Home / CHP’li Belediyelerin raylı sistem işbirliğinde sona gelindi

CHP’li Belediyelerin raylı sistem işbirliğinde sona gelindi

Kentteki ulaşım ağını genişletmek ve iyileştirmek için yoğun çaba harcayan Hatay Büyükşehir Belediyesi, raylı sistem için yürüttüğü çalışmalara devam ediyor.

Geçen ay İstanbul Büyükşehir Belediyesi Metro İstanbul AŞ. heyetini ağırlayan Hatay Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, mega kentteki raylı sistem çalışmalarını yerinde görmek için İstanbul’a gitti.

Hatay Büyükşehir Belediyesi  Genel Sekreter Yardımcı Bülent Ok, Hatay Büyükşehir belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Nuri Baycan ve raylı sistem projesinde çalışan Hatay Büyükşehir Belediyesi  mühendisleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin  Esenler ve Alibeyköy yerleşkesinde inceleme yaparak modern ve nostaljik tramvaylar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi  Genel Sekreter Yardımcısı İ. Orhan Demir ve Metro İstanbul AŞ. Genel Müdürü Özgür Soy tarafından ağırlandı ve Metro AŞ. tasarım örneklerini inceleyerek istişarelerde bulundu.

İncelemeler ve görüşmeler sonunda konuşan Özgür Soy, “En yakın zamanda imzaları atarak Hatay’ı tramvay projesine kavuşturmak için sabırsızlanıyoruz “ dedi.