Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,45 / Satış: 32,58
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

CHP’li Bülent Kuşoğlu: CHP ve ittifak ortaklarımız, halkımızla bir araya gelip güçlendirilmiş parlamenter sistemi kuracağız!

CHP’li Bülent Kuşoğlu: CHP ve ittifak ortaklarımız, halkımızla bir araya gelip güçlendirilmiş parlamenter sistemi kuracağız!
  • 20.09.2021
  • CHP’li Bülent Kuşoğlu: CHP ve ittifak ortaklarımız, halkımızla bir araya gelip güçlendirilmiş parlamenter sistemi kuracağız! için yorumlar kapalı
  • 382 kez okundu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, CHP olarak ittifak ortaklarıyla ve halkla bir araya gelip güçlendirilmiş parlamenter sistemini kuracaklarını söyledi.

CHP Hatay İl Başkanlığının ev sahipliğinde Cumhuriyet Halk Partili yöneticilerin konuşmacı olarak yer aldığı “İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi, Yeni Anayasa ve Güçlendirilmiş Parlementer Sistem” konulu panel Antakya’da yapıldı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi HATMEK Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelin moderatörlüğünü Gazeteci Necdet Saraç yaptı.

Panelde CHP MYK ve PM Üyesi Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, CHP PM Üyesi Doç. Dr. Yunus Emre ve CHP Hatay İl Başkanı Ramiz Parlar konuşmacı olarak yer aldı.

Panel Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile şehitleri anmak üzere saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

HASAN RAMİZ  PARLAR: TOPLANTI HEPİMİZ İÇİN YENI BIR BAŞLANGIÇ

Açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Başkanı Ramiz Parlar,  toplantı yerinin Hatay olarak seçilmesinden duyduğu gururu  ifade ederek başladığı konuşmasına şöyle devam etti:

 “Bu toplantının çok önemli olduğunu hepimiz için çok yararlı ve gerekli olduğunu düşünüyorum. Toplantı yeri olarak Hatay’ın seçilmesinden gurur duyuyorum. İlimize her zaman önem veren, birlik ve beraberliğimizin teminatı Cumhuriyet Halk Partisi Genel başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum. Bu toplantı hepimiz için bir başlangıç olacak. Bu konularda sahada çalışırken cevabını vermekte bazen güçlük çektiğimiz konulara burada nasıl cevap vereceğimize dair önemli bilgiler verileceğine inanıyorum. Yoğun katılımdan dolayı herkese teşekkür ediyorum.”

 Panelin Moderatörü Gazeteci Necdet Saraç İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’nin sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin veya muhalefet partisinin beyannamesi olmadığını vurgulayarak ” Beyanname Demokrasi, kuvvetler ayrılığı, barış, huzur ve yarınlara aydınlık gözle bakmak isteyenlerin beyannamesidir” dedi.

 CUMHURİYET HALK PARTİSİ OLARAK ÇOK CİDDİ HAZIRLIĞIMIZ VAR

 Türkiye’de gelinen son durum hakkında değerlendirme yapan CHP PM Üyesi Doç. Dr. Yunus Emre şu ifadelerde bulundu:

“Bugün dünyada yapılan araştırmalarda ve sıralamalarda Türkiye demokratik bir ülke olarak görülmüyor. Bu konunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bir ülkede demokrasi düzeyi uzamanlar tarafından ölçülebiliyor. Başka ülkelerle de karşılaştırılabiliyor. Basın özgür mü, akademik özgürlükler kullanılabiliyor mu, siyasal katılımın önünde engeller var mı ve yargı bağımsızlığı var mı bunlara bakılıyor. Ne yazık ki bu sıralamaların hepsinde Türkiye demokratik olmayan bir ülke olarak gösteriliyor. Bütün raporlarda Türkiye’nin demokratik durumunun daha kötüye gittiği görülüyor.”

 Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin bazı kararlarının uygulanmamasının ağır bir manzarayı ortaya çıkardığına işaret eden Yunus Emre, “Bugün 2021 yılında dünyada 100’den fazla demokratik ülke var. Ve Türkiye bunlardan birisi değil. Bu çok ağır bir manzara. Atatürk’ün kurduğu çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmayan bir manzara. Bununla yüzleşmemiz lazım” değerlendirmesinde bulundu.

 ÜLKEYİ DEMOKRATİK BİR TEMEL ÜSTÜNDE KURACAĞIZ

Türkiye’deki sistemin değişmesi gerektiğini vurgulayan CHP PM Üyesi Yunus Emre konuşmasına şöyle devam etti:

“Türkiye bütün mücadeleye rağmen gelinen noktada demokrasiden uzaklaşmıştır. Anayasası 2017’de bütün evrensel demokratik standartları dışında bir takım maddeler eklenerek değiştirilmiş, kuvvetler ayrılığı ile yargı bağımsızlığı olmadığı ve tek kişi tarafından kontrol edilen yasama organı olan bir ülkeyiz. Biz seçimleri kazanacağız. Ülkeyi demokratik bir temel üstüne kuracağız. Biliyoruz ki böyle büyük dönüşümler bu büyük adımlar çok geniş bir toplumsal destekle olacak. Biz Türkiye olarak çok güçlü bir parlamenter sistem açısından birikimi olan bir ülkeyiz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak da  çok ciddi hazırlığımız da var. Biz kendimiz için hukuk ve adalet istemiyoruz. Bütün yurttaşlarımız için istiyoruz. Bizim anlayışımızda bütün yurttaşlarımız eşit konumda.”

BÜLENT  KUŞOĞLU: BU SİSTEMİ HEP BERABER DEĞİŞTİRECEĞİZ

 CHP Genel Başkan Yardımcısı PM Üyesi Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu da konuşmasında sistemi nasıl değiştireceklerini şöyle anlattı:

“ Babadan  oğula geçen ve bir zihniyetin değişmemesini sağlayan rejim karşımızda. Sürekli olarak aynı partinin iktidarda olması, bize dışarıdan dayatmadır. Bu bizim Türkiye’nin sistemi değil. Çok sıkıntılı bir döneme geçmiş vaziyetteyiz. Önümüzdeki seçimler çok önemli. Bu sistemi değiştirmemiz lazım. Dostlarımız ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi ve diğer partiler bir araya gelip milli koalisyon oluşturacağız. Ve bu sistemi hep beraber değiştireceğiz.”

 Şehir dışında olduğu için panele katılamayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç .Dr. Lütfü Savaş da panele mesaj gönderdi.

Başkan Lütfü Savaş mesajında şu görüşlere yer verdi:

 “İlimizde düzenlenen “Yeni Anayasa ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem-İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi” konulu panele ne yazık ki şehir dışında bir programım olması nedeniyle katılamadım. CHP Genel Başkan Yardımcımız PM Üyesi Ankara Milletvekilimiz Bülent Kuşoğlu, CHP PM Üyemiz İstanbul Milletvekilimiz Doç. Dr. Yunus Emre’ye paneli yöneten Sayın Necdet Saraç’a ilimize hoş geldiniz diyorum. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki daima Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda yürüyeceğiz. Eşit yurttaşlık temelinde, yurtta sulh dünyada sulh ilkesi çerçevesinde adil, hukukun üstünlüğünün olacağı bir sistem için sonuna kadar çalışacağız. Sayın Genel Başkanımız önderliğinde, ülkemizin hak ettiği sistemi yeniden inşa edeceğiz. Tüm parti yöneticilerimize ve panelin düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve dinleyicilere saygılarımı sunuyorum.”

Panele, CHP eski Milletvekillerinden ve eski Bakan Nihat Matkap,  CHP Hatay Milletvekilleri Serkan Topal, Suzan Şahin, İsmet Tokdemir ve Mehmet Güzelmansur, CHP Hatay İl eski Başkanı Servet Mollaoğlu, Defne, Samandağ, Arsuz, Erzin belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, dernek temsilcileri, muhtarlar ve partililer katıldı.

Haber: Seyfettin UYGUN

Jandarma Altınözü’nde çeşitli elektronik eşya satan bir kişiyi yakaladı
Hatay’ın Altınözü ilçesinde, çeşitli elektronik eşya satan bir kişi Jandarma tarafından yakalandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, 24.04.2024 günü Altınözü ilçesi...
<strong>Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden Et ve Et ürünlerine denetim!</strong>
Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ve Antakya İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliğiyle et ve et ürünleri satan işletmelere yönelik kapsamlı...
Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar 23 Nisan’da hasta çocukları unutmadı!
Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören...
Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar Belediye personeli ile bir araya geldi:  Antakya’mızı sizlerle ayağa  kaldıracağız!
Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, belediye personellerinin ile yaptığı motivasyon toplantısında “Antakya’yı sizlerle birlikte ayağa kaldıracağız” dedi.  Başkan İbrahim...
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’e hayırlı olsun  ziyaretinde bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin:  Hatay için hazırız!
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i makamında ağırladı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin...
<strong>Hatay SMMM Odası Başkanı Jale Marufoğlu: Taleplerimize acilen yanıt bekliyoruz!</strong>
Hatay Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Jale Marufoğlu, taliplerine acilen yanıt verilmesini istedi. Yaptığı basın açıklamasında, Mali Müşavirlerin iş...
CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara: Doğa için seferberlik talep edenler, ÇED raporu zorunluluğunu kaldırıyor!
CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, deprem bölgesinde artan çevre sorunlarına ve Hatay’da ÇED raporu zorunluluğunun kaldırılmasına yönelik yazılı bir...
Hatay’da Mucbir Sebep’in uzatılması isteniyor
6 Şubat Depreminde yıkılan Hatay’da Mucbir Sebep durumunun uzatılması istendi. Hatay serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Mucbir Sebep’in uzatılmasını talep...
Samandağ’da 23 Nisan Coşkusu
Hatay’ın Samandağ ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik eve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk...
Hatay Diş Hekimleri Odası’nın Genel Kurulu Cumartesi günü
Hatay Dişhekimleri Odası’ nın 20. Olağan Genel Kurulu Toplantısı 27 Nisan 2024 Cumartesi günü yapılacak. Oda Başkanı Nebil Seyfettin  Hatay...
<strong>HATSU’dan yeni meskenler içme suyu hattı</strong>
Hatay Büyükşehir Belediyesi, deprem nedeniyle zarar gören su iletim hatlarını onarmak ve yeni meskenlerin içme suyu ihtiyacını karşılamak adına altyapı...
Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nden yıllık işletme cetveli duyurusu!
Hatay Valiliği, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün yıllık işletme duyurusunu yayınladı. Duyuruda sanayi siciline kayıtlı işletmelerin 2023 yılına ait işletme...
Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan’dan Bakan Mehmet Özhaseki’ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!
Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin çevreyle ilgili açıklamalarına tepki...
Türkiye Gazeteciler Federasyonu  Anadolu Basını için Meclis Araştırması istedi:  İktidardan olmaya Mama yok!
Türkiye Gazeteciler Federasyonu 69. Başkanlar Konseyi toplantısı Gebze Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca,...
<strong>Hatay Büyükşehir Belediyesi Çocukların Bayram sevincine ortak oldu!</strong>
Hatay Büyükşehir Belediyesi, AK Parti Antakya Gençlik Kolları, Mavi Dayanışma Gönüllüleri ve Kardeş Platformu iş birliğiyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ