Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,29 / Satış: 32,42
€ EURO → Alış: 34,60 / Satış: 34,74

Cumhur İttifakı Antakya Belediye Başkan Adayı İbrahim Naci Yapar; Antakya’ya gerçek Belediyeciliği getireceğiz!

Cumhur İttifakı Antakya Belediye Başkan Adayı İbrahim Naci Yapar; Antakya’ya gerçek Belediyeciliği getireceğiz!
  • 08.03.2024
  • Cumhur İttifakı Antakya Belediye Başkan Adayı İbrahim Naci Yapar; Antakya’ya gerçek Belediyeciliği getireceğiz! için yorumlar kapalı
  • 61 kez okundu

Cumhur İttifakı Antakya Belediye Başkan Adayı İbrahim Naci Yapar, gerçek belediyecilik sloganı ile Antakya’da desteklerini çığ gibi büyüterek yoluna emin adımlarla devam ediyor.

İbrahim Naci Yapar, her gün farklı projelerle karşılarına çıktığı vatandaşlardan tam not alıyor. Başkan Adayı İbrahim Naci Yapar, hükümetin kentte yürüttüğü inşa ve ihya çalışmalarına paralel olarak kente yerel belediyecilik eliyle yapacakları projeleri açıklarken,  STK’ların fikirleri ışığında kenti ayağa kaldırma yolunda STK’ların da çatısı olsun diyerek dernek toplum merkezini hayata geçireceklerini kaydetti.

DERNEK TOPLUM MERKEZİ KURACAĞIZ

Başkan Adayı İbrahim Naci Yapar, bu projeyle ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 “Antakya’nın zengin ve çeşitli sosyal dokusunu desteklemek ve derneklerin faaliyetlerine daha uygun bir ortam sağlamak amacıyla Dernek Toplum Merkezi kuracağız. Bu merkez, Antakya’da faaliyet gösteren derneklerin çalışmalarını gerçekleştirebileceği modern ve işlevsel bir mekan olacaktır. Dernek Toplum Merkezi, her bir derneğin kendine ait bölümlerde toplanabileceği ve faaliyetlerini sürdürebileceği bir ortam sunacaktır. Merkezde, toplantı odaları, eğitim salonları, seminer alanları, kütüphane, sosyal alanlar ve ofisler bulunacaktır. Dernekler, kendi alanlarında toplantı ve seminerler düzenleyebilecek, eğitimler gerçekleştirebilecek ve sosyal etkinliklere ev sahipliği yapabileceklerdir. Bu merkez, dernekler arasında işbirliğini artırmak, bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik etmek ve Antakya’nın sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmak için bir platform oluşturacaktır.”

ANTAKYALILAR DOĞA PARKLARI & PİKNİK ALANLARINDA STRES ATACAK

Depremle sarsılan Antakyalı vatandaşları eser siyaseti ile buluşturarak kentin dört bir yanını yeşillendireceklerini belirten İbrahim Naci Yapar, doğa parkları ve piknik alanlarının sayısını arttıracaklarını ifade ederken,  bu projeyle ilgili şu bilgileri aktardı:

 “Antakya halkının sosyal etkileşimini artırmak ve doğayla iç içe kaliteli hizmetlere erişimini sağlamak amacıyla şehirden uzak alanlarda doğayla bütünleşen sosyal tesisler kurulacaktır Bu tesisler, Antakya’nın her kesimine ulaşılabilir olacak ve halkımızın sosyalleşme ihtiyacını karşılayacak nitelikte tasarlanacaktır. Bu tesisler, vatandaşlarımızın doğayla iç içe vakit geçirebilecekleri, çeşitli etkinliklere katılabilecekleri ve kültürel-sanatsal faaliyetlere destek verebilecekleri özel alanlar olacak. Burada, şehir hayatının karmaşasından uzaklaşarak huzurlu bir ortamda kaliteli zaman geçirebileceklerdir.”

KONTEYNER KENTLER İÇİN SOSYAL ALANLAR

İbrahim Naci Yapar, 250 binden fazla vatandaşın yaşamını sürdürdüğü konteyner kentlerde vatandaşların sosyal hayatına dokunacak projeleri de duyururken,  konteyner kentlerde yapmayı planladığı projeleri şu ifadelerle duyurdu; “Antakya’da, deprem sonrası konteyner kentlerde yaşayan vatandaşlarımızın kalıcı konutlara geçiş sürecinde yaşadıkları alanları daha yaşanabilir hale getirmek için çalışmalar başlatıyoruz. Konteyner kentlerde yeni yaşam alanları oluşturarak, etüt salonları, emekliler ve yaşlılar için lokaller, kadınlarımız için atölyeler ve çocuklarımız için oyun alanları gibi hizmetler sunmayı hedefliyoruz. Bu projeler, küçük kompleksler halinde planlanacak ve yaşam kalitesini artırmak amacıyla hayata geçirilecek.”

YAŞLI VE EMEKLİLERİMİZ İÇİN “VEFA EVLERİ”

Ahde vefanın imandan olduğunu kaydeden Başkan adayı İbrahim Naci Yapar, kentte 7’den 77’ye her yaştan vatandaşı hizmetlerle kucaklayacaklarını kaydetti.

 Yaşlı vatandaşlara yönelik projesini de açıklayan Yapar; “Vefa Evleri, emekli ve yaşlılar için özel olarak tasarlanmış yaşam alanları olacaktır. Bu merkezlerde yaşlılarımız, kaliteli zaman geçirebilecekleri, çeşitli etkinliklere katılabilecekleri ve sosyalleşebilecekleri bir ortam bulacaklardır. Çeşitli etkinliklerin yanı sıra ilgi alanlarına göre kurslar da düzenlenecektir. Bu merkezlerde uygun fiyatlı kafeteryada harcama yapabileceği harcama kartları verilecektir. Psikologlar, diyetisyenler ve uzmanlar tarafından desteklenen bu merkezlerde, açık alanlar ve hobi bahçeleri gibi imkanlar da bulanacaktır. Vefa Evleri, yaşlılarımızın hayatlarının her alanında desteklenmelerini ve daha sağlıklı, aktif bir yaşam sürmelerini sağlamak için önemli bir adım olacaktır” şeklinde konuştu.

İŞ DÜNYASI DESTEĞİNİ GERÇEK BELEDİYECİLİKTEN YANA KULLANACAK

Antakya’yı kenetleme hedefi ile yoluna devam eden Yapar, iş dünyasının sorunlarını dinlemeye ve çözümlerini iletmeye devam eden Başkan Adayı Yapar bu kapsamda Cumhur İttifakı teşkilatlarıyla birlikte Yapıcıoğlu Tekstil işletme sahibi Mehmet Yapıcıoğlu’nu, Ballı çerez Omak Gıda işletme sahibi Beşar Arslan’ı ve firma çalışanlarını, Elektrikçiler Odası Başkanı Vahip Sultanoğlu ev sahipliğinde değerli yönetim kurulu üyelerini, Defne Akdeniz mahallesi muhtarı Murat Sertel ve SSYD Başkanı Mehmet Sultanoğlu’nu, Teksin Tarım ürünleri işletme sahibi Mevlüt Gümüş ve çocuklarını, Güneş fırını ve unlu mamulleri işletme sahibi Hamit Topal ve çalışanlarını, Umut motor işletme sahibi Hamit Usta ve çalışanlarını, Helena center mobilya işletme sahibi Davut Kazar ve çocuklarını, Cemali Petrol ve inşaat işletme sahibi Mehmet Cemali ve Ecem yapı inşaat malzemeleri işletme sahibi Metin Cemali kardeşleri, kentin ekonomisine değer katan iş insanlarından Ali Özbuğday ve Aykut Özbuğday kardeşleri, Karlısu Mahallesinde Cemil Sipahi ev sahipliğinde muhtar Mehmet İncecik ve mahalle sakinlerini, Kuzeytepe Geçici uzun çarşıda bulunan esnafları ziyaret etti.  İş dünyası mensuplarını ziyaretlerde tek tek isteklerini dinleyerek projelerden bahseden Yapar, Antakya’da iş dünyasının ayağa kalkmasının kentin ayağa kalkışını hızlandıracağını belirterek iş insanlarının yanında olacaklarını kaydetti.

YAPAR’DAN FİLİSTİN’E DESTEK VERDİ İSRAİL’İ LANETLEDİ

Antakya Belediye Başkan Adayı Yapar, Hayrat Vakfı tarafından Akasya Mahallesi’nde düzenlenen kermese katıldı. Ramazan ayı öncesinde İsrail’in zulmünü lanetleyen İbrahim Naci Yapar, Filistin’in bir an önce özgürlüğüne kavuşması için kermese destek verdi. Vakıf yöneticilerine girişimlerinden dolayı tebrik eden Yapar, Cumhur İttifakı ilçe teşkilatıyla birlikte kermese destekte bulundu.

GENÇLERİN ENERJİSİ İBRAHİM NACİ YAPAR’A GÜÇ KATTI

Başkan Adayı İbrahim Naci Yapar, gençliğe verdiği önemi bir kez daha gösterirken,  gençlerin ilerici fikirlerinden istifade etmek, gençlere yönelik projelerini duyurmak adına İlçe Gençlik Kolları tarafından düzenlenen programda Cumhur ittifakı Antakya İlçe Başkanları Mustafa Boyacıoğlu ve Metin Taşçı’nın da katılımıyla gençlerle buluştu.

Geleceğin yönetici ve idarecileri olacak gençlerle her daim gurur duyduğunu kaydeden İbrahim Naci Yapar, gençlerin fikirleri ışığında kente yön vereceklerini belirterek, sık sık bir araya gelerek isteklerini dinleyeceklerini gençlere müjdeledi.

Başkan Adayı İbrahim Naci Yapar’a Antakya gençliği tam destek verirken, ortaya konulan birlik tablosu gelecek adına umut verdi.

İbrahim Naci Yapar, bu programın ardından Akasya Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Programa Cumhur ittifakı Antakya İlçe Başkanları Mustafa Boyacıoğlu ve Metin Taşçı ile beraber katılan İbrahim Naci Yapar, mahalle halkının isteklerini dinledi. Diğer mahallelere göre daha az yıkımın yaşandığı mahallede yeniden imar faaliyetlerinin eksik edilmeyeceğini kaydeden Başkan adayı Yapar, sık sık bir araya geleceğiz diyerek mahalle halkına güven aşıladı.

Cumhur İttifakı Antakya Belediye Başkan Adayı İbrahim Naci Yapar, 95 mahallede ve 50’den fazla konteyner kentte ziyaretlerini 31 Mart’a dek sürdürecek.

İskenderun’daki asayiş uygulamasında aranan 5 kişi ile bir tabanca yakalandı
Hatay’ın İskenderun ilçesinde  yapılan asayiş uygulamasında aranan 5 kişi ile bir tabanca yakalandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü...
Antakya’da durumundan şüphelenilen bir kişi üzerinde pompalı tüfek ile tabanca bulundu
Hatay’ın Merkez ilçesi  Antakya’da  durumundan şüphelenilen bir kişinin üzerinde pompalı tüfek ile tabanca yakalandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet...
Hırsızlıktan aranan iki kişi Dörtyol’da yakalandı
Hatay’ın Dörtyol ilçesinde hırsızlıktan aranan iki kişi yakalandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince aranan şahısların yakalanmasına yönelik...
Sahtecilik suçundan aranan bir kişi Polis tarafından yakalandı
Resmi belgede sahtecilik ile dolandırıcılık suçundan aranan bir kişi Dörtyol’da Polis tarafından yakalandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü...
Silah bulundurma suçundan aranan bir kişi Dörtyol’da yakalandı
Hatay’ın Dörtyol ilçesinden silah bulundurma suçundan hakkında hapis cezası bulunan bir kişi Polis tarafından yakalandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay...
Aranan iki kişi Küçükdalyan ve Haraparası’nda yakalandı
Hatay’ın Merkez ilçesi Antakya’da çeşitli suçlardan aranan iki kişi Küçükdalyan ile Haraparası Mahallerinde yakalandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet...
<strong>Hatay Büyükşehir Belediyesinden Konteyner Kentlerde ve Öğrenci yurtlarında yangın tatbikatı!</strong>
Hatay Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarının gelmesiyle birlikte yangın tehlikelerine karşı halkı bilinçlendirmek amacıyla harekete geçti. Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire...
Türkiye Gazeteciler Federasyonu  69. Kocaeli/Gebze Başkanlar Konseyi Sonuç Bildirgesi: Yerel Basının sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisinde araştırılmalı!
Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun  69. Başkanlar Konseyi toplantısı Türkiye Gazeteciler Federasyonu  Gebze Gazeteciler Cemiyetinin ev sahipliğinde 22-24 Nisan tarihleri arasında, sanayi...
<strong>Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’ten 1 Mayıs mesajı: Hatay’ın imarı sürecinde her zaman yanımızda yer alacak işçi kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum!</strong>
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Mehmet Öntürk mesajında,...
Torbacılara Polis Memuru Turan Arslan operasyonu: 20 göz altı, 15 kişi tutuklandı!
Hatay’ın Antakya, Reyhanlı, İskenderun ve Dörtyol ilçelerinde torbacılara yönelik 21 adrese yapılan eş zamanlı Polis memuru Turan Arslan operasyonunda 20...
Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar: Muhtarın güvencesi Antakya Belediyesi’dir!
           Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, ilçede hizmet veren mahalle muhtarları ile bir araya geldiği toplantıda muhtarın en büyük...
Başkan İbrahim Naci Yapar’dan 1 Mayıs mesajı: Azimle ve Kararlılıkla Hizmet Veren Emekçi Kardeşlerimize Teşekkür Ediyorum!
Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.  Başkan İbrahim Naci Yapar...
<strong>Hatay Büyükşehir Belediyesi tüm ilçelerde Mezarlık temizliği yapıyor!</strong>
Hatay Büyükşehir Belediyesi il genelindeki mezarlıklarda temizlik çalışması başlattı. Hatay Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler...
Antakya Belediye Meclisi 2 Mayıs’ta toplanıyor
Antakya Belediye Meclisi, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 19. maddesine göre Mayıs ayı olağan toplantısını gerçekleştirmek üzere Antakya Belediye Başkanı İbrahim...
Engelli Asansöründe kalan küçük çocuğu Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri kurtardı
Hatay’ın Belen ilçesinde engelli asansöründe mahsur kalan 6 yaşındaki çocuk Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiyesine bağlı ekiplerin titiz çalışması ile kurtarıldı....
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ