Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,45 / Satış: 32,58
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

Başkan Savaş AK Parti Meclis Grubuna seslendi: Su fiyatları tabiki insin, ama bunu bana suç işleterek yaptırmayın!

Başkan Savaş AK Parti Meclis Grubuna seslendi: Su fiyatları tabiki insin, ama bunu bana suç işleterek yaptırmayın!
  • 07.06.2021
  • Başkan Savaş AK Parti Meclis Grubuna seslendi: Su fiyatları tabiki insin, ama bunu bana suç işleterek yaptırmayın! için yorumlar kapalı
  • 459 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Meclis grubuna seslenerek, “Su fiyatları tabiki insin, ama bunu bana suç işleterek yaptırmayın” serzenişinde bulundu.

You Tube’daki Başkan Lütfü Savaş kanalı ile ilgili sorulan soruyla programa başlayan Başkan Lütfü Savaş,

Siyasetten spora, kent içi yatırımlardan projelere kadar birçok gündem maddesine değinirken, “Kanalımızı hem kendimizi tanıtmak hem de düşüncelerimizi paylaşmak için açtık. Kanalımızda Lütfü Savaş’ın fikri, zihni, siması neyse onu gösteriyoruz” dedi.

SAVAŞ’TAN HATAY İÇİN ÖZ ELEŞTİRİ

Başkan Lütfü Savaş, Hatay’ın birlikte hareket etme konusunda Gaziantep’ten biraz geride kaldığını belirtti. Hatay mutfak kültürünü tanıtmaya Gaziantep’ten önce başladıklarını belirten Başkan Savaş, “Gaziantep ile rakip değil komşuyuz. Ancak onlar birlik içinde hareket etti ve bizden önce UNESCO onayı aldı. Gaziantep’i birçok konuda gıptayla izliyoruz. Çünkü şehir menfaati olunca ayrışmıyor, birleşiyorlar” dedi.

Başkan Lütfü Savaş, Programın ilerleyen dakikalarında Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği projeleri anlattı.

SAVAŞ: EXPO BELEDİYENİN PARA KAZANACAĞI BİR YAPI DEĞİL

Fırsatları tırnaklarıyla kazıyarak yarattıklarını söyleyen Başkan Savaş sözlerine şöyle devam etti:

 “Fırsatı kimse önümüze koymuyor. Biz onu tırnaklarımızla kazıyarak yaratıyoruz. İktidar partisinin bazı temsilcileri EXPO için paranın boşa harcandığını söylüyor. EXPO belediyenin para kazanacağı bir yapı değil. 9 yıldır şehrimizin ekonomisi azaldı. Bunu tersine çevirmemiz lazım. Bu benim değil iktidarın görevi ama turizm, ticaret ve üretimde ileri gitmemiz için var gücümle çalışıyorum. EXPO’yu üreticilerimiz, esnafımız, tüccarlarımız ve iş insanlarımız için yapıyoruz.”

Başkan Savaş, EXPO alanlarının ömürlük olduğunu dile getirdiği konuşmasında,  “Her iki alan da uzun yıllar şehrimize hizmet edecek. Bu alanlar gelecekte kültürel ve sosyal alanlarda; ticari, turizm, eğlence ve gastronomi sektörlerinde kullanılacak. Anadolu Ateşi gibi büyük grupların Hatay’da gösteri yapabileceği bir alan yoktu. Biz EXPO alanlarında bunu yaptık” ifadesinde bulundu.

BARIŞ, TİCARET VE KÜLTÜR ELÇİSİ GİBİ ÇALIŞIP HATAY’I KALKINDIRACAĞIZ

EXPO ile fidancıların, çiçekçilerin, üreticilerin ve el sanatları ustalarının yer bulacağını söyleyen Başkan Savaş, “Birçok ülkenin kültürünü burada göstereceğiz. 60’tan fazla büyükelçiyi ziyaret ettik. Bütün büyükşehirlere davet gönderdik. Şimdilik 12’sinden cevap geldi. Kültür haftamıza, sergilerimize, mutfak günlerine birçok ülke katılacak. Bir kez daha Ankara’ya gidip İçişleri, Dışişleri bakanlıkları ve birkaç elçiliği ziyaret edeceğim. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti  ve Türki cumhuriyetlerini iş insanlarımızla ziyaret edeceğim” diyerek barış, ticaret ve kültür elçisi gibi çalışıp Hatay’ı kalkındıracaklarını söyledi.

Başkan Savaş, projeleri olan HADO, kırsal kalkınma ve gastronomi alanında ne yaptıkları hakkında şunları söyledi:

 “Dünya endüstri 5.0’ı kullanıyor ancak biz 2.5’i kullanıyoruz. Bunu siyasetçi değil bilim insanı kimliğimle söylüyorum. Bizim elimizde tarım var. Biz bu değerlerimizi endüstri ile buluşturup iyi pazarlarsak kazanan biz oluruz.             HADO, EXPO, kırsal kalkınma ve gastronomi adımları milli projedir. Tarım potansiyelimizi arttırırsak dünyada ilk 5’e gireriz.”

BAŞKAN SAVAŞ ÜRETİCYE VERİLEN DESTEKLERİ SIRALADI

Samandağ’da yapılan gastronomi köyüne destek verdiklerini de söyleyen Başkan Savaş, “Altınözü zeytincilerine kasa dağıtıyoruz. Her ilçedeki büyük baş hayvanların tırnak kesimlerini yapıyoruz. Zor durumdaki süt üreticilerine ve kooperatifine destek veriyoruz. Zeytin fideleri dağıttık. 250 kadınımıza sera yaptık. Kooperatifleri birleştirip şirket kurduk. Ürünü elinde kalan üreticilerimiz için yatırım yapıyoruz. 14 ay boyunca Hatay’ı mikro bölgelere ayırdık” diyerek üretenin de üretemeyenin de yanında olacaklarını önemle vurguladı.

HADO SEFERLERİ BU YAZ BAŞLAYACAK

HADO’nun bu yaz aylarında sefere başlayacağını söyleyen Başkan Savaş, “Binamızı ve gümrük sahamızı yaptık. Ulusal ve uluslararası izinler çıktığı zaman sefere başlayacağız. Nihai hedefimiz konteyner ve araç taşımacılığı yapmak. Bununla beraber Kıbrıs ile ilişkilerimizi çoğaltarak Kıbrıs’ın tanınırlığını arttırmak” diyerek hafta içinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine  giderek devlet erkanını ziyaret edeceğini belirtti.

Yaptığı görevin sorumluluğunun bilincinde olduğunu söyleyen Başkan Savaş, “3 dönemdir bu görevi yapıyorum. Siyaset yapan herkesin şehrine ve ülkesine hizmet etmesi gerekir. Ben birileri zayıf değilken, aksine güçlüyken seçildim. Hatay’ın jeopolitik ve jeostratejik önemini biliyorum” bilgisini paylaştı.

KİMSENİN İŞİNE KARIŞMAM ANCAK KENDİ İŞİME DE KARIŞTIRMAM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti içi ön seçim ile ilgili yaptığı açıklama hakkında konuşan Başkan Savaş; “Belediye başkanlığı adayları için de ön seçim yapılmalı demiştim. Genel Başkanımız ve ekibiyle de bu isteğimi paylaşmıştım. Fikrim sorulunca söylerim. Buradaki il başkanlığı ve belediye başkanlığı adaylarına karışmadım. Kimsenin işine karışmam ancak kendi işime de karıştırmam” vurgusunu yaptı.

SURİYE’NİN GÜVENLİĞİ VE BÜTÜNLÜĞÜNDEN YANAYIM

Başkan Savaş Suriye ve Suriyelilere karşı olmadığını belirtti. Suriye ile ilgili yürütülen yanlış politikalara karşı olduğunu söyleyen Başkan Savaş, “Suriye politikasına karşıyım. İç savaş çıkmadan önce de bunları açık açık söyledim. 2 bin 500 toplantı yaptım. Mühim olan Suriye’yi bütün hale getirmek. Suriye’nin güvenliği ve bütünlüğünden yanayım. BM ve AB’nin bunu domine etmesi ve ülkemizin buna destek vermesi lazım” talebinde bulundu.

SAVAŞ MİLLET İTTİFAKI’NIN İKTİDAR OLACAĞINI SÖYLEDİ

Millet İttifakı’nın iktidara yakın olduğunu söyleyen Başkan Savaş, “CHP tabanı genel iktidara çok susamış. Eğer iktidara gitmek istiyorsak birbirimize daha da sıkı sarılmalıyız. Ben demeden biz demeliyiz. Küskünlükleri, dargınlıkları bir kenara bırakmalıyız. Millet İttifakı olarak iktidara geleceğimizi düşünüyorum” açıklamasında bulundu.  

SAVAŞ SU FİYATLARINDAKİ DEĞİŞİKLİĞİ BİR KEZ DAHA GÜNDEME TAŞIDI

Başkan Lütfü Savaş meclis toplantısında alınan karar ile değişikliğe gidilen su fiyatları hakkında da konuştu. HATSU’nun fiyat tarifesinin Türkiye’deki 30 büyükşehir belediye arasında 27. sırada olduğunu söyleyen Başkan Savaş açıklamalarına şöyle devam etti:

 “30 büyükşehir belediye arasında 27. sıradayız. Yani 26 belediyenin su fiyatı bizden daha yüksek. Yüzde 80 oranında kayıp kaçağımız var. Aylık 110 milyon lira elektrik faturası ödüyoruz. Suyun maliyeti 5 lira 25 kuruşken zaten 4 lira 45 kuruşa satıyoruz. Buna rağmen yüzde 20 ucuzlatılsan dediler.”

SU FİYATLARI TABİ Kİ İNSİN AMA BUNU BANA SUÇ İŞLETEREK YAPTIRMAYIN

Su fiyatlarında indirim yapılmasını kendisinin de istediğini ifade eden Başkan Savaş şu bilgileri paylaştı:

 “4 yıllık süre zarfında elektriğe yüzde 156,75; dolar yüzde 140,23, avro yüzde 179,03; benzin yüzde 50,96, motorin yüzde 60,13; demir yüzde 304,37 ve çimento yüzde 234,74 oranında artışa uğradı. Bu fiyatlar aşağı insin biz de su fiyatlarını indirelim. Su fiyatları tabi ki insin ama bunu bana suç işleterek yaptırmayın. Bunu daha da indirtirseniz kanunen suç işletmiş olursunuz. Esnaf bugün bu haldeyse 19 yıldır görev yapan hükümet yüzündendir.”

Tahtaköprü Barajı’ndan bütün ovaya su getirmeyi düşündüklerini söyleyen Başkan Savaş, “Gerekli izinleri alırsak barajdan ovaya su vermeyi düşünüyoruz. Barajın 400 milyon metreküp rezervi var. 30 milyon metreküpünü kullanmak istiyoruz. GAP’a dahil edilmeyi istiyoruz. Bu konuda milletvekillerimizin çalışmaları var” dedi.

ALTYAPISINI TAMAMLADIĞIMIZ BÖLGELERİN YOLLARINI HIZLI BİR ŞEKİLDE YENİLİYORUZ

Başkan Lütfü Savaş kentte devam eden altyapı ve üstyapı yatırımlarının bazıları hakkında açıklamalarda bulundu. Asfalt çalışmalarında geç kalınma sebeplerinin kendilerinden kaynaklanmadığını söyleyen Başkan Savaş, “Biz 4 yıl önce içme suyu şebeke ihalemizi yaptık. Ancak hükümet duktil borulardan alınan vergiye yüzde 30 zam yaptı. Projemiz ve asfalt çalışmalarımız 4 yıl geciktirildi. Altyapısını tamamladığımız bölgelerin yollarını hızlı bir şekilde yeniliyoruz” açıklamasında bulundu.

BİLİMSEL VERİLER VE KANUNLAR NEYİ GEREKTİRİYORSA BÖLGEMİZ İÇİN EN DOĞRUSUNU YAPACAĞIZ

Turunçlu arıtma tesisi ile ilgili yöneltilen sorulara Başkan Savaş şöyle cevaplandırdı:

 “Konuyu akademik odalarla, bilimsel veriler çerçevesinde görüştük. Ancak bize gelen raporda ne yapılması gereken değil yapılmaması gerekenler yazılıydı. Bugüne kadar 9 arıtma tesisi yaptık. 3 tane daha yapacağız. Turunçlu’daki bölgenin Antakya’daki gibi olmasını istiyoruz. Bilimsel veriler ve kanunlar neyi gerektiriyorsa bölgemiz için en doğrusunu yapacağız.”

Programın son bölümünde Atakaş Hatayspor ve Hatay Büyükşehir Belediyespor’un bugünü ve geleceği masaya yatırıldı.         

SAVAŞ BAŞARININ SIRRINI AÇIKLADI

Başkan Savaş konuşmasının devamında Atakaş Hatayspor’un başarısını şöyle açıkladı:

 “Futbola yatırım yapmamızın sebebi yine Hatay’dır. Spor hem şehrimizin reklamını yapmamızı sağlıyor hem de bizi bir arada tutuyor. Biz bu yatırımları kendimiz için değil şehrimiz için yapıyoruz. Tüm bunların altında bir düşünce var: o da Lütfü Savaş değil. Hatay’ın birlikteliğidir.”

BİZE EN UYGUN SİSTEMİ TAKIMIMIZA ENTEGRE EDECEĞİZ

Başkan Savaş, Umut vadeden ya da gençlere örnek olacak usta futbolcu arayışı içinde olduklarını söyleyerek şunları dile getirdi:

 “Takımımıza yeni katılan arkadaşlarımız oldu. Bazı futbolcu kardeşlerimizle vedalaştık. Her şeyi istişare içinde yaptığımız için az hata yapıyoruz. Ajax’ı yerinde inceledim. Bayern Münih, Barcelona ve Real Madrid gibi takımların incelenmesini istedim. Bize en uygun sistemi takımımıza entegre edeceğiz. Kulübün tüm gelirlerini takımımız için harcıyoruz.”

BU KULÜBÜ BUGÜNLERE BİZ GETİRDİK

Başarının ve başarısızlığın tek başına sağlanmadığını söyleyen Başkan Savaş, “2009’dan itibaren kulübe destek oldum. Hatayspor ve amatör kulüpler için birçok kişiden para istedim. Hatayspor’u siyasete alet etmedim. Ancak bunu iktidar yapsaydı dillerinden düşürmezlerdi. Bu kulübü bugünlere biz getirdik. Fatih Kavlak hocamız ile maddi konularda anlaşamadık. İstediği parayı vermeye gücümüz yetmeyeceği için yollarımızı ayırdık” açıklamasında bulundu.

Başkan Lütfü Savaş Hatay Büyükşehir Belediyespor’un amatör branşlarda elde ettiği başarıları da sıraladı. Voleybol, basketbol, tenis, hentbol, su topu ve atletizm branşlarında milli takımlara birçok sporcu gönderdiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Lütfü  Atatürk Stadyumu hakkında da şunları söyledi:

“Eski stat yıkılmasın. Oraya bina dikilmesin. Bağış edilirken yeşil alan şerhi var. Millet parkı diyorlar ama milletin içine sinmeyen bir park yapılmamalı. Oraya Atatürk Caddesi’ndeki kot farkından dolayı engelli eğitim merkezi, gençlik eğitim merkezi, yeşil alan, kent meydanı ve otopark yapılması lazım. Bunlar yapılmazsa bağış şekline karşı çıkılmış olur.”

SAVAŞ’TAN SMA HASTASI ÇOCUKLAR İÇİN DESTEK ÇAĞRISI

Başkan Lütfü Savaş, programın sonunda Hataylı SMA hastası çocuklar için çağrıda bulundu. Arsuz ve Dörtyollu iki çocuğun tedavi masrafları için vatandaşlara ve hayırseverlere seslenen Başkan Savaş, hem kurum hem de şahsi olarak bu iki hastaya yardımda bulunacaklarını tekrarladı.

Jandarma Altınözü’nde çeşitli elektronik eşya satan bir kişiyi yakaladı
Hatay’ın Altınözü ilçesinde, çeşitli elektronik eşya satan bir kişi Jandarma tarafından yakalandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, 24.04.2024 günü Altınözü ilçesi...
<strong>Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden Et ve Et ürünlerine denetim!</strong>
Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ve Antakya İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliğiyle et ve et ürünleri satan işletmelere yönelik kapsamlı...
Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar 23 Nisan’da hasta çocukları unutmadı!
Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören...
Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar Belediye personeli ile bir araya geldi:  Antakya’mızı sizlerle ayağa  kaldıracağız!
Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, belediye personellerinin ile yaptığı motivasyon toplantısında “Antakya’yı sizlerle birlikte ayağa kaldıracağız” dedi.  Başkan İbrahim...
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’e hayırlı olsun  ziyaretinde bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin:  Hatay için hazırız!
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i makamında ağırladı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin...
<strong>Hatay SMMM Odası Başkanı Jale Marufoğlu: Taleplerimize acilen yanıt bekliyoruz!</strong>
Hatay Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Jale Marufoğlu, taliplerine acilen yanıt verilmesini istedi. Yaptığı basın açıklamasında, Mali Müşavirlerin iş...
CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara: Doğa için seferberlik talep edenler, ÇED raporu zorunluluğunu kaldırıyor!
CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, deprem bölgesinde artan çevre sorunlarına ve Hatay’da ÇED raporu zorunluluğunun kaldırılmasına yönelik yazılı bir...
Hatay’da Mucbir Sebep’in uzatılması isteniyor
6 Şubat Depreminde yıkılan Hatay’da Mucbir Sebep durumunun uzatılması istendi. Hatay serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Mucbir Sebep’in uzatılmasını talep...
Samandağ’da 23 Nisan Coşkusu
Hatay’ın Samandağ ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik eve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk...
Hatay Diş Hekimleri Odası’nın Genel Kurulu Cumartesi günü
Hatay Dişhekimleri Odası’ nın 20. Olağan Genel Kurulu Toplantısı 27 Nisan 2024 Cumartesi günü yapılacak. Oda Başkanı Nebil Seyfettin  Hatay...
<strong>HATSU’dan yeni meskenler içme suyu hattı</strong>
Hatay Büyükşehir Belediyesi, deprem nedeniyle zarar gören su iletim hatlarını onarmak ve yeni meskenlerin içme suyu ihtiyacını karşılamak adına altyapı...
Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nden yıllık işletme cetveli duyurusu!
Hatay Valiliği, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün yıllık işletme duyurusunu yayınladı. Duyuruda sanayi siciline kayıtlı işletmelerin 2023 yılına ait işletme...
Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan’dan Bakan Mehmet Özhaseki’ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!
Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin çevreyle ilgili açıklamalarına tepki...
Türkiye Gazeteciler Federasyonu  Anadolu Basını için Meclis Araştırması istedi:  İktidardan olmaya Mama yok!
Türkiye Gazeteciler Federasyonu 69. Başkanlar Konseyi toplantısı Gebze Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca,...
<strong>Hatay Büyükşehir Belediyesi Çocukların Bayram sevincine ortak oldu!</strong>
Hatay Büyükşehir Belediyesi, AK Parti Antakya Gençlik Kolları, Mavi Dayanışma Gönüllüleri ve Kardeş Platformu iş birliğiyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ