Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,45 / Satış: 32,58
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

Bu Hafta Atatürk’ü Anma Haftasıdır!

Aytekin Ertuğrul
Aytekin Ertuğrul
  • 09.11.2020
  • Bu Hafta Atatürk’ü Anma Haftasıdır! için yorumlar kapalı
  • 386 kez okundu

Atatürk’ü analım da Atatürk kaldı mı ki analım? 

Laik eğitim var mı? Yok. 

Denk bütçe var mı? Yok. 

Tam bağımsızlık kaldı mı? Hayır

Fiyatlarda istikrar var mı? Yok.

Yurtta Sulh cihanda sulh var mı? Yok

Gerisini siz biliyorsunuz. Atatürk’e dönmekten başka çaremiz yok.

Atatürk’e dönmek için ilk adım DENK bütçedir. İleri….Başarılar dilenir.

ABD nın 46.  Başkanı  Artık Joe Biden 

ABD de seçimleri Joe Biden Kazandı. Biden’in siyasetini ABD halkı destekledi. Peki, bize ne diyeceksiniz değil mi. Bize ne sorusunu soranlar Türkiye’de yaşadıkları için herkes bilir ki ABD ile ilişkilerimizin halk arasında özel bir adı vardır.” Sadece yediğimiz içtiğimiz ayrıdır.”. 

 Dış İşleri Bakanımız Sayın Mevlut Çavuşoğlu diyor ki: Bizim için kim seçilirse seçilsin politikamız ve uygulamalarımız değişmez. Amiral Türker Ertürk diyor ki: ABD’nin başına kim gelirse gelsin, ülkemiz devamlı zarar görecektir. Onun için yine yazımıza AKP karnesi ile başlayalım. İşte AKP nin güncel ( 8 Kasım 2020) tarihli karnesi.

Bir gram altın 2003 te 18 YTL iken 534. YTL ye çıkmıştır. Artış 29 mislidir

ABD Doları 2003 te 1.660.000 TL iken 8.547.000 çıkmıştır. Artış 5 mislidir

Çeyrek altın 2003 te 24 YTL den 877 YTL ye çıkmıştır. Artış 36 Mislidir

Bu karne bize dik durmayı. Dik durmanın ilk şartı olan DENK bütçe yapmayı emretmektedir. Biz Anayasamızın 58. ve 166. Maddelerinin gereği olarak DENK bütçe ve laik eğitim yaparsak sırtımız yere gelmez.

Joe Biden’e gelince biz onu tanıyoruz. O Obama’nın yardımcısı idi. Devlet adamlığını,  uzmanları bulup göreve getirmek uzmanları desteklemek istenen amaca ulaşmak yollarını kullanmak şeklinde özetleyebiliriz. AKP karnesinde ABD tarafının belirtilen bu ilkeleri uyguladığı. Türk tarafının bir ABD dolarını  1.660.000 TL den 8.547.000 TL ye çıkardığı görülmektedir. Bunun iyisi bu ise kötüsü nedir?

1950 de ABD nin de desteği ile iktidara getirilen DP. Küçük Amerika olacağız diyordu. Küçük ABD olamadık ama bir ABD doları 3 TL iken 8.547.000 TL ye çıkararak dünyanın en büyük paraları değerine yükselttik TL yi ise Dünyanın en değersiz 6. parası durumuna getirdik. DENK bütçeden kaça kaça köşeye sıkıştık.. Allah Türkiye Cumhuriyetini yönetenlere akıl, bilgi, deneyim, cesaret, sabır ve  vatanseverlik versin demekten başka bir şey diyemiyoruz.

TCMB Guvernörü Değiştirildi

TCMB Guvernörü yani Başkanı Murat Uysal  Türkiye Cumhuriyeti Tarihinde 16 Ayda değişen  İlk ve tek  başkan oldu.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile TCMB Başkanı Murat Uysal görevinden alınarak, yerine Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı ve Cumhuriyet tarihimizin 139 Milyar( Katrilyon TL) ile açık bütçe rekortmeni Naci Ağbal atandı.

Naci Ağbal’dan boşalan Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı görevine Naci Ağbal’ın yardımcısı İbrahim Şenel atandı.

TCMB nın başına getirilen bu yeni ekip DENK bütçeyi  şu ana kadar  hiç ağzına almamıştır Haberimiz bu kadarla sınırlıdır. Ama derinlerinde ne var bilmiyoruz. Cumhurbaşkanının tek başına yaptığı işlemler yargı denetimine tabi değildir. Sayın Cumhurbaşkanlığına verilen geniş denetimsiz atama yetkileri artık gündeme gelmelidir. İyi mi oldu kötü mü oldu. Tartışması yersizdir. Bir sabah kalkıyorsunuz Dz. K.K. Kurmay Başkanı görevinden alınıyor. Ben şahsen Türkiye’de bütçe işlerini en az bilenlerden biri olarak Sayın Naci Ağbal’ı tanıyorum. Sayın  Naci Ağbal Açık bütçelerin Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına Atatürk ve İsmet İnönü’nün direktiflerine uymadığı değerlendiremeyecek ve 2020 mali yılı bütçesinin 139 milyar( Katrilyon) açık olarak TBMM ne sevk etmekten Türkiye rekoru kırmış bir  kişidir. Erdem ve başarılarından daha çok yaralanacağız yeni görevini kutlarım.

Op. Dr. Aytekin Ertuğrul

draertugrul@hotmail.com

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ