Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,45 / Satış: 32,58
€ EURO → Alış: 34,68 / Satış: 34,82

Biz bu dönemi dayanışma çerisinde, saygı ve sevgi çerçevesinde tamamlamak istiyoruz!

Biz bu dönemi dayanışma çerisinde, saygı ve sevgi çerçevesinde tamamlamak istiyoruz!
  • 26.01.2020
  • Biz bu dönemi dayanışma çerisinde, saygı ve sevgi çerçevesinde tamamlamak istiyoruz! için yorumlar kapalı
  • 720 kez okundu

Samandağ Belediye Başkanı  Refik Eryılmaz, seçildiği beş yıllık dönemi dayanışma çerisinde, saygı ve sevgi çerçevesinde tamamlamak istediklerini söyledi.

Türkiye’de birçok belediyede işçiler ile anlaşma sağlanamazken Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz işçileri de mutlu eden bir sözleşmeye işçileri ile birlikte el ele imza attı.

Geçtiğimiz Cuma günü  Samandağ Belediyesi Yeni Çarşı Salonunda gerçekleşen imza törenine Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, DİSK  Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Şükret Sevgener, DİSK Genel-İş Sendikası Mali İşler Daire Başkanı Mehmet Güleryüz, DİSK Genel-İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Yusuf Berkyürek, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Tahsin Demir, CHP Samandağ  Kadın Kolları Başkanı Yüksel Berber,  Samandağ Belediyesi Avukatı Mehmet Kılınç Bilgin, Samandağ Belediyesi Meclis Üyeleri ve Samandağ Belediyesi Personelleri katıldı. 

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, yaptığı konuşmada emeğin en yüce değer olduğunu belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Emek en yüce değerdir. Hz. Ali’nin bununla ilgili çok güzel bir sözü var. “İşçinin alın teri kurumadan hakkını vereceksiniz” der. Bu çok anlamlı bir söz. Bizim belediye başkanı olarak bu ilçenin sorunlarının çözümünde, daha da güzel bir ilçe olması konusunda gece gündüz çalışan siz değerli emekçilerimize belediyemizin bütün imkanlarını kullanmak suretiyle hakkınızı vermek bizim boynumuzun borcudur. Hepimiz bu ilçede yaşıyoruz, bu ilçe hepimizin. Bu ilçenin sorunlarına çözüm üretmek, birlikte hepimizin görev ve sorumluluğudur. İlçemiz 42 mahalleden oluşan 125 bin nüfuslu bir ilçe. Dolayısıyla ciddi sıkıntıları ve sorunları olan bir ilçe. Bu kadar ciddi sıkıntıları olan bir ilçede belediye başkanı olmanın getirdiği ağır sorumluluğun altından biz sizlerle birlikte el ele, omuz omuza bu memlekete bir şeyler vermeye çalışıyoruz. 

BELEDİNİN HANTAL YAPISINI DAHA İŞLER HALE GETİRECEĞİZ

 Türkiye’de bütün belediyelerin ortak sorunu; ekonomik sıkıntılar, korkunç seviyede bir işçi talebi ve belediyenin hantal yapısı. Bizim bu belediyenin hantal yapısını daha işler hale getirebilmek, sorunlara daha kısa sürede daha az bir maliyetle çözüm üretebilmek adına bize çok önemli bir görev düşüyor. Bunu benim tek başıma yapma şansım yok, bunu birlikte başaracağız. Samandağ’ın bütün sorunlarının çözümü noktasında halkın yediden yetmişe bizden beklentisi var. Biz bu dönemi dayanışma çerisinde, saygı ve sevgi çerçevesinde tamamlamak istiyoruz.  Biz geçiciyiz, sizler emekli olacağınız güne kadar kalıcısınız. Dolayısıyla size daha fazla görev düşüyor. Bu nedenle sizden istirhamım yüreğinizde memleket sevgisi olsun. Ondan kuşku duymuyorum ama biraz daha fazla olsun istiyorum. Çünkü çok ciddi sıkıntılarımız var. Vatandaşların çok ciddi anlamda beklentileri var. Herkes haklı olarak kendi talebinin karşılanmasını istiyor. Biz kendi sorumluluğumuzu yerine getireceğiz ama vatandaşlarımız da kendi üzerine düşen sorumluluğu da yerine getirmek zorunda.

EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZİ MAĞDUR ETMEM SÖZ KONUSU OLAMAZ

Bizim işçilerimizi mağdur etme gibi bir anlayışın içinde olmamız asla söz konusu olamaz.

9 yaşımda babamı kaybettim ve o tarihten itibaren hayatın her alanında inşaat işi de dahil olmak üzere aklınıza gelebilecek bütün işlerde çalıştım. O da yetmedi 16 yaşında okulu bırakıp Suudi Arabistan’a gitmek zorunda kaldım. Orada da birçok yerde çalıştık. Kazandığımız parayla geri döndük ve okulumuza devam ettik. Dolayısıyla hayatın içerisinde bu kadar mücadelelerden geçmiş, emeğin ne olduğunu bu kadar yakından bilen bir belediye başkanı olarak benim emekçi arkadaşlarımızı, kardeşlerimizi mağdur etmem asla söz konusu olamaz.

Ancak şunun bilinmesini istiyorum ki, biz bir taraftan emekçi kardeşlerimizin hakkını, hukukunu korumaya çalışırken öbür tarafta bu ilçede yaşayan 125 bin insanın hakkını hukukunu da korumak zorundayız.

HİÇBİR EMEKÇİ KARDEŞİMİZİN MAAŞINDA ÖDEMEMEZLİK YAPMADIK

Bugün Türkiye’de ve ilimizde birçok belediye 7 – 8 aydır maaş ödeyemiyor. Biz yaptığımız tasarruflarla ve oluşturduğumuz dürüst yönetim anlayışıyla maaşlarımızı düzenli bir şekilde gününde ödedik, inşallah bizim görev süremiz boyunca da böyle devam edecek.

Evet borcumuz var, ekonomik koşullar ağır, gelirlerimiz çok sınırlı ama bütün bunlara rağmen ne hizmetlerimizi aksattık ne de emekçi kardeşlerimizin maaşında herhangi bir kesinti ya da ödememezlik yapmadık. Bunu tasarrufla gerçekleştirdik.

Biz dürüst şeffaf bir yönetim uygulama sözü verdik, bu konuda bu çizgimizden asla taviz vermeyeceğiz. Tüm gelirlerimiz ve giderlerimizi düzenli olarak her ay kalem kalem kamuoyu ile paylaşıyoruz, paylaşmaya devam edeceğiz. Bizim hiçbir zaman gizli ajandamız olmayacak. Bu memleketin hakkını, bu memleketin parasını, bu memleket için hep beraber kullanacağız.

BEN MAAŞIMI ALMASAM BİLE SİZ MAAŞINIZI ALACAKSINIZ

Sizden bu memleketin sorunlarına sahip çıkmanızı rica ediyorum. Çok zor koşullar altında çalışıyoruz, biliyorum. Sizden bize omuz vermenizi istiyorum. Bizimle dayanışma içinde olmanızı istiyorum. Birileri bizi işçi çıkarıyor, işçilerin ekmeği ile oynuyor gibi lanse etmeye çalıştı. Bizim bu anlamda veremeyecek hiçbir hesabımız yok. Eğer ki bir belediye başkanı belediyenin içinde kimin nerede görev alması gerektiğine karar veremeyecekse o ilçeyi yönetemez. Başarı disiplinden geçer.  Disiplinin olmadığı bir yerde başarıyı yakalama şansınız kesinlikle yoktur. Başarılı olmak için bu disiplini birlikte sağlayacağız.

Ben her zaman emekçinin yanındayım, her zaman işçi kardeşlerimizin yanındayım, ben maaşımı almasam bile siz maaşınızı alacaksınız. “ dedi.

DİSK/ Genel-İş Sendikası Mali İşler Daire Başkanı Mehmet Güleryüz konuşmasında; “ Sayın Belediye Başkanımız ile birazdan burada Samandağ Belediyesindeki kadrolu işçilerin sözleşmesini imzalayacağız. Emekten yana, işçiden yana hiçbir sorun yaşanmadı. Bu konuda arkadaşların talepleri yerine getirilmiştir. Ben de buradan sendikam edınasayın Belediye Başkanıma teşekkür ediyorum. bu toplu iş sözleşmesinin başta kadrolu işçilerimize olmak üzere bütün işçilere, ailelerine, Samandağ halkına, belediyemize ve sendikamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. “

DİSK/ Genel-İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Yusuf Berkyürek konuşmasında şunları dile getirdi;

“Toplu İş Sözleşmemiz 2 yıl süreli olup bu süre içerisinde işçiler lehine belediyenin imkanları maksimum seviyede kullanılarak gereği yapılmıştır. Bu görüşmenin barış içinde, uzlaşmayla bu noktaya gelmesinde en az bizim kadar emeği olan Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Sn. Tahsin Demir ve Belediye Avukatı Sn. Mehmet Kılınç Bilgin’e emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Şube Başkanı olarak sizlerden şunu rica ediyorum; bu imkanların zor olduğu günlerde emekten yana duruşu net olan Sn. Belediye Başkanımızın çalışmalarını daha iyi noktaya getirebilmesi için hep beraber emeğinizi  maksimum seviyede kullanmanız gerekir diye düşünüyorum. Samandağ halkına hizmetin en iyisini götürmek için bizler emeğimizi sonun kadar kullanacağız. Emeğimizin karşılığının alınması konunda da, zaten bu konuda duruşu net olan bir Belediye Başkanımız var. “

DİSK Genel-İş Sendikası adına DİSK  Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Şükret Sevgener de konuşmasında; “Tüm işçilerin özgür toplu sözleşme grev hakkının elde edilebilmesi için mücadelemiz sürecektir. Ben sendikam ve konfederasyonum adına emeğe yönelik bakışlarından dolayı Belediye Başkanıma teşekkür ediyorum“ dedi.

Sözleşme imzalandıktan sonra DİSK Genel-İş Sendikası adına DİSK Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Şükret Sevgener tekrar migrofonu alarak; “  Disk kurucularından eski genel başkan rahmetli Abdullah Baştürk şöyle der; Disk’in Genel-İş’in plaketi herkese verilmez der. Ama Samandağ Belediye Başkanı sayın  Av. Refik Eryılmaz’a verilir” dedi ve Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz’a plaket takdim etti.

Haber: Erdal YILMAZÇELİK

Jandarma Altınözü’nde çeşitli elektronik eşya satan bir kişiyi yakaladı
Hatay’ın Altınözü ilçesinde, çeşitli elektronik eşya satan bir kişi Jandarma tarafından yakalandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, 24.04.2024 günü Altınözü ilçesi...
<strong>Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden Et ve Et ürünlerine denetim!</strong>
Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ve Antakya İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliğiyle et ve et ürünleri satan işletmelere yönelik kapsamlı...
Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar 23 Nisan’da hasta çocukları unutmadı!
Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören...
Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar Belediye personeli ile bir araya geldi:  Antakya’mızı sizlerle ayağa  kaldıracağız!
Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, belediye personellerinin ile yaptığı motivasyon toplantısında “Antakya’yı sizlerle birlikte ayağa kaldıracağız” dedi.  Başkan İbrahim...
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’e hayırlı olsun  ziyaretinde bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin:  Hatay için hazırız!
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i makamında ağırladı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin...
<strong>Hatay SMMM Odası Başkanı Jale Marufoğlu: Taleplerimize acilen yanıt bekliyoruz!</strong>
Hatay Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Jale Marufoğlu, taliplerine acilen yanıt verilmesini istedi. Yaptığı basın açıklamasında, Mali Müşavirlerin iş...
CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara: Doğa için seferberlik talep edenler, ÇED raporu zorunluluğunu kaldırıyor!
CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, deprem bölgesinde artan çevre sorunlarına ve Hatay’da ÇED raporu zorunluluğunun kaldırılmasına yönelik yazılı bir...
Hatay’da Mucbir Sebep’in uzatılması isteniyor
6 Şubat Depreminde yıkılan Hatay’da Mucbir Sebep durumunun uzatılması istendi. Hatay serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Mucbir Sebep’in uzatılmasını talep...
Samandağ’da 23 Nisan Coşkusu
Hatay’ın Samandağ ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik eve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk...
Hatay Diş Hekimleri Odası’nın Genel Kurulu Cumartesi günü
Hatay Dişhekimleri Odası’ nın 20. Olağan Genel Kurulu Toplantısı 27 Nisan 2024 Cumartesi günü yapılacak. Oda Başkanı Nebil Seyfettin  Hatay...
<strong>HATSU’dan yeni meskenler içme suyu hattı</strong>
Hatay Büyükşehir Belediyesi, deprem nedeniyle zarar gören su iletim hatlarını onarmak ve yeni meskenlerin içme suyu ihtiyacını karşılamak adına altyapı...
Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nden yıllık işletme cetveli duyurusu!
Hatay Valiliği, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün yıllık işletme duyurusunu yayınladı. Duyuruda sanayi siciline kayıtlı işletmelerin 2023 yılına ait işletme...
Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan’dan Bakan Mehmet Özhaseki’ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!
Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin çevreyle ilgili açıklamalarına tepki...
Türkiye Gazeteciler Federasyonu  Anadolu Basını için Meclis Araştırması istedi:  İktidardan olmaya Mama yok!
Türkiye Gazeteciler Federasyonu 69. Başkanlar Konseyi toplantısı Gebze Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca,...
<strong>Hatay Büyükşehir Belediyesi Çocukların Bayram sevincine ortak oldu!</strong>
Hatay Büyükşehir Belediyesi, AK Parti Antakya Gençlik Kolları, Mavi Dayanışma Gönüllüleri ve Kardeş Platformu iş birliğiyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ