Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,14 / Satış: 32,27
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

Cennet yolcuları

Mehmet Çardak
Mehmet Çardak
  • 11.06.2020
  • Cennet yolcuları için yorumlar kapalı
  • 807 kez okundu

Saygıdeğer okurlarım! Şu sıra sıkça siyasi anket yapılıyor ve sonuçları yayınlanıyor. Son günlerde bir kamuoyu araştırma şirketinin son anket sonuçları açıklandı. Ankette çok ilginç soru ve cevaplar var.

Vatandaşa soruluyor: “Son 1 yılda geçim düzeyiniz nasıl değişti?”

Ankete katılanların yüzde 11’i iyileşti, yüzde 53,5’i kötüleşti diyor! Yani son bir yılda vatandaşların yarıdan fazlasının geçim düzeyi kötüleşmiş…

Sözün özü: Ekonomi berbat, halk perişan!

***

Anketör soruyor: “Aile bütçeniz ne durumda?”

Geliri giderinden fazla olanların oranı yüzde 9,5. Geliri giderlerine yetmeyenlerin oranı ise yüzde 58,0

Halkın çoğunluğu yoksul…

Halkın yüzde 58’inin geliri giderlerine yetmiyor! Vatandaşın mutfağında yangın var!

Vatandaş aç, tenceresinde dert kaynıyor!

***

Vatandaşa soruluyor:  “Bankaya, kişilere, kurumlara kredi, fatura, kira borcunu ödeyebildiniz mi?”

Vatandaşların yüzde 50’si ‘ödeyemedim’, yüzde 50’si ‘ödedim’ diyor.

Bankaya, kişilere, kurumlara kredi, fatura, kira borcunu ödeyebilen vatandaşlar için sorun yok. Ancak bankaya, kişilere, kurumlara kredi, fatura, kira borcunu ödeyemeyen vatandaşların vay haline…

Neyse ki, hiç olmasa vatandaşların yarısı bankaya, kişilere, kurumlara kredi, fatura, kira borcunu ödeyebiliyor! Diğer yarısı ise borç batağında debeleniyor.

***

Güncel bir soru:  “Lise ve üniversite sınavlarının erkene çekilmesini onaylıyor musun?”

Onaylayanların oranı yüzde 33,9. Onaylamayanların oranı ise yüzde % 52,2.

Yani vatandaşların çoğunluğu lise ve üniversite sınavlarının erkene çekilmesini onaylamıyor.

Öğrenciler, veliler Milli Eğitim Bakanlığı’nın icraatlarından memnun değil!

Ülke iyi yönetilemiyor!

***

Başka bir soru: “Atatürk’ün vasiyetini çiğneyerek, hisselerinin Hazineye devrini isteyen Hükümet talebini doğru buluyor musunuz?”

Vatandaşlardan yüzde 34,9’u Atatürk’ün vasiyetini çiğneyerek, İş Bankası hisselerinin Hazine’ye devrini isteyen Hükümet talebini doğru buluyor. Vatandaşların yüzde 42,4’ü ise Hükümet talebini doğru bulmuyor.

Miras Hukuku bilgisi olmayan vatandaşlar Atatürk’ün vasiyetini sahiplenmiyor. Reis ne derse ona inanıyor.  Hükümetin CHP aleyhine olan her türlü icraatını destekliyor!

Aslında bu millet ne çekiyorsa bu iktidardan çekiyor ama yine de sandığa gidince AKP’ye oy veriyor!

***

                Ve 100 puanlık son soru: “Erdoğan’ın görev yapış tarzını onaylıyor musunuz?”

Vatandaşların yüzde 50,8’i Reis’in görev yapış tarzını onaylıyor;  onaylamayanların oranı yüzde 39,8. Bu konuda fikri olmayanların oranı ise yüzde 9,4…

Bu sonucu muhalefet liderleri iyi değerlendirmelidir. Asırlar boyu hep beyler, hanlar, padişahlar tarafından yönetilmiş göçebe toplum, tek adam yönetimine destek veriyor.

CHP, HDP, İYİ Parti , Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Deva Partisi liderleri istedikleri kadar “İyileştirilmiş Parlamenter Sistem”i savunsunlar. 1923’ten beri daha Cumhuriyet’i kavrayamamış bu milletin demokrasi talebi yok. Geçim düzeyi kötü olsa da, geliri giderlerini karşılamasa da, kredi borcunu, faturalarını ödeyemese de, vatandaşların yüzde 50.8’i Erdoğan’ın görev yapış tarzını onaylıyor.

Çünkü Türk toplumu güçlü lidere hayran! Milliyetçi ve muhafazakâr seçmenin hak, hukuk, adalet derdi yok. Siyasal İslamcıların tek derdi var:  O da, AKP iktidarının bekasıdır!

Çünkü Araplaşan millet; Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Meral Akşener’in, Ali Babacan’ın resmi dilini anlamıyor. Acı ama gerçek: Kuran kurslarından yetişen neslin dili Osmanlıcadır,  eski Türkçedir. Türk milleti öz Türkçe bilmiyor, resmi dili anlamıyor.

Cami cemaati daha çok kin, nefret, hakaret ve hatta küfür içeren argo dilinden hoşlanıyor!  Ayrıca dini-dar İslami toplum, alnı secdeye değen liderleri seviyor. Muhalefet liderleri ise bu denklemi çözemiyor!

Hatırlatmakta fayda var: Sonradan Müslümanlar, Türkiye’nin gerçek gündemi ile ilgilenmiyor. Onlar daha çok masal anlatan liderleri dinliyor. Çünkü Müslüman toplumlar için dünya işleri teferruattan ibarettir. Tarikatçıların tek amacı var: O da Cennet’i hak etmektir!

İşin özü şudur:  Bu ülkede ileri demokrasi, hak, hukuk ve adalet isteyen ama halka Cennet vaat etmeyen siyasi liderler iktidar yüzü göremiyor.   Ve Türkiye, Cennet yolcuları ile  ‘Üretim Devrimi’ni gerçekleştiremiyor!

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ