Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,22 / Satış: 32,35
€ EURO → Alış: 34,61 / Satış: 34,75

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Kırıkhan’da konuştu: Depreme önlem almak yerine, İmar Affı çıkarmayı tercih ettiler!

<strong>CHP Genel Başkanı Özgür Özel Kırıkhan’da konuştu: Depreme önlem almak yerine, İmar Affı çıkarmayı tercih ettiler!</strong>
  • 06.02.2024
  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel Kırıkhan’da konuştu: Depreme önlem almak yerine, İmar Affı çıkarmayı tercih ettiler! için yorumlar kapalı
  • 63 kez okundu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İktidarın Depreme önlem almak yerine, İmar Affı çıkarmayı tercih ettiğini öne sürdü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden KİPTAŞ tarafından Kırıkhan İlçesinde yapımına başlanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Emekçileri Lisesi’nin Temel Atma Töreni CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde görevli 90 bin personelin bayram şekeri almak yerine Hatay için bağışladığı paralarla yapımına başlanan okulun temel atma töreninde konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay’da deprem sonrası yaşanan sorunları ve bu sorunların çözülememesini eleştirdi.

CHP Lideri Özgür Özel, sözlerine 6 şubat depremlerinin yıl dönümünde, depremde hayatını kaybeden hem Hataylı hem de tüm şehirlerdeki vatandaşlara Allah’tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine baş sağlığı dileyerek başladı.

Yaşanan depremlerde 50 bin 783 vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlatan Özgür Özel,  kendilerini depremin ilk anından itibaren bu meseleyi siyasi bir mesele olarak görmekten ve istismar etmekten özellikle geri durduklarını ancak depremin üç gün sonrasında 8 Şubat günü ülkeyi yöneten Cumhurbaşkanı’nın “hiç kimse merak etmesin. Deprem konutu ihtiyacı 600 binin üzerinde hepsini bir yıl içinde herkese teslim edeceğim. Bu devlet sözüne güvenin” sözleriyle hem devlet gücünü bir siyasi partinin çıkarlarına tahvil etmeye hem de devletin gücünü olduğundan farklı göstererek bir yıl sonrasıyla ilgili tutamayacağı sözler vererek” ilk günden niyetinin ne olduğunu birkaç ay sonra yaklaşan genel seçimi gözeterek gösterdiğini söyledi.

CHP Lideri Özgür Özel, depremin ilk üç gününde büyük bir koordinasyonsuzluk, büyük bir panik ve hatta görevi ihmale varabilecek yanlış kararların alındığının altını çizdi.

Özel ilk üç günde “Aman iktidar yapamıyor da belediyeler mi yapıyor” görüntüsü olmasın diye, şehirlerin girişinde TIR’ların, Vinçlerin bekletildiğini ve yapılması gerekenlerin geciktirildiğin, aynı zamanda darbe paronasıyla da Silahlı Kuvvetlerin vatandaşlara yardım için çıkmasına izin verilmediğini iddia etti.

ÖZEL: DEPREME ÖNLEM ALMAK YERİNE İMAR AFFI ÇIKARMAYI TERCİH ETTİLER

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 2021 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi Araştırma Komisyonu raporuna göre Türkiye’de 10 milyon civarındaki yapı stokunun 6 ile 7 milyon arasındaki bir bölümünün kısmi ya da yüksek riskli konutlar olduğu tespit edilmesine rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Murat Kurum’un deprem riski altındaki binalarla ilgilenmediğini ve tüm uyarılara rağmen gerekli önlemleri almadığını belirterek şöyle devam etti: “Antakya, Defne, Hassa, Kırıkhan’da binaların yüzde yirmi dokuz ila yüzde elli birinin Depreme karşı dirençsiz olduğu daha önceden yayınlanan raporlarda yazıyordu zaten. Jeoloji Mühendisleri Odası Şubat 2021 yılında, Antakya’da, Defne’de, Hassa’da, Kırıkhan’da, Reyhanlı’da, Dörtyol’da ve Erzin’de 25 mahallenin doğrudan diri fay hatları üzerinde olduğunu ve derhal taşınmaları gerektiğini söylemişti. Bu konuda önlem almak yerine imar affı çıkarmayı tercih ettiler. Hatay’da elli altı bin, Malatya’da yirmi iki bin, Kahramanmaraş’ta otuz bin yapı temel mühendislik hizmetleri aldığı şüpheli oldukları halde toplamda iki yüz doksan dört bin yapı imar affından yararlandı. Affedildi ve denetim dışında bırakıldı. Sonra bu deprem yaşandı.”

ÖZEL: DÜNYA SİYASET TARİHİNİN EN UTANÇ VERİCİ ŞANTAJI

Recep Tayyip Erdoğan’ın Hatay’daki aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmayı eleştiren Özgür Özel şu açıklamayı yaptı:

  “Diyor ki kral, “merkezi yönetimle diyor, benim sarayımla diyor, yerel yönetim kendi gözünde Derebeyliği, kendi yolladığı Uçbey’i uyum içinde olmazsa diyor. Hizmet gelmez. Sonra bakıyor, Hataylıların gözünün içine Geldi mi? diyor. Gelmedi diyor. Mahsun kaldınız işte diyor. Bana oy vermediğiniz için size hizmet etmedim. Vermezseniz yine etmeyeceğim” diyerek, “Dünya siyasi tarihinin en utanç verici şantajını milletimizin yüreğine milletimizin vicdanına havale ediyorum. Yazıklar olsun.”

Özgür Özel konuşmasının sonunda, 90 bin kişinin sadece bayram çikolatalarından vazgeçtiğinde koskocaman bir meslek lisesini yeniden inşa etme imkanı doğduğuna vurgu yaparak,  yapılan okulun 90 bin güzel yürekli insanın Hatay’a uzattığı dostluk elini, dostluk köprüsünü ve dayanışmanın ne muhteşem bir şey olduğunu gösterdiğini belirterek, Hatay’dan hiçbir zaman ellerini çekmeyeceklerini söyledi.

SAVAŞ: ANKARA’DAN BÜYÜK DESTEKLER ALACAĞIZ

Sadece Hatay’da 24 bine yakın insanın hayatını kaybettiğini hatırlatan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, depremin ilk 3 günü yalnız bırakıldıklarını bir kez daha ifade etti.

Depremin 3. gününden itibaren Hatay’a yurt içinden ve yurt dışından yardımlar geldiğini belirten Başkan Savaş sözlerine şöyle devam etti:

 “Hatay’a en çok sahip çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyemiz ve çalışanlarımız oldu. Gerçekten ilk günden itibaren Hatay’ın her noktasında bizimle hemhal oldular. Hatay’ın yarasını sarmak için birlik beraberlik içinde bize destek oldular. Ben tabii ki bütün belediye başkanlarımıza ve çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hem Sayın Genel Başkanlarımıza hem de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımıza bütün diğer başkanlarımıza ekipleriyle birlikte teşekkür ediyorum. İnşallah, bu okuldan “inşaatları” güzel yapacak insanlarımız çıkacaktır. Güzel yerlerde okuyacaklardır. Ben Sayın Başkanıma, KİPTAŞ Genel Müdürümüze ve bütün paydaşlarına canı gönülden teşekkür ediyorum. Kırıkhan eğitim camiamıza hayırlı olsun diyorum.”

İMAMOĞLU: HATAY’DA ÇÖZEMEYECEĞİMİZ HİÇBİR SORUN YOKTUR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da hem depremin yıl dönümünde Hataylıların yanında olarak acılarını paylaşmak hem de depremden zarar gören Kırıkhan ve Teknik Anadolu Lisesinin yerine KİPTAŞ’ın katkılarıyla yeniden inşa edilecek okulun temel atma töreni için burada olduklarını kaydetti.

Başkan Ekrem İmamoğlu, okulun, derslikleri, laboratuvarları, güzel sanatlar atölyesi, çok amaçlı salonu, yemekhanesi, spor salonuyla ve bütün altyapısıyla çok sağlam, modern ve kaliteli bir şekilde inşa edileceğini ve en kısa sürede tamamlanarak Hatay Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edileceğini dile getirdi.

Gençlerin burada güvenle ve mutlulukla geleceğe umutla hazırlanacağını kaydeden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Emekçileri Lisesi adını alacak olan okulun İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanları ile Hataylılar arasında çok özel bir sevgi ve kardeşlik simgesine dönüşeceğini söyledi.

KİPTAŞ’ın okulu eksiksiz bir şekilde hazırlayacağı ve Hataylı gençlerin hizmetine sunacağını belirten Başkan Ekrem İmamoğlu sözlerine şöyle devam etti:

 “Geleceğe yürüdükleri bir şehir olarak Hatay’ı var etmeye, büyütmeye, bütün yokluklarını gidermeye, bütün eksikliklerini inşa etmeye, konumumuz, makamımız ne olursa olsun en yüksek gayretle ortaya koyacağımız gidermek hepimizin başımızın boynumuzun borcudur. Bu sorumluluğumuzu sonuna kadar yerine getireceğimizden hiçbir Hataylının asla ve asla şüphesi olmasın. Okulumuzun gençlerimize Hatay ve Kırıkhan’ımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”

Siyasetin amacının hiçbir ayrım yapmadan herkesin sağlığını, güvenliğini, mutluluğunu sağlamak olduğunun altını çizen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem  İmamoğlu, Siyasetin depremlerde hiç kimse ölmesin diye yapmak durumunda oldukları bir görev olduğunu hatırlatarak,  Siyasetin, siyasi rakipleri yenmek için değil, afetleri, krizleri, vatandaşın yaşadığı zorlukları yenmek için yapılması gereken bir görev olduğuna vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından okulun temel atma töreni geçekleştirildi.

KIRIKHAN ASRİ MEZARLIĞINA ZİYARET

Temel atma töreni sonrası Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte 6 Şubat Depremi’nde hayatını kaybedenlerin defnedildiği Kırıkhan Asri Mezarlığı ve ardından Narlıca Deprem Şehitleri Mezarlığı’nı ziyaret edip dua ederek yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diledi.

Kur’an-ı Kerim okunup dualar edildikten sonra kabirlere karanfiller bırakıldı.

Hatay Diş Hekimleri Odası Başkanı Nebil Seyfettin Mazbatasını alarak ilk toplantısını gerçekleştirdi
Hatay Diş Hekimleri Odası Başkanlığına yeniden seçilen Nebil Seyfettin, mazbatasını alarak ilk toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Nebil Seyfettin toplantının açılış konuşmasında...
Antakya’da Park ve Yeşil alanlar güzelleşiyor!
Antakya Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü ekipleri, park ve yeşil alanlarda bakım onarım ve temizlik çalışması gerçekleştirdi.            Antakya Belediyesi’nden yapılan...
<strong>Hatay Büyükşehir  Belediyesi’nde  Çocuklara Tiyatro ve Animasyon etkinliği</strong>
Kırıkhanlı minik öğrenciler, Hatay Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu’nun sergilediği “Karınca Kararınca” adlı tiyatro oyunu ile keyifli bir gün geçirdi. Hatay...
<strong>Hatay’da Çocuklar,  Hatay Büyükşehir Belediyesi ile hem eğlenecek hem de öğrenecek!                             </strong>
Hatay Büyükşehir Belediyesi ve UNICEF iş birliğiyle kapsamında çocukların sosyal uyumunu güçlendirmek ve gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla bir dizi etkinlikler...
<strong>Hatay Büyükşehir Belediye aşırı yağışlar için teyakkuz halinde</strong>
Hatay Büyükşehir Belediyesi, aşırı yağışların hâkim olduğu il genelinde, yaşanan olumsuzluklara karşı tüm ekipleriyle hızlı ve yerinde müdahalelerde bulundu. Hatay...
Selda Asker, Defne Harbiye’de bir parkta adı yaşatılacak
Antakya Çevre Koruma Derneği Başkanı Nilgün Karasu, yakın bir zamanda hayatını kaybeden Derne eski başkanlarından Selda Asker’in Defne Harbiye’de bir...
Hatay’daki geçici konaklama merkezlerine ilişkin Genel Emir yayınlandı
Hatay Valiliği tarafından Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün Geçici Konaklama Merkezlerine ilişkin bir emir yayınladı. Hatay Valisi Mustafa...
CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara: Tamamlanmış konutlar ve kesilen kira yardımı ile yurttaşlarımızı yine mağdur ediyorlar!
CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, depremzedelerin yaşamakta olduğu konut ve kira yardımları sorununa dair yazılı bir basın açıklaması yaptı....
Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan’dan Tarım Bakanlığına çağrı: Amık Ovasında 12 bin dönüm Tarım arazisi sular altında!
Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Amik Ovası’nda yaşanan su baskını sorununa dikkat çekmek için Tarım ve Orman...
Samandağ Belediyesi ekipleri, 10 farklı mahallede çalışmaların sürdürüyor!
Hatay’ın Samandağ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri her gün ilçenin birçok mahallesinde gerçekleştirdikleri yol bakım ve onarım çalışmaları kapsamında ilçeye...
Erzin’de gümrük kaçağı 1.670.000 Adet Makaron yakalandı
Hatay’ın Erzin ilçesinde, gümrük kaçağı 1.670.000 Adet Makaron yakalandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince Kaçakçılık suçlarına yönelik...
Hakkında 14 yıl hapis cezası bulunan bir kişi Antakya’da yakalandı
Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da hırsızlık suçundan hakkında 14 yıl 9 ay hapis cezası bulunan bir kişi Polis tarafından yakalandı. Hatay...
Telekom’un bakır tellerini çalan bir kişi tutuklandı
Hatay’ın Dörtyol ilçesinde, Telekom’a ait bakır telleri çalan bir kişi çıkarıldığı adli mercilerde tutuklandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet...
Hırsızlık şüphelisi tutuklandı
Hatay’ın İskenderun ilçesinde, ev ve otodan hırsızlık yapan bir kişi tutuklandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada,  Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince Hırsızlık...
Karşılıksız çek veren bir kişi tutuklandı
Hatay’ın İskenderun ilçesinde karşılıksız çek verme suçundan hakkında hapis cezası bulunan bir kişi yakalandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada,  Hatay Emniyet...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ