Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,43 / Satış: 32,56
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

Çalışma ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Hatay’da Fidan dikti ve bir dizi ziyaretlerde bulundu

Çalışma ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Hatay’da Fidan dikti ve bir dizi ziyaretlerde bulundu
  • 08.03.2021
  • Çalışma ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Hatay’da Fidan dikti ve bir dizi ziyaretlerde bulundu için yorumlar kapalı
  • 544 kez okundu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Hatay’da fidan dikerken,  bir dizi ziyaretlerde de bulundu.

Pazar günü Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, Hüseyin Şanverdi, Sabahat Özgürsoy Çelik, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz ve kurum il müdürleri tarafından Hatay Havaalanında karşılandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, geçen yıl Belen ilçesinde yanan ormanlık bölgede TÜRK-İŞ Sendikası tarafından oluşturulan TÜRK-İŞ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü “Şehit Korgeneral Osman Erbaş Şehitler Hatıra Ormanı” alanında fidan dikim etkinliğine katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan etkinlik protokol konuşmaları ile devam etti.

TÜRK-İŞ adına kadın işçi Hatice Kanat konuşmasında, şunları söyledi:

“TÜRK-İŞ’in her yıl 8 Mart dolayısıyla kadın işçiler adına yaptığı hatıra ormanı etkinliği için bugün Hatay’ın Belen ilçesinde birlikteyiz. Bugün burada sendikalı bir kadın olarak bulunmanın haklı gururunu yaşıyorum. Kadınlar için eşit haklar, eşit iş, eşit ücret, insan onuruna yakışır iş koşulları için işçi arkadaşlarımızı sendikalı olmaya davet ediyorum. TÜRK-İŞ’in her zaman, her konuda yanımızda olduğunu bilmek bize güç veriyor. ”

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Sayın Mustafa Koç konuşmasında, “Son yıllarda yapılan ağaçlandırma çalışmaları ile dünyada en çok ağaçlandırma yapan ülkeler sıralamasında Avrupa’da birinci, dünyada ise dördüncü sırada yer almaktayız. Ülkemizin yeşillendirmesi çalışmalarında ve orman varlığının artırılmasında bizlere destek olan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve bugün burada yanan alanların ağaçlandırması konusunda bizlerden desteğini esirgemeyen Sayın Bakanımıza, Sayın Valimize, Sayın Vekillerimize, TÜRK-İŞ Genel Başkanımıza ve tüm katılımcılara çok teşekkür ediyor saygılarımı arz ediyorum ”dedi.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Sayın Ergün Atalay konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 “TÜRK-İŞ olarak her sene Tarım ve Orman Bakanlığımızın uygun gördüğü bir bölgede TÜRK-İŞ çalışan kadınlar ormanı yapıyoruz. Bu ormanlarımızı Denizli’de, Çanakkale’de, Balıkesir’de ve Türkiye’nin birçok yerinde yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bu sene de Hatay’da yapmak istedik, geçtiğimiz Perşembe günü elim bir Helikopter kazası sonucu 11 kahraman vatan evladımız şehit olunca programı erteleyelim diye düşündük fakat Sayın Valimle görüşüp bir değerlendirme yaptık. Programı gerçekleştirmeye ve bu ormanın adının Şehit korgeneral Osman erbaş ve Şehitler ormanı olmasına karar verdik.”

Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik konuşmasında, “8 Mart Dünya Kadınlar günü vesilesiyle, geçtiğimiz yıl çıkan yangınlarda kaybettiğimiz ormanlık alanlarımızın, ekeceğimiz fidanlarla yeniden dünyaya nefes olması için bizleri bir araya getiren başkanımıza ve bu programın gerçekleşmesi için emek harcayan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Başta Türk kadınları olmak üzere dünyamızı güzelleştiren tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum.” dedi.

Hatay Valisi Sayın Rahmi Doğan konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

 “  3 gün önce bir helikopter kazasında şehit olan kahramanlarımız var. Rabbim onlara gani gani rahmet eylesin, mekânları cennet olsun. Gazilerimiz ve yaralılarımıza da Rabbim acil şifalar versin. En önemlisi onların aileleri eşleri çocukları ve yakınları, bizler görev icabı şehit yakınlarıyla, şehit aileleri, şehit eş ve çocuklarıyla çok yakın oluyoruz. Zaman zaman onlarla oturuyor hasbihal ediyoruz ama gerçekten zor, onların halini anlamak onların derdiyle dertlenmek onların o günlük yaşantılarında çekmiş oldukları acıları, ıstırapları görmek gerçekten üzüyor. Ancak bugün biz burada huzur içerisinde çalışıyor, üretiyor ve yaşıyor isek şehitlerimizin yüzü gözü hürmetine, onların canları kanları yüzü gözü hürmetine yaşıyoruz. Rabbim onların mekânını cennet etsin.

Biz Aslında bugün “Kadınlar Günü” için bir program yapmıştık ancak şehitlerimizin haberi gelince burası şehitler ormanı olsun, onların hatıralarını yâd edelim onları burada analım istedik ve ikisi de birbiriyle örtüşürmüş oldu. Rabbim onların mekânını cennet eylesin. Kadınlarımız baş tacı. Kadınlarımız anamız, bacımız hayatımızın her noktasında bize yol gösteren, yanımızda bizimle yürüyen, kahrımızı çeken, dertlerimize dertlenen, analarımıza bacılarımıza eşlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Dünya Kadınlar gününüz kutlu olsun. Geçen yıl talihsiz bir takım olaylar yaşadık. Şehrimizin farklı yerlerinde büyük orman yangınları oldu. Tüm imkânlarımızla müdahale ettik ancak bir takım orman alanları yandı. Gerek futbol kulüplerimiz gerekse insanlarımız, bu yanan ormanlarımızın fidanla topraklarımızı tekrar buluşturmak için büyük bir gayret gösterdiler. Kampanyalar düzenlediler. Kendileri gelip burada program yaptılar bir kısmı fidan gönderdi ve gönderilen bu fidanları toprakla buluşturduk. Bugün de tekrar TÜRK-İŞ’in önderliğinde yönetiminde arkadaşlarımız geldiler. Burada fidanları toprakla buluşturacağız. İnşallah bu fidanlar yeşerecek toprağımıza havamıza suyumuza katkıda bulunacak. Ben tekrar organizasyonu yapan Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay Bey’e selamlarımı ve saygılarımı sunuyorum şeref verdiler. Sayın Bakanımız bizi yalnız bırakmadılar. Bugün programa katılacaklar ve akşama kadar farklı programlar da beraber olacağız. Sayın Bakanımızın Hatay’a ilk ziyaretiymiş bundan da memnuniyet duyduk. Hatay’ı doya doya anlatacağız. Kendisine arzlarımız olacak, sorularımız olacak. Ben bu programın verimli olmasını, hayırlı uğurlu olmasını tekrar Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Herkesi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk konuşmasında şunları dile getirdi:

“Malumunuz, Perşembe günü çok acı bir haberle hepimizin ciğerleri yandı. Helikopter kazasında şehit olan 11 kahraman Mehmetçiğimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin ailelerine ve aziz milletimize sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Açılışını yapacağımız bu hatıra ormanını da geçen hafta Türk-İş Genel Başkanımız ziyarete geldiğinde bütün emekçi kadınlarımıza atfen böyle bir hatıra ormanı yapacaklarını söyleyip bizleri davet etmişti. Fakat gelen acı haberle hepimiz derinden sarsıldık ve Türk-İş Genel Yönetimi çok doğru, çok yerinde bir kararla bu hatıra ormanını kazada şehit olan kahraman askerlerimize ve Komutanımız Osman Erbaş’ın adına ithaf etme kararı aldı. Ben bu karar için tekrar Türk-İş Genel Başkanı’na teşekkür etmek isterim. İnşallah bu orman ve burada yetişecek ağaçlar her daim bize vatanımızın önemini anlatacak ve her daim bize nefes olacaklar. Kahramanlarımızın emekleriyle ilmek ilmek dokunan vatanımızın önemini bir kez daha bizlere hatırlatacak. Yarın tüm dünyada 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayacağız. Başta şehitlerimizin ve gazilerimizin anneleri, eşleri, kızları olmak üzere ben tüm kahraman kadınlarımızın bir kez daha 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Diliyorum ki bu özel gün bir daha şiddetin yaşanmadığı, kadına yönelik ayrımcılığın yaşanmadığı günlerin miladı olur. Kadına şiddet konusunda her daim amasız, fakatsız, sıfır tolerans ilkemizle mücadele etmeye devam edeceğiz. Kadına karşı hiçbir ayrımcılığın yapılmadığı bir Türkiye için beraber uğraşacağız. Bu noktada bakanlık olarak 81 ildeki Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerimizle, Kadın Konukevlerimizle, ilçelerimizdeki sosyal hizmet birimlerimizle kadınlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Ayrıca ALO 183 hattımız, mobil uygulamamız olan İçişleri Bakanlığımızın uygulamaya geçirdiği KADES uygulamamızla bütün kadınlarımızın kendini daha güvende hissetmesi için uğraşacağız. Bugün, burada çok güzel bir birliktelik içindeyiz, inanıyorum ki bu hatıra ormanı emekçi kadınlarımız, kahraman kadınlarımız, şehit annelerimiz ve gazi kadınlarımız için çok önemli olacak. Geçtiğimiz hafta şehit verdiğimiz Mehmetçiklerimizi Hatay’da hatırlamamıza vesile olacak. Bir kez daha bu toplantıyı düzenlediği için hem Türk-İş’e hem de vesile olduğu için bütün emek veren arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Bu güzel günde diliyoruz ki bir daha hiçbir acının, hiçbir şiddetin yaşanmadığı bir Türkiye’de hep beraber buluşacağız.”

Etkinlik, fidan dikiminin gerçekleştirilmesinin ardından sona erdi.

Fidan dikimi etkinliğine, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Hatay Valisi Rahmi Doğan ve Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay’ın yanı sıra, Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, Hüseyin Şanverdi ve Sabahat Özgürsoy Çelik, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depçi, Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, İl Jandarma Komutanı Albay Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, AK Parti İl Başkanı Adem Yeşildal, kurum il müdürleri ve kadın temsilciler katıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Şehit Korgeneral Osman Erbaş Şehitler Hatıra Ormanı fidan ekimi etkinliği sonrası Hatay Valiliğini ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzalamasının ardından Valilik Makamına geçerek Hatay Valisi Rahmi Doğan’dan Hatay’a yapılan yatırımlar ve yürütülen projeler hakkında bilgi aldı. Hatay Valisi Rahmi Doğan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’u hoşgörünün, kardeşliğin ve medeniyetin beşiği Hatay’da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ziyaretin devamında, Valilik Tayfur Sökmen Toplantı Salonunda Vali Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantı sonrası Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Hatay Valisi Rahmi Doğan ve beraberindeki heyet ile birlikte Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’ı ziyaret ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bir sonraki ziyaretini 27.02.2020 tarihinde İdlib’de şehit olan Şehit Teğmen Mustafa Bayrakdar’ın Ekinci Mahallesinde ikamet eden ailesine gerçekleştirdi. Şehidin ailesiyle bir araya gelerek acılarını paylaşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk şehit için okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ve tüm şehitler için edilen duaların ardından şehit annesi Edibe Bayrakdar’a sabır ve başsağlığı dileğinde bulunarak Ay yıldızlı Türk Bayrağını hediye etti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Şehit ailesi ziyaretinin ardından Anadolu’nun ilk camisi olan Habib-i Neccar Camii ve Yasin Suresinde zikredilen Habib-i Neccar Hazretlerinin türbesini ziyaret etti.

Hatay’daki son ziyaretini Antakya Odabaşı Mahallesinde ikamet eden Merve- Hüseyin Huyluoğlu çiftinin beşiz bebeklerine gerçekleştiren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk beşiz bebekler ile yakından ilgilenerek aile ile bir süre sohbet etti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk  Hatay’da  gerçekleştirmiş olduğu ziyaretler sonrası, hava yolu ile Hatay’dan ayrıldı.

Antakya Başkan Yapar’ın  çalışmalarıyla nefes aldı
Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar’ın talimatıyla Antakyalıların nefes alabildikleri park ve yeşil alanlarda bakım onarım ve temizlik çalışması gerçekleştirildi....
Deprem Bölgesi Hatay’da Görevli İki Aile Hekiminin Eksik Yatan Üç Aylık Cari Ödemesini Hürriyet Sağlık-Sen Mahkemeye Taşıdı
Deprem bölgesi Hatay’da  görev yapan Hürriyet Sağlık-Sen üyesi iki Aile Hekiminin 2023 yılı Kasım ve Aralık ayları ile 2024 yılı...
<strong>Hatay Büyükşehir Belediyesi, şehrin ana arterlerini temizliyor</strong>
Hatay Büyükşehir Belediyesi trafiğin yoğun olarak seyrettiği ana arterlerde temizlik çalışması başlattı. Vatandaşlardan gelen talepler ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı...
CHP’li Nermin Yıldırım Kara: Mücbir sebep hali tekrar uzatılsın!
Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 30 Nisan 2024’e uzatılan mücbir sebep halinin...
Belen’de durdurulan 3 ayrı araçta 16 Suriye uyruklu göçmen yakalandı
Hatay’ın Belen ilçesinde durdurulan 3 ayrı araçta Suriye uyruklu 16 kişinin yakalandığı belirtildi. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü...
İskenderun’da 10 DEAŞ’lı yakalandı
Hatay’ın İskenderun ilçesinde düzenlenen operasyonlarında terör örgütü mensubu 10 DEAŞ’lının yakalandığı bildirildi.  Hata Valiliğinden yapılan açıklamada,   Hatay Emniyet Müdürlüğü Terörle...
Aranan 3 kişi Polis tarafından yakalandı
Hatay’da çeşitli suçlardan aranan 3 kişi Polis tarafından yakalandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince aranan şahısların yakalanmasına...
1 Mayıs Tertip Komitesi’nden çağrı: Haydi 1 Mayıs’a
1 Mayıs, Antakya’da  düzenlenecek etkinlikle kutlanacak. 1 Mayıs Tertip komitesi yaptığı çağrıda, “Haydi 1 Mayıs’a” derken, Antakya Maksim alanında toplanılacağı...
Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan: Hataylı çiftçinin sesini duyun, köylüleri terörist yerine koymayın!
Saadet partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, sınır illerinde yaşayan çiftçilerin yaşadığı sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı....
CHP’li Nermin Yıldırım Kara Muhasebecilerin sorunlarını TBMM gündemine taşıdı: İyi hesaplanmamış bir girişim mesleki sorunlar yaratmıştır!
Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, mali müşavirlerin ve muhasebecilerin talepleri hakkında yazılı bir basın açıklamasında bulundu: Mali...
Basın Vakfı Genel Kurulunu yaptı, Yılmaz Karaca güven tazeledi!
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yapılan Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Mütevelliler Kurulu yeni yönetim kurulunu seçti. Gebze Gazeteciler Cemiyetinin ev sahipliğinde...
İskenderun Denizciler Mahallesi Cami imamı Hasan İnci, komşusu tarafından öldürüldü
Hatay’ın İskenderun ilçesine bağlı Denizciler Mahallesi cami İmamı Hasan İnci’nin (40) komşusu tarafından pompalı tüfekle öldürüldüğü bildirildi. Hatay Valiliğinden yapılan...
İskenderun’daki uygulamada 1103 şahıs, 728 araç ve 185 motosiklet sorgulandı
Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince 22.04.2024 tarihinde İskenderun genelinde yapılan uygulamalarda; 1103 şahıs, 728 araç ile 185 motosikletin sorgulandığı belirtildi. Hatay...
Hatay Büyükşehir Belediyesi İncesu  Parkını revize ediyor!
Hatay Büyükşehir Belediyesi; park, bahçe ve mesire alanı gibi yeni yeşil alanlar kazandırmak için proje çalışmalarına devam ederken bir yandan...
Polis, Reyhanlı’da kaçak süt  ve süt ürünleri imalatı yapan işyerlerini mühürledi
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde kaçak süt ve süt ürünleri imalatı yapan işyerlerinin Polis tarafından mühürlendiği belirtildi. Hatay Valiliğinden konuya ilişkin şu...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ