bahçeleri olacak. 3 bin 500-4 bin kişilik amfimiz olacak. Ayrıca Uğur Mumcu’daki kazı sırasında biz çok güzel şapel bulmuştuk. Arkeolojik eserler de vardı. Hepsini sakladık ve projelendirdik. Şu anda 15 dönüm arazi içerisinde arkeopark yapıyoruz. Bu arkeoparkta dünyaya eserlerimizi sunacağız. Medeniyetler bahçemiz olacak. 3 bin metrekarelik mozaiğimiz olacak. Onun çalışmasını yapıyor arkadaşlarımız. Eğlence yerimiz de olacak. Burası 6 ay çalıştıktan sonra da hayatına devam edecek” dedi.

İskenderun ilçesindeki EXPO alanındaki detayları paylaşan Başkan Savaş,” İskenderun bölgesinde yeşil alanlarımız olacak. Oraya gelen şehirlerin bahçeleri olacak. Şehirlere de özgü orada mutfak yapacağız. Unesco tescilli 37 tane gastronomi şehri var. Biz onları davet ediyoruz. Şehirlerin yemeklerini insanlarımız yiyebilecek. Biz bunların yanına Hataylı insanlarımızı da vereceğiz. 6 ay zarfında şehrin yemeklerini öğrenecekler ve o şehirlerin yemeklerini orada yiyebileceğiz. Amacımız Ortadoğu’dan da insanlarımız gelsin Çin yemeğini Türkiye’nin şehirlerinde orada yesinler” ifadelerini kullandı.

Başkan Savaş, Zenginler Mahallesi’ndeki 15 sokakta restorasyon çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirtti.

Hatay’ın altyapı eksikliklerini gidermek için yoğun mesai harcadıklarını belirten Başkan Savaş, “Şehri aldığımızda maalesef 2 adet arıtma tesisi vardı. Bu kadar tarih, kültür ve medeniyet birikimi olan şehiriz ama bu şehrin altyapısı yok” dedi.

Başkan Savaş düşüncelerinin devamında, “Hassa, Kırıkhan, Reyhanlı, Serinyol’ da arıtma tesisleri bitti. Maşuklu-Narlıca mevkinde dünyanın beşinci, Avrupa’nın ikinci, Türkiye’nin birinci membranlı arıtma tesisi bitti. Klasik aktif çamurlu havalandırmalı arıtmalar suyu yüksek oranda temizliyor ”dedi.

EXPO HATAY’DA KALICI OLACAK

Hızla devam eden EXPO 2021 hazırlıkları ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, EXPO için inşa edilen yapıların 6 aylık fuar süresinin sonunda da aktif bir şekilde şehre hizmet vermeye devam edeceğini ifade ederek şehre kalıcı bir fuar alanı kazandırıldığını vurguladı.

HATAY’A BİR GASTRONOMİ EVİ DAHA KAZANDIRILIYOR

Hatay’ın bir UNESCO gastronomi şehri olarak seçilmesinin ardından Hatay Gastronomi Evi’ni şehre kazandırarak kentin mutfak kültürünün yerli- yabancı turistlere tanıtılmasında etkin rol oynadıklarını ifade eden Başkan Savaş, asırlık Musa Ağacı yanında bir tane daha Gastronomi Evi açmak için hazırlık gerçekleştirdikleri söyledi.

KORONAVİRÜS SALGINI SÜRESİNCE DAYANIŞMA SÜRÜYOR

Koronavirüs salgını süresince alınan önlemlere ve zor günler yaşayan vatandaşlara yönelik hizmetlere değinen Başkan Savaş, “Koronavirüs salgını süresince 65 yaş üstü vatandaşlara evde bakım hizmetlerinin devam ettik. İnsanlarımıza hem erzak konusunda hem alışveriş konusunda destekte bulunduk. 17 bin kişiye temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir Hatay Halk Kart verdik. 40 bin aileye erzak desteği sağladık. İl genelinde birçok noktada dezenfeksiyon çalışmalarımız oldu. Bu zorlu süreçte elimizden gelen her konuda vatandaşlarımızın yanında olduk” dedi.

KIRSAL KALKINMA PROJESİ MİLLİ BİR PROJEDİR

Başkan Savaş, Hatay’daki her görüşe eşit mesafede olduğunun altını çizerek, siyasetin yalnızca seçim dönemlerinde konuşulacak bir konu olduğunu belirtti.

Programda Başkan Savaş’a kırsal kalkınma projeleri kapsamındaki kooperatifleşme ve şirketleşme adımları soruldu. Başkan Savaş bu soruya şöyle yanıt verdi:

“Yaklaşık 50 tane kooperatifimiz var. Tüm kooperatiflerimizi bu işin içerisine alarak şirket kurma çalışmalarımıza başladık. 250 kadın çiftçimizin Hatay’ın çiçeklerini üretmesini sağladığımız projemize 2 buçuk yıl önce başladık. Bu hususta Torku’yu inceliyoruz. Vodafone Akıllı Köy’ün iki ortağından biri hizmet alımıyla tüm Hatay’ın fizibilitesini çıkarıyor. Bu projenin bir kısmı EXPO’ya yetişecek. Amacımız köyden kente göçmeyi kendine hedef edinen vatandaşlarımızın topraklarından ayrılmamasını ve kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın kendi kendine yetebilmesini sağlamak. Bu bu anlamda kırsal kalkınma bir milli projedir”

BARIŞ İKLİMİ SAĞLANDIKTAN SONRA SURİYELİ VATANDAŞLAR ÜLKELERİNE DÖNMELİ

Hatay’da yaşayan Suriyelilerin geleceğine ilişkin de fikirlerini söyleyen Başkan Savaş, “Suriye’de barış ortamı sağlandığında herkesin kendi ülkesine dönmesi için çaba harcamalıyız” açıklamalarında bulundu.

Programda, gençlerin belediye hizmetlerinde teknolojinin daha verimli kullanılmasını istediğinin hatırlatılması üzerine Başkan Savaş, “Biz akıllı EXPO alanı yapıyoruz, akıllı şehir konusunda da çalışmalarımız sürüyor. Yaklaşık 2,5 sene sonra HatayCell’i kurmayı planlıyoruz. Kudretimiz ekonomimiz yeterse kendi GSM operatörümüzü kuracağız” şeklinde konuştu.

BAŞKAN SAVAŞ’TAN ÇEVRE TEMİZLİĞİ KONUSUNDA DUYARLILIK ÇAĞRISI

Başkan Savaş Hatay genelinde sürdürülen ilaçlama çalışmalarıyla ilgili şu ifadelere yer verdi:

“Biz ilaçlama çalışmalarımıza devam ediyoruz ancak insanlarımızın da çöp döktükleri alanlara ve kanalizasyonu tıkayacak şekilde kirliliğe neden olmaması konusunda özen göstermelerini istiyoruz. 95 bin noktada 12 ay boyunca larva mücadelesi veriyoruz. Çöp dökme alanları dışındaki yerlere dökülen çöpler de haşerelerin oluşmasına neden oluyor”

İSKENDERUN’DA GASTRONOMİ FESTİVALİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Başkan Savaş, Eylül- Ekim aylarında İskenderun’da gastronomi festivali gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade etti.

HATAYSPOR MASAYA YATIRILDI

Konuşmalarının devamında oynanacak olan Hatayspor – Keçiörengücü maçı hakkında düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş,” Allah nasip ederse bugün oynayacağımız maçı alacağız. Bugün çocukların da teknik heyetin de önlerine gelen bu büyük fırsatı değerlendireceğini düşünüyorum. Dar boğazda değiliz ama hemşehrilerimizden destek istedik. Geçtiğimiz günlerde iş insanları ile bir araya geldik. 2 milyon TL’ye yakın söz aldık” açıklamalarında bulundu.

Başkan Savaş, ” Sayın Valimiz, vekillerimiz ve belediye başkanlarımız Hatayspor’a destek verdi. Hatay halkı adına ne zaman yardım istesek Sayın Valimiz yardımcı oldu. Biz bu devletin unsurlarıyız. İkimiz de Hatay halkına hizmet ettiğimizin bilinci ile hareket ediyoruz. Bugüne kadar birbirimizi incitecek bir şey yapmadık. Sayın Valimize bu duruşundan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Kısa ve uzun vadede Hatayspor adına hayata geçirmeyi planladığı programlar hakkında görüşlerini paylaşan Başkan Savaş, “Ajax’ın alt yapısını ve nasıl bir sistemle çalıştıklarını inceledik. Güzel bilgiler aldık. Ajax modelini daha çok benimsiyoruz. Fatih Kavlak hocamızı alt yapının başına getirdik. Alt yapının umut vadeden gençleri ve profesyonel takım için 42 dönümlük bir yer bulduk. Ortak kullanım alanlarının olduğu 4 saha yapacağız. İlçe takımlarımız başarısız oldu, Hatayspor’un başarılı olması ve domine etmesi lazım. Biz Hatayspor’a bütün gücümüzü verdik. İlçelerimizin herhalde güçleri yetmedi. İskenderun’dan başlamak üzere sporu geri kalkındırmamız lazım. Hatayspor’un alt yapısı olarak bu takımları zirveye taşımamız lazım. Aşağıdan yukarıya futbolcu yetiştirmek adına bize büyük katkı sağlayan işler olur diye düşünüyorum. Bunun çalışmasını yapıyoruz. Bugünkü galibiyetle biz büyük bir avantaj sağlarız. Kalan maçlar içinde en rahat takım biziz” dedi.

Hatayspor’un kurumsallaşması ile ilgili yöneltilen soruya yanıt veren Başkan Savaş, “Kurumsallaşma düşüncemiz var ama o zaman destek olamayız, kimseden de yardım almayız. Hatayspor henüz o aşamaya gelmiş değil. Alt yapıyı ve profesyonel takımı belli bir seviyeye getirdikten sonra bu olabilir. Şirket olan bir takıma yardım etme şansımız zor olur ama şu anda Hatayspor, Erzin’den Samandağ’a kadar Hatay’ın malı. Herkesin benim takımım diyeceği bir takım. Şirket olunca takım yalnızlaşır, şimdiki gibi toplum sahiplenmez. Bu şekilde kalması şehir ve takım için daha hayırlı” açıklamasında bulundu.

ŞAMPİYON OLARAK LİGİ BİTİRECEĞİMİZDEN HİÇ ŞÜPHEM YOK

Kaliteli futbolcuların vitrine çıkarılamaması ile ilgili gelen soruya yanıtlayan Başkan Savaş, ” Ben meselelere yukarıdan bakıyorum, bütün ayrıntıları da görürüm. O yüzden Fatih hocayı getirdik. Çok birikimli, çok karakterli ve çok düzgün bir arkadaşımız. Onun futbol bilgisine ve adalet duygusuna inanıyorum. Orada çok aklı başında koordinasyon sağlayacak, adaletle hükmedecek birine ihtiyaç var. O ihtiyacı Fatih hoca ile gidereceğiz. Arkadaşlar için yetersiz demek doğru değil, daha koordineli çalışmaları gerekebilir diyebiliriz. Başlarında onları yönetebilecek koordine edebilecek bir ağabeye ihtiyaçları var diyebiliriz. Hocalarımızın da teknik ve kapasite anlamında yeterli olduklarını ama onların bir kişinin yönlendirmesi gerektiğini düşünüyorum. Başarı isteyen ama başarıyı kuru gürültüyle ve mantıksız bir şekilde isteyen değil, bilimsel temellere oturtan bilimin içerisinde belki biraz daha uzun vadede çözebilecek insanları seçiyorum. Ben de böyle bir insan olduğum için böyle insanları seçiyorum. Bütüne ulaşmak için yıllarca çabalayacaksın. Hentbol takımımızın bu sene şampiyon olarak 1. Lig’e çıktı. Basketbol takımımızdan bazı oyuncularımız milli takımda bazılarını da büyük kulüplere transfer ettik. Bu yıl altyapı takımımızdan en az 4 çocuğumuz basketbol takımımızın ilk 12’sinde yer alacak. Bunlar çok güzel şeyler. Çocuklarımız antrenmana ilçelerden geliyor. Sizin hedef edilmeyecek bir takımımız yoksa kim heveslenip de alt yapıya çocuğunu getirecek? 14-15 yaşında çocuklarımız A Takıma çıkacaklar. Az oynasınlar ama o havayı solusun o heyecanı tatsınlar. Ailesi, akrabaları izlesin, bunlar çok güzel şeyler. Hatayspor da böyle olacak. Bugün Hatayspor bu maçı alacak. Dün gözlerindeki o inancı gördüm, kendilerinden eminler, alacaklar. Seviyoruz ama 3-4 hafta önce rahatlayacakken hala rahatlayamamanın vermiş olduğu sıkıntı ile kızdım onlara. Kendileri de gergin. Niye geriliyorsunuz? Her şey sizin elinizde. Bunlara ne gerek var, siz Hataysporsunuz. Biz şampiyon olarak ligi bitireceğiz hiç şüphem yok” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN SAVAŞ: BEN VARSAM GAM YOK

Hatayspor’a kalıcı gelir düşünüp düşünmediği sorusuna Başkan Lütfü Savaş şu yanıtı verdi:

“Düşünüyorum ama bu otoparkla, parkmetre ile olacak bir şey değil. Bizim en güzel kalıcı gelirimiz; Süper Lig’de kalabilmek ve her sene altyapıdan en az 2-3 futbolcuyu aşağıdan yukarı çıkarmak olacak. O futbolculardan yılda bir tanesini satmak Hatayspor’u ayakta tutar. Ne bana ihtiyacı kalır ne de başkasına. Büyük takımların hepsi batmış durumda. Biz de Hatayspor’u aldığımızda durumu iyi değildi ana şu anda iyiyiz. Biz para topluyoruz, Süper Lig’e kambur başlamamak için. Transferde daha rahat hareket etmek için topluyoruz. Ben varsam gam yok. Bunu popülist anlamda söylemiyorum. Ben her şeyi düşünüyorum, arkadaşlarım düşünüyor. Bu işi ben yapmıyorum sadece rehberlik yapıyorum. Zorluk varsa, durumu çözmek için destek veriyorum. Hem başkanımız, hem başkan vekilimiz, hem de yönetici arkadaşlarımız her maçta çocukların yanında. Süper Lig’de biraz daha profesyonelleşeceğiz. Hatayspor’a ağabeylik yaptığım süre içerisinde şuna müsaade etmem; hiç kimse Hatayspor’dan büyük değil. Herkes Hatayspor’un emrinde olacak.”

KENDİ KENDİNE YETEN, ALTYAPIDAN FUTBOLCU ÇIKARAN VE TÜM ŞEHRİN SAHİPLENDİĞİ BİR TAKIM OLUŞTURACAĞIZ

Başkan Lütfü Savaş açıklamasının sonunda şunları dile getirdi:

 “4 tane locamız var. Federasyon izin verirse karşı tarafa da loca yapabileceğimiz yerler var. Orası da olursa, 15- 20 tane loca daha çıkacak. Localara çok rağbet var. Kombine bilet de satacağız. Büyükşehir’in kasasından yardım etmiyoruz ama Büyükşehir’in imkânlarından yararlanan müteahhitlere destek olmalarını söylüyoruz. Hiç bizle ilgisi olmayanlardan da para topluyoruz. Bugüne kadar bizi kıran da olmadı. Paranın nasıl geldiğini, nasıl harcandığı ile ilgili hesap verirken bir sıkıntı olmayacağını biliyorlar. Bildikleri için de gönül rahatlığıyla veriyorlar. Süper Lig’de Başakşehir maçından sonra Cumhurbaşkanlığı müfettişi tarafından bir denetleme geçirdik. Bizim özel ve gizli hesaplarınızı sormuş. Bizim iki hesabımız var başka da yok. İnanmamış ‘Hatayspor’un hesabı nedir?’ diye bütün bankalara yazı yazmış. Ama o iki hesaptan başka bir hesap görmemiş. Giderken de teşekkür etti ve büyük takımların bile bu kadar profesyonel, açık, hesap verilebilir bir şekilde yönetildiğini görmediğini ifade etti. Biz bununla gurur duyuyoruz. Duası olan duasıyla, parası olan parasıyla ve fiziksel gücü olan fiziksel gücüyle bu takıma destek çıksın. Çünkü biz Hatay’ı ekonomik, turistik, kültürel, tarihsel, sportif alanlarda Süper Lig’e layık bir şehir olduğunu düşünüyoruz. Biz Hatay’ın Süper Lig’de olmasını istiyoruz. Daha popüler olayım diye Hatayspor ile ilgilenmiyorum. Daha mutlu olmak ve insanlarımızın mutlu olması için ilgileniyorum. Farkındaysanız siyasetçilerin %95’i böyle bir şeyle ilgilenmez, yük olarak görür, dipsiz kuyu derler. Ben bunları çok yaşadım. Biz o kuyunun köreltilmesi ve atılan taşların da toplanabilmesi amacıyla biz o dipsiz kuyunun bütün deliklerini kapatma peşindeyiz. Kendi kendine yeten, altyapıdan futbolcu çıkarabilen ve tüm şehrin sahiplendiği bir takım oluşturacağız inşallah. Yeter ki bizim delikanlılar maçlarda delikanlıca mücadele etsinler. Hepimiz rahat bir nefes alalım.”

Arsuz Konarlı’da 10 kaçak Suriyeli yakalandı
Hatay’ın Arsuz ilçesine bağlı Konarlı mahallesinde Türkiye’ye kaçak giren 10 Suriyeli yakalandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince...
<strong>Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Hatay’ın inşa ve ihyası için sahaya indi!     </strong>
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk seçim zaferi sonrası makamında oturmak yerine sahadaki çalışmaları yerinde incelemeye devam ediyor. Başkan Mehmet...
<strong>Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, Tahtaköprü mesire alanında incelemelerde bulundu</strong>
Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar göreve başlar başlamaz ayağının tozuyla Tahtaköprü Mesire alanında incelemelerde bulunarak revize çalışmalarının yapılması konusunda...
<strong>Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Hatay Valisi Mustafa Masatlı’yı ağırladı!</strong>
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Hatay Valisi Mustafa Masatlı’yı makamında ağırladı. Vali Mustafa Masatlı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel...
Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk Baba Ocağında moral depoladı: 31 Mart’ta evimden rekor oy bekliyorum!
Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, baba ocağı Kırıkhan’da hemşehrilerine seslenerek 31 Mart’ta fire vermeden evlatlarının yanında...
<strong>Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden 20 farklı Konteyner kente çocuk oyun alanları</strong>
Hatay Büyükşehir Belediyesi, il genelinde kurulan konteyner kentlerde çocuklar için oyun parkları kurdu. Depremden en çok etkilenen çocukların moral ve...
<strong>CHP Grupbaşkanvekili Ali Mahir Başarır’dan Başkan Lütfü Savaş’a destek</strong>
Yaklaşan 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır...
Cumhur ittifakı Antakya Belediye Başkanı adayı İbrahim Naci Yapar Avsuyu’nda konuştu: Destekleriniz hizmet olarak dönecektir!
AK Parti Hatay Milletvekili Av. Adem Yeşildal, Cumhur İttifakı Antakya Belediye Başkan Adayı İbrahim Naci Yapar ile ziyaret ettiği Avsuyu...
Motorsiklet hırsızı tutuklandı
Hatay’ın İskenderun ilçesinde, motorsiklet hırsızı şüphelisi bir kişi tutuklandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince hırsızlık olaylarına yönelik...
Altınözü’nde kaçak kazı yapan 4 kişi suçüstü yakalandı
Hatay’ın Altınözü ilçesine bağlı Fatikli Mahallesinde kaçak kazı yapan 4 kişi Polis tarafından suçüstü yakalandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay...
İskenderun’da bir araçta 3995 adet Captagon hap yakalandı
Hatay’ın İskenderun ilçesinde bir araçta 3995 adet Captagon hapı yakalandığı belirtildi. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince Uyuşturucu...
Dörtyol’da şüphe üzerine durdurulan araçta 20 adet cep telefonu yakalandı
Hatay’ın Dörtyol ilçesinde, şüphe üzerinde durdurula bir araçta gümrük kaçağı 20 adet cep telefonu yakalandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay...
Dörtyol’da 740 paket gümrük kaçağı sigara yakalandı
Hatay’ın Dörtyol ilçesinde, gümrük kaçağı 740 paket sigara yakalandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince Kaçakçılık suçlarına yönelik...
İskenderun’da kumar oynayan 22 kişiye 141.350 lira idari para cezası
Hatay’ın İskenderun ilçesinde kumar oynayan 22 kişiye 141.350 lira idari para cezası yazıldığı bildirildi. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet...
İskenderun’daki uygulamada 3 tabanca yakalandı
Hatay’ın İskenderun ilçesinde yapılan uygulamada 3 tabanca ile çeşitli uyuşturucu madde yakalandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ