Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,22 / Satış: 32,35
€ EURO → Alış: 34,61 / Satış: 34,75

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk: Hatay’ın sorunlarını biz çözeriz!

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk: Hatay’ın sorunlarını biz çözeriz!
  • 24.03.2024
  • Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk: Hatay’ın sorunlarını biz çözeriz! için yorumlar kapalı
  • 41 kez okundu

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, Hataylı gençlerin, kadınların, iş dünyasının ve tüm vatandaşların sorunlarını Cumhur İttifakı kadrolarının çözeceğini söyledi.

Antakya ilçesine bağlı Ovakent Mahallesi’ne Cumhur İttifakı Antakya Belediye Başkan Adayı İbrahim Naci Yapar, Cumhur İttifakı İlçe teşkilatları ve meclis üyesi adaylarıyla birlikte ziyaret gerçekleştiren Mehmet Öntürk, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ndeki mevcut yönetimin Hatay’ın sorunlarını görmezden geldiğini ve mevcut yapının karanlık odalarda iş çevirmekten hizmet yapamadıklarını ifade etti.

KADINLARIN, GENÇLERİN, ÖĞRENCİLERİN VE ESNAFIN SORUNUNU BİLİYORUZ

Hatay’ı yerel seçim sürecinde baştan sona dolaştığını, 7’den 77’ye her yaştan vatandaşla, her meslekten işletmeci ve işçi ile bir araya geldiğini kaydeden Mehmet  Öntürk şöyle konuştu:

 “Kadınlarımız üretime katılmak, evinin geçimini sağlamak istiyor. Gençlerimiz ders çalışacakları ve sosyalleşecekleri alanlar ve iş istiyor. İşletmecilerimiz düzgün bir şehir istiyor. Vatandaş evinin suyu, yolu, altyapısı yapılsın istiyor. 10 yıldır bu kente hizmet üretmeyen bir beceriksiz yapı var. Ancak bu vatandaş artık laf duymaktan bıktı ve hizmet istiyor. Hatay’ı ayağa kaldıracak olan yapının Cumhur İttifakı olduğunu biliyor. İnşallah 31 Mart’ta biz göreve geldiğimizde sorunları kısa sürede kalıcı olarak çözeceğiz. Hatay’ın nasıl ayağa kaldırılacağını ve yönetileceğini de herkese göstereceğiz.”

Mehmet Öntürk, tüm Ovakentli hemşehrilerinden Antakya Belediye Başkanlığı seçiminde İbrahim Naci Yapar’a, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde de kendisine tam destek vermelerini istedi.

ÖNTÜRK: ŞEHRİMİZİ SİL BAŞTAN İNŞA EDECEĞİZ

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk’ün ev sahipliğinde “Bir Sofrada birleşen Hatay yarınlar için el ele” sloganıyla iftar programı düzenlendi.

AK Parti Hatay Milletvekili Av. Adem Yeşildal, Abdulkadir Özel, Hüseyin Yayman,  Kemal Karahan, Lütfü Kaşıkçı, AK Parti İl Başkanı Dr. Mustafa Erdoğan, MHP Hatay İl Başkanı M. Fevzi Altay, Mevcut Belediye Başkanları ve Başkan Adayları, Cumhur İttifakı teşkilatları, Belediye meclis üyesi adayları, iş insanları, STK temsilcileri ve vatandaşların katıldığı iftar programında konuşan Mehmet  Öntürk  düşüncelerini şöyle aktardı:

 “Rabbim bizlere Hatay’ımızı yeniden ayağa kaldırmayı, bu güzel şehri yeniden inşa, imar ve ihya etmeyi, nasip etsin. Tarım, sanayi, turizm ve gastronomi başta olmak üzere şehrimizin ekonomik potansiyelinin farkındayız. Bunun yanı sıra deprem sonrası ortaya çıkan zaruri ihtiyaçların ve taleplerin de ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Cumhur İttifakı olarak Büyükşehir Belediyeciliği ve yerel hizmetler alanında başarılı uygulamalara, deneyim zenginliğine ve yetkin insan kaynakları havuzuna sahibiz. Hatay olarak da; bizimle benzer nüfus ve ekonomik büyüklüğe sahip illerden çok daha avantajlıyız. Ancak üzülerek; devralmaya talip olduğumuz belediyenin 10 yıldır, hem idari mimarisinin hem de insan kaynakları yetkinliğinin şehrimize yakışmadığını ifade etmek zorundayım. Bu yönetim anlayışı Hatay’da, deprem öncesinde de en temel yerel hizmetleri yapabilme yetenek ve iradesinden yoksundu. Depremde de maalesef sınıfta kaldı. Biz talip olduğumuz belediyeyi de şehrimizin ihtiyaçlarına göre şehrimizle birlikte baştan inşa edeceğiz.

HATAY’I NASIL AYAĞA KALDIRDIĞIMIZI HERKES GÖRECEK

Dersimize çalıştık, projelerimizi, yol haritamızı, kısa orta ve uzun vadeli eylem planlarımızı hazırladık. Bütçe disiplini ve gelir çeşitlendirmesi konularıyla hizmet alanlarında öncelikler sıralamasını aylara ve yıllara göre planladık. Şu anda şehrimizin yeniden ayağa kalkması için Hükümetimiz tüm imkânları seferber etmiş durumdadır. Bir yandan inşa ettiğimiz toplu konutlarımız ve köy evlerimiz ilk sahipleriyle buluşurken, bir yandan da hastanelerimiz, okullarımız, kamu binalarımız inşa edilip hizmet vermeye başladı. Bir yandan temiz ve sağlıklı içme suyuna erişim için İller Bankası ve DSİ tarafından yapılan şebeke yenileme, kuyu açma, isale hattı çalışmaları devam ederken, diğer yandan altyapı, sahil tahkimatı ve yol çalışmaları devam ediyor. Hatay’ımızı gerçek belediyecilikle buluşturacağımız, Şehrimiz için eserler, icraatlar ve atılımlarla dolu yepyeni bir yerel hizmet sayfası açacağımız projelerimizi sizlerle paylaşmaktan büyük bir onur ve mutluluk duydum. Kadim şehrimizi yeniden ayağa kaldırıp, öncesinden daha ihtişamlı günlere kavuşması için, hemşerilerimizle, devletimizin tüm kurum ve kuruluşlarıyla, sivil toplum örgütlerimizle, meslek odalarımızla, kanaat önderlerimizle el ele omuz omuza gönül gönüle vererek çalışacağız. Büyükşehir Belediyesinin yetkileri ve yetkinliğiyle ehil kadrolarla tüm imkânları seferber edildiğinde Hatay’ımızın nasıl hızla ayağa kalktığını hep birlikte göreceğiz.”  

HATAY’IMIZI AYAĞA KALDIRMAK İÇİN HAZIR VE KARARLIYIZ

 Hatay için hazır ve kararlı olduklarını kaydeden Mehmet Öntürk konuşmasının sonunda; “Dersimize çalıştık! Yol haritamız belli! Kadrolarımız güçlü! İnancımız tam! Projelerimiz hazır! Hatay’ımızı hemşerilerimizi çok seviyoruz! Yaralarımızı saracağız. El ele aydınlık yarınları kuracağız. Ayırmadan ayrıştırmadan moral değerler üzerinde tepinmeden, tercihleri ve kimlikleri istismar etmeden, siyasetin ve belediyeciliğin nasıl yapıldığını göstermek için heyecanlıyız! Hazırız! Kararlıyız” ifadelerine yer verdi.

Gerçekleşen iftar programı Antakya Medeniyetler Korosu dinletisiyle son buldu.

ÖNTÜRK: HATAY’I KİRLİ SİYASETTEN KURTARACAĞIZ

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Öntürk, 31 Mart’ta Hatay’ı kirli siyaset anlayışından kurtaracaklarını söyledi.

Mehmet Öntürk, Antakya’ya bağlı Aşağıoba ve Akçaova Mahalleleri’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Cumhur İttifakı İlçe başkanları ve ilçe teşkilatlarının eşlik ettiği ziyaretlerde vatandaşlara hitap eden Öntürk, mahallelerin eksiklerinin 10 yıl boyunca bitirilememesinin bedelini vatandaşların ödediğini söyledi.

10 YILDIR TEK YAPTIKLARI BAHANE BULMAK

10 yıl boyunca mevcut Hatay Büyükşehir Belediyesi yönetiminin kapalı kapılar ardından pazarlıklar ve kirli işler yaptığını ifade eden Mehmet Öntürk; “Hatay 10 yıldır beceriksizlerin elinde mahzun kaldı. 10 yılda bir kentin altyapısı, suyu, yolları bitirilemez miydi? Bu mahallelerde kapalı alanlar yok. Çok amaçlı salon yok, gençlerimiz için ders çalışacakları alanlar, kadınların vakit geçirebilecekleri alanlar yok. Hatay’ın %75’inin imarı yok. Gençlerimiz evlense ev yapmak istesek tapu alamıyoruz. Bunlar 10 yıldır hiç hizmet yapmadı. Bunların 10 yıldır yaptıkları şey sadece bahane bulmak oldu. Kapalı kapılar ardında kirli pazarlıklar yaptılar. İnşallah Hatay halkı 31 Mart akşamı kirli siyasete son verecek. Biz 31 Mart’ta Hatay’ı kirli siyasetten kurtaracağız ve hizmetlere hızlıca kavuşturacağız” ifadelerini kullandı. 

Mehmet Öntürk, tüm vatandaşlardan 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı kadrolarına destek istedi.

ÖNTÜRK: HATAY ESKİSİNDEN DAHA GÜZEL OLACAK

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, el birliğiyle eskisinden daha güzel bir hale getireceklerini söyledi.

Derslerine çok iyi çalıştıklarını ve Hatay’da tüm sektörlere yönelik master planlarının hazır olduğunu kaydeden  Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk konuşmasını şöyle tamamladı:

 “Tekdüze, belli bir kesime hitap eden bir mimari yapıyla değil Hatay’ın kültürel yapısına uygun bir mimari anlayışıyla hareket ediyoruz. Şehrimizin, mahallelerimizin sorunlarını iyi biliyoruz. İnşallah Hatay’ımızı eskisinden çok daha güzel bir şehir haline el birliğiyle getireceğiz.”

Arazileri sular altında kalan Amık Ovasındaki çiftçiler yetkililere seslendi: Devlet Bizim Önerimize Kulak Verirse Bu Sorun Kısa Zamanda Çözülür!
Hatay’ın verimli arazilerinden Amik Ovası Mayıs ayı olmasına rağmen halen sular altında bulunmaktadır. 12 Bin dönümlük arazinin büyük bölümü ekim...
CHP Hatay Milletvekili Nermin yıldırım Kara: Yetkililer Antakya’ya gelerek Rezerv sorularına cevap vermeli!
CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hatay’daki Depremzedelerin korkulu rüyası haline gelen Rezerv alanlarla ilgili sorulara yetkililerin Antakya’ya gelerek cevap...
Hatay Valisi Mustafa Masatlı: Bereketli Hasatlar ve Sürdürülebilir Hayvancılığımız İçin Hiç Durmadan Çalışıyoruz!
6 Şubat Asrın Deprem Felaketi sonrasında üreticileri teşvik edebilmek ve tarımsal üretimde devamlılığı sağlayabilmek amacıyla “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi”...
<strong>Hatay Büyükşehir Belediyesi Miniklere unutamayacakları bir gün yaşattı!</strong>
Hatay Büyükşehir Belediyesi başarılı yazar Defne Ongun Müminoğlu ile çocukları eğlenceli ve öğretici bir aktivite ile bir araya getirdi. Hatay...
Eğitim İş’ten Türkiye Yüzyılı Maarif modelinin geri çekilmesi imza kampanyası!
Eğitim İş Hatay 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Günal, Türkiye Yüzyılı maarif müfredatı taslağının geri çekilmesi için imza kampanyası başlattıklarını...
Hatay Diş Hekimleri Odası Başkanı Nebil Seyfettin Mazbatasını alarak ilk toplantısını gerçekleştirdi
Hatay Diş Hekimleri Odası Başkanlığına yeniden seçilen Nebil Seyfettin, mazbatasını alarak ilk toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Nebil Seyfettin toplantının açılış konuşmasında...
Antakya’da Park ve Yeşil alanlar güzelleşiyor!
Antakya Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü ekipleri, park ve yeşil alanlarda bakım onarım ve temizlik çalışması gerçekleştirdi.            Antakya Belediyesi’nden yapılan...
<strong>Hatay Büyükşehir  Belediyesi’nde  Çocuklara Tiyatro ve Animasyon etkinliği</strong>
Kırıkhanlı minik öğrenciler, Hatay Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu’nun sergilediği “Karınca Kararınca” adlı tiyatro oyunu ile keyifli bir gün geçirdi. Hatay...
<strong>Hatay’da Çocuklar,  Hatay Büyükşehir Belediyesi ile hem eğlenecek hem de öğrenecek!                             </strong>
Hatay Büyükşehir Belediyesi ve UNICEF iş birliğiyle kapsamında çocukların sosyal uyumunu güçlendirmek ve gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla bir dizi etkinlikler...
<strong>Hatay Büyükşehir Belediye aşırı yağışlar için teyakkuz halinde</strong>
Hatay Büyükşehir Belediyesi, aşırı yağışların hâkim olduğu il genelinde, yaşanan olumsuzluklara karşı tüm ekipleriyle hızlı ve yerinde müdahalelerde bulundu. Hatay...
Selda Asker, Defne Harbiye’de bir parkta adı yaşatılacak
Antakya Çevre Koruma Derneği Başkanı Nilgün Karasu, yakın bir zamanda hayatını kaybeden Derne eski başkanlarından Selda Asker’in Defne Harbiye’de bir...
Hatay’daki geçici konaklama merkezlerine ilişkin Genel Emir yayınlandı
Hatay Valiliği tarafından Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün Geçici Konaklama Merkezlerine ilişkin bir emir yayınladı. Hatay Valisi Mustafa...
CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara: Tamamlanmış konutlar ve kesilen kira yardımı ile yurttaşlarımızı yine mağdur ediyorlar!
CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, depremzedelerin yaşamakta olduğu konut ve kira yardımları sorununa dair yazılı bir basın açıklaması yaptı....
Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan’dan Tarım Bakanlığına çağrı: Amık Ovasında 12 bin dönüm Tarım arazisi sular altında!
Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Amik Ovası’nda yaşanan su baskını sorununa dikkat çekmek için Tarım ve Orman...
Samandağ Belediyesi ekipleri, 10 farklı mahallede çalışmaların sürdürüyor!
Hatay’ın Samandağ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri her gün ilçenin birçok mahallesinde gerçekleştirdikleri yol bakım ve onarım çalışmaları kapsamında ilçeye...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ