Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,43 / Satış: 32,56
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk: Bu makam Hatay’a hizmet makamıdır!

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk: Bu makam Hatay’a hizmet makamıdır!
  • 06.03.2024
  • Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk: Bu makam Hatay’a hizmet makamıdır! için yorumlar kapalı
  • 83 kez okundu

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, Altınözü’nde gerçekleştirdiği mahalle ziyaretlerinde bu makamların Hatay’a hizmet makamı olduğunu söyledi.

Mehmet Öntürk, beraberindeki Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Cumhur İttifakı ilçe başkanları ve ilçe yöneticileri ile birlikte ilçeye bağlı Toprakhisar, Yarseli, Boynuyoğun, Ziyaret, Kıyıgören, Mayadalı, Yolağzı, Babatorun, Oymaklı ve Keskincik Mahalleleri’nde ziyaretlerde bulundu.

Hatay’ın 10 yıllık büyükşehir belediyesi döneminde layık olduğu hizmetlerden mevcut Hatay Büyükşehir Belediyesi yönetiminin beceriksizliği nedeniyle mahrum bırakıldığını belirten Mehmet Öntürk, 31 Mart’ta Hatay halkının bunun bedelini beceriksiz Hatay Büyükşehir Belediyesi yönetimine ödeteceğini ifade etti.

Muhtarlık, meclis üyeliği ve belediye başkanlığı makamlarının Hatay’a hizmet makamı olduğunu belirten Mehmet Öntürk; “İnsanlar eserleri ile anılır. Biz milletimizin duasına talibiz. Biz gerçek belediyecilik ile kentimizi eserlerle donatacağız. İlçe belediye başkanlarımız hizmetlerini fazlasıyla yapıyor, ama Hatay Büyükşehir Belediyesi ile koordinasyon olmayınca hizmetler yarım kalıyor” şeklinde konuştu.

HATAYLI VATANDAŞLARIMIZIN DUALARI BİZİMLE

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hatay’da konteynerde veya kırsalda yaşamak durumunda olan veya il dışına göç eden vatandaşlarımız bir an önce evlerine, işyerlerine, okuluna, mahallesine kavuşmayı bekliyor. Bize bir an önce belediyeyi kazanın da biz yuvalarımıza kavuşalım diyorlar. Mevcut Hatay Büyükşehir Belediyesi yönetimi ile sorunlar aynen devam edecek. Biriken tüm sorunların çözümünün yanı sıra kentimizin ayağa kaldırılması da dahil olmak üzere Hatay’ın tüm sorunlarını kendi imkanlarımız ile çözeceğiz. Milletimizin umudunu boşa çıkartmayacağız. Hükümetimizin yaptığı inşaatların yolunu, suyunu, asfaltını, altyapısının yapılması gerekiyor. Biz hükümetimiz ile omuz omuza verip bu sorunları kökten çözeceğiz. Tek derdimiz Hatay’a hizmettir. Sizlerden bize oylarınızla destek olmanızı bekliyoruz.”.

ÖNTÜRK: LÜTFÜ SAVAŞ’I ASIL MESLEĞİNE GÖNDERME VAKTİ GELDİ

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, İskenderun temasları kapsamında 10 yıldır hizmet üretemeyen Lütfü Savaş’ı bu seçimde asıl mesleğine geri göndereceklerini söyledi. 

10 yıldır sınıfta kalan bir Hatay Büyükşehir Belediyesi yönetiminin olduğunu belirten Mehmet Öntürk; “10 yıl aynı sınıfta kalan öğrenciyi alır tamirciye, berbere çırak veririz. Hataylılar olarak bu kente hizmet etmeyen kişiyi de mesleğine gönderme vakti geldi. Hatay, döneminin en büyük ikinci kentiydi. Bu kenti ayağa kaldırmak bizim tarihi sorumluluğumuzdur” dedi.

MEVCUT HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YÖNETİMİ HÜKÜMETİN YAPTIĞI YATIRIMLARA YETİŞEMİYOR

Kentte hükümet eliyle yapılan hizmetlere tamamlayıcı olarak hizmet üretmesi gereken mevcut Hatay Büyükşehir Belediyesi  yönetiminin uyuduğunun altını çizdi. Uyuyan bir yönetimi uyandırmaya, Hatay’a hizmet etmeye geldiklerini kaydeden Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk şunları dile getirdi:

“Hatay’da konutu, okulu, hastaneyi, işyerlerini hükümetimiz inşa ediyor. Ancak bunlara entegre olarak suyu, yolu, altyapıyı yapmak büyükşehirin görevi. Ancak büyükşehir bu hizmetlere yetişemiyor. Hiçbir hizmeti üretemiyor. Biz İskenderun’da Mehmet Dönmez ile diğer ilçelerimizde de Cumhur İttifakı başkanlarımız ile el ele vererek bu kentin nasıl yönetileceğini, büyükşehir yönetmenin nasıl olacağını herkese göstereceğiz.”

ÖNTÜRK: HATAY’I BÜYÜKŞEHİR LİGİ’NDE İLK 5’E ÇIKARACAĞIZ

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, ulaşımdan altyapıya, sosyal projelerden imara kadar Hatay’ı büyükşehir liginde ilk 5’e çıkaracaklarını söyledi.

Mehmet Öntürk, İskenderun ziyaretleri kapsamında ülkemizin en önemli kuruluşlarından olan Limakport personelleri bir araya geldi.

İşçi personeller ile birlikte öğle yemeği yiyen Mehmet Öntürk, çalışan personellere seslendi:

“Mevcut Hatay Büyükşehir Belediyesi yönetiminin vizyonsuzluğuyla kentte tüm hizmetlerin geri planda kaldı. Kendilerine düşen tarihi sorumluluk gereği Hatay’ı layık olduğu hizmetlerle buluşturacağız ve Türkiye’deki büyükşehir belediyeleri ile yarışır hale getireceğiz.

HEMŞEHRİLERİMİZİN SOSYAL HAYATLARINA DOKUNACAK PROJELERİMİZ VAR

10 yıldır adeta köy görünümünden kurtulamayan Hatay’ı gerçek belediyecilik anlayışı ile buluşturacağız. Hemşehrilerimizin sosyal hayatlarına dokunacak çok sayıda projeyi hayata geçireceğiz. Hatay’ı hizmetlerimiz ile diğer büyükşehir belediyeleri ile yarışan, eğitimde, sağlıkta, turizmde öncü bir kent haline getireceğiz. 160 kilometre denize kıyısı olan bu kentte vatandaşlarımızı denizle buluşturacak sahilleri, sosyal tesisleri inşa ederek hemşehrilerimizin keyifli vakit geçirebilmelerini sağlayacağız. Hatay’ı marka kent haline getireceğiz.”

Mehmet Öntürk, istihdama, üretime dönük bir şehir inşa edilmesi yolunda Limakport personellerinden destek istedi.

ÖNTÜRK: HATAY’IMIZI KADINLARLA BİRLİKTE KALKINDIRACAĞIZ

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, kadınların Hatay’ın kalkınma hamlesinde büyük emekleri olacağını ve Hatay’ı kadınlarla birlikte kalkındıracaklarını söyledi.

Mevcut Hatay Büyükşehir Belediyesi yönetiminin en çok kadınları ve gençleri mağdur ettiğinin altını çizen Mehmet Öntürk, kadınların sosyal hayata ve iş imkanlarına kavuşması için öncülük edeceklerini kaydetti.

İskenderun temasları kapsamında İskenderun Belediye Kadın Kültür evine ziyaret gerçekleştiren Mehmet Öntürk, burada usta öğretici ve öğrencileriyle bir araya gelerek kadınlara yönelik projeleri açıkladı.

Gerçek belediyeciliğin projelerinin çoğunun doğrudan Hataylı kadınlara değer katacağını kaydeden Mehmet Öntürk sözlerini şöyle sürdürdü:

“Vatandaşlarımızın talepleri ve beklentileri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kadınlar başta olmak üzere Hatay’ımızın her kesimini dinleyerek, ortak akıl ve iş birliğiyle ilçemizi marka kent yapmak için gösterdiğimiz çabaya devam edeceğiz. Biz Hatay’ın kadınlarının kendi ayakları üzerinde duran güçlü kadınlar olması için onlara destek olacağız. Kadınlar gözleri arkada kalmadan çocuklarını kreşlerimize bırakabilsin, işe gitsin, kadınlarla bir araya gelerek sosyalleşsin ya da onlar için düzenlediğimiz atölyelere katılabilsin diye kreşler açacağız. Hatay’ımızı kadınların fikirleri ışığında kadınlar ile birlikte yöneteceğiz. Seçimlerde kadınların bize olan desteği çok büyük olacak inşallah. Bugüne kadar bize olan desteğiniz için teşekkür ediyorum. 31 Mart yerel seçimlerinde de bu desteğin devam etmesini diliyorum.”

HATAY KADINLARLA GÜÇLENECEK

Beceriksiz Hatay Büyükşehir Belediyesi yönetiminin yolları yapmamasından dolayı her yerin toz, su veremediğinden dolayı her yerin kirli olduğunun altını çizen Mehmet Öntürk, bu beceriksizliğin faturasını en çok kadınların ödediğini belirtti.

Hatay’da hayata geçecek projelerin çoğunun kadınlarla ve gençlerle ilgili olduğunun altını çizen Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk sözlerini şöyle noktaladı:

“Hataylı kadınların güçlenmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak birçok projeye imza atacağız. Bunlardan bazıları Kadın Yaşam Merkezleri, Hobi Odaları, Kurslar Ve Eğitim Programları, Kafe, Serbest Kullanımlı Mutfak, Kadın sığınma ve destek evleri, Uzman Psikologlar, Yaşam Bahçeleri, Kafe-Restoran, Spor Odaları, Kadın Kooperatifleri, Anne destekleri, düğün yardımları ve doğum yardımları olacak. Ben inanıyorum ki 1 Nisan’dan sonra da Hatay kadınlarla güçlenecek. Türkiye güçlenecek.”

Hatay Valiliğinden Kuduz uyarısı: Defne ilçesinde sokak hayvanları toplatılacak!
Hatay Valiliği, Defne ilçesine bağlı Meydancık mahallesinde meydana gelen kuduz vakasıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Bölgenin karantinaya alındığına dikkat...
Antakya Başkan Yapar’ın  çalışmalarıyla nefes aldı
Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar’ın talimatıyla Antakyalıların nefes alabildikleri park ve yeşil alanlarda bakım onarım ve temizlik çalışması gerçekleştirildi....
Deprem Bölgesi Hatay’da Görevli İki Aile Hekiminin Eksik Yatan Üç Aylık Cari Ödemesini Hürriyet Sağlık-Sen Mahkemeye Taşıdı
Deprem bölgesi Hatay’da  görev yapan Hürriyet Sağlık-Sen üyesi iki Aile Hekiminin 2023 yılı Kasım ve Aralık ayları ile 2024 yılı...
<strong>Hatay Büyükşehir Belediyesi, şehrin ana arterlerini temizliyor</strong>
Hatay Büyükşehir Belediyesi trafiğin yoğun olarak seyrettiği ana arterlerde temizlik çalışması başlattı. Vatandaşlardan gelen talepler ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı...
CHP’li Nermin Yıldırım Kara: Mücbir sebep hali tekrar uzatılsın!
Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 30 Nisan 2024’e uzatılan mücbir sebep halinin...
Belen’de durdurulan 3 ayrı araçta 16 Suriye uyruklu göçmen yakalandı
Hatay’ın Belen ilçesinde durdurulan 3 ayrı araçta Suriye uyruklu 16 kişinin yakalandığı belirtildi. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü...
İskenderun’da 10 DEAŞ’lı yakalandı
Hatay’ın İskenderun ilçesinde düzenlenen operasyonlarında terör örgütü mensubu 10 DEAŞ’lının yakalandığı bildirildi.  Hata Valiliğinden yapılan açıklamada,   Hatay Emniyet Müdürlüğü Terörle...
Aranan 3 kişi Polis tarafından yakalandı
Hatay’da çeşitli suçlardan aranan 3 kişi Polis tarafından yakalandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince aranan şahısların yakalanmasına...
1 Mayıs Tertip Komitesi’nden çağrı: Haydi 1 Mayıs’a
1 Mayıs, Antakya’da  düzenlenecek etkinlikle kutlanacak. 1 Mayıs Tertip komitesi yaptığı çağrıda, “Haydi 1 Mayıs’a” derken, Antakya Maksim alanında toplanılacağı...
Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan: Hataylı çiftçinin sesini duyun, köylüleri terörist yerine koymayın!
Saadet partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, sınır illerinde yaşayan çiftçilerin yaşadığı sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı....
CHP’li Nermin Yıldırım Kara Muhasebecilerin sorunlarını TBMM gündemine taşıdı: İyi hesaplanmamış bir girişim mesleki sorunlar yaratmıştır!
Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, mali müşavirlerin ve muhasebecilerin talepleri hakkında yazılı bir basın açıklamasında bulundu: Mali...
Basın Vakfı Genel Kurulunu yaptı, Yılmaz Karaca güven tazeledi!
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yapılan Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Mütevelliler Kurulu yeni yönetim kurulunu seçti. Gebze Gazeteciler Cemiyetinin ev sahipliğinde...
İskenderun Denizciler Mahallesi Cami imamı Hasan İnci, komşusu tarafından öldürüldü
Hatay’ın İskenderun ilçesine bağlı Denizciler Mahallesi cami İmamı Hasan İnci’nin (40) komşusu tarafından pompalı tüfekle öldürüldüğü bildirildi. Hatay Valiliğinden yapılan...
İskenderun’daki uygulamada 1103 şahıs, 728 araç ve 185 motosiklet sorgulandı
Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince 22.04.2024 tarihinde İskenderun genelinde yapılan uygulamalarda; 1103 şahıs, 728 araç ile 185 motosikletin sorgulandığı belirtildi. Hatay...
Hatay Büyükşehir Belediyesi İncesu  Parkını revize ediyor!
Hatay Büyükşehir Belediyesi; park, bahçe ve mesire alanı gibi yeni yeşil alanlar kazandırmak için proje çalışmalarına devam ederken bir yandan...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ