Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,24 / Satış: 32,37
€ EURO → Alış: 34,79 / Satış: 34,93

Bu Ülkeye Gerçek Anlamda Demokrasiyi Getireceğiz

Atayurt Gazetesi
Atayurt Gazetesi
  • 10.01.2022
  • Bu Ülkeye Gerçek Anlamda Demokrasiyi Getireceğiz için yorumlar kapalı
  • 167 kez okundu

Kim diyor bu sözü? Kilicdaroğlu diyor. Bakalım ne diyor.” Başka hayallerimiz de var. En büyük hayalimiz de bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getirmektir. 100 yıldır uğraşıyoruz. 100 yıldır, acı bedeller ödedik. Başbakanlar asıldı, gencecik fidan gibi gençlerimiz ‘bağımsız Türkiye’ dedikleri için asıldı. Biz şimdi geçen 100 yılın dersini çıkarıp, gelecek 100 yıla hazırlanmak zorundayız. Bu nedenle son kurultayımızda İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi, bizim İlk Hedefler Beyannamesi kadar değerli ve önemli. Artık bir yüzyılın planını ve hedefini belirliyoruz. O yüzyılda da Türkiye’nin kendi bölgesi ve dünyada güçlü bir ülke olmasını diliyoruz, bunu da mutlaka yapacağız.”

Bu sözler havada asılı sözlerdir. Ayaklarını yere  bastırmak gerek. Yüzyıldır bocalıyoruz dedikten sonra 14 Mayıs 1950 de 3 TL olan bir ABD doları bu gün itibari ile 13.830.000 TL dir. 13.830.000:3=4310000. Yani o günlerden bu yana TL bir ABD doları karşısında 4.310.000 defa değer kaybetmiştir. İşte işin özü budur. Buraya açık bütçelerle geldik. Bütün bu olup bitenlerin( Başbakanlar asıldı, gencecik fidan gibi gençlerimiz ‘bağımsız Türkiye’ dedikleri için asıldı.) temelinde açık bütçeler yatmaktadır. Biz açık bütçeler dönemine SON vereceğiz. 278 Milyar( Katrilyon) açık 2022 bütçesini AYM ye götürmekle işe başlayacağız deseydi. Daha gerçekçi ve daha bilimsel bir söylem olurdu. Çünkü açık bütçeler Atatürk ilkelerine hukukumuza, ekonomi bilimine ve Anayasamıza aykırıdır.   Açık bütçelerle demokrasi olmaz, bağımsızlık olmaz. Çünkü, Bağımsızlığın ilk şartı DENK bütçedir. Bu sözü üç defa daha yazalım. 

Açık bütçelerle demokrasi ve bağımsızlık olmaz.  Bağımsızlığın ilk şartı DENK bütçedir

Açık bütçelerle demokrasi ve bağımsızlık olmaz.  Bağımsızlığın ilk şartı DENK bütçedir

Açık bütçelerle demokrasi ve bağımsızlık olmaz.  Bağımsızlığın ilk şartı DENK bütçedir

Atatürk, bırakın demokrasiyi, bağımsızlığın ilk şartı DENK bütçedir diyor..

Atatürk diyor ki:Bugünkü savaşmalarımızın gayesi tam bağımsızlıktır. Bağımsızlığın bütünü ise ancak mali bağımsızlıkla mümkündür. Mali bağımsızlığın korunması için ilk şart bütçenin ekonomik bünye ile orantılı ve DENK olmasıdır

İsmet İnönü diyor ki: Enflasyon politikası, iktidarın daha ilk yıllarından itibaren iktisadi bünyeyi süratle takatinden düşürerek 1952 yılının son baharı başlarında, memleketi tam manasıyla iflasa sürüklemiştir. Kelimeyi tartarak kullanıyoruz. 

Biz de kelimeyi tartarak kullandık.

 DENK bütçe yapmadan  hukuka ve demokrasiye ulaşmak imkansızdır.

Ne Yapmalı Ne yapmamalı

Sayın Av.Güner Yiğitbaşı  Sayın Partili Cumhurbaşkanımızın sokak konusundaki talihsiz beyanı için çok güzel bir eleştiri yapmıştır. Ve demiştir ki:

Demokrasinin yolunun da, yeri geldiğinde sokak ve meydanlarla kesişeceğini iktidar da muhalefet de çok iyi bilmelidir.

Korkunun ecele faydası yoktur.

Korkmamak için; korkulacak, hukuk dışı eylem ve söylemlerde bulunmayacaksın, ülkeyi anayasaya ve yasalara uygun yöneteceksin, hırsına hakim olacaksın. Bu kadar basit. 06/01/202 Av. Güner Yiğitbaşı Hukukçu

BİR DE ŞUINLAR VAR: 

Bütçeleri açık yapmayacaksın. 

Açıkları kapatmak için bütün kağıtlara para basmayacaksın

Paranı yokuş aşağıya bırakmayacaksın 

Paranın değerini bayrağın gibi yükseklerde tutacaksın.

  Türk milleti açlık ve yokluk sınırına gelmiştir.  Asgari ücretler 2003 te 10 Çeyrek altın alım gücünde iken 3,2 çeyrek altına çektiğin zaman asgari ücretlere %40 zam yaptık diye gerçek durumu saklamayacaksın. Bu gün çeyrek altın 1295 TL dir. Asgari ücret ise 4250 TL dir. Bölelim 4250:1295=3,2 eder. 

Erkekçe diyeceksin ki biz asgari ücretleri 10 çeyrek altın olarak devraldık ama aldığımız yanlış kararlar ve yaptığımız açık bütçelerle 3,2 çeyrek altına indirdik. Bunları bize dahili ve harici bedhahlarımız bizi aldatarak  müştereken yaptırdılar. Bir daha bu memlekette hiç kimse ama hiç kimse ben ve AKP+ MHP dahil açık bütçeler yapamayacak. 

Sayın Suay Karaman diyor ki:” Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin ekonomik ve siyasi olarak en sıkıntılı günlerini yaşamaktadır. Böyle bir siyasi iktidardan her şey beklenir. Bu siyasi iktidarın kendilerini sınırladığı hukuk kuralı da, etik kuralı da yoktur. Siyasallaşan yargı, hukuku ortadan kaldırmıştır. Ama ne olursa olsun, yolun sonu gelmiştir. Şimdi Atatürk ilke ve devrimleri ışığında, tam bağımsızlık ve emperyalizm karşıtlığında birleşerek, örgütlü mücadele yapmanın zamanıdır. Ülkemizin üzerindeki kara bulutları dağıtmanın başka yolu yoktur.” 

Başka yolu yoktur. Doğrudur. Ama tek bir yolu vardır. O da DENK bütçeye dönmektir. Zamlar açık bütçe gafletinin beklenen sonuçlarıdır. AKP iktidarı çeyrek altını 24 TL den devir aldı. Bu gün çeyrek altın 1267 TL dir. Bölelim1267:24= 52,7.  AKP döneminin Müslüman Türk milletine yaptıkları bu bir satıra işte böyle yerleşir. Çeyrek altını 52,7 defa yükseltmek Türk milletini 50 defa ezmenin ifadesidir. 

Bunu yapanlar için başka bir şey yazmaya bence gerek yok. Yazık emeklerimize ve alın terimize. Yazık dövize dayalı kağıdımıza ve mürekkebimize .

 Op. Dr. Aytekin Ertuğrul

draertugrul@hotmail.com

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ