Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,22 / Satış: 32,35
€ EURO → Alış: 35,11 / Satış: 35,25

EMİNE ÜLKER TARHAN VE MUHARREM İNCE

Seyfettin Uygun
Seyfettin Uygun
  • 08.02.2021
  • EMİNE ÜLKER TARHAN VE MUHARREM İNCE için yorumlar kapalı
  • 2.257 kez okundu

Merhaba değerli Atayurt Gazetesi okurları.
Sizlere yakın bir tarihte CHP’den ayrılarak parti kuran Emine Ülker Tarhan’ı anlatmak istiyorum.
Emine Ülker Tarhan 29 Kasım 1963 tarihinde Mersin’in Tarsus ilçesinde doğdu. Babasının adı Ali annesinin adı ise Halise’dir. 1981 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne başladı. 1986 yılında bitirdiği Hukuk Fakültesi sonrası bir süre serbest avukatlık, daha sonra da kamu avukatlığı yaptı. 1994’te hâkimlik mesleğine geçerek önce İslahiye’de daha sonra da Türkiye’nin çeşitli yerlerinde hâkimlik görevini sürdürdü. 2001-2011 yılları arasında Yargıtay 4. Ceza Dairesi’ nde tetkik hâkimi olarak görev yaptı. 2006 yılında kurulan Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) kurucu üyesi olan Emine Ülker Tarhan, birliğin Genel Sekreterliği ve 15 Kasım 2009-10 Mart 2011 tarihleri arasında başkanlık görevlerini yürüttü.

Emine Ülker Tarhan, milletvekili aday adayı olabilmek için 2011 yılında hâkimlik görevinden ve YARSAV başkanlığından istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisi ailesine katıldı. 12 Haziran 2011 Seçimleri’nde de CHP’den TBMM 24. dönem Ankara Milletvekili seçildi. 29 Haziran 2011 tarihinden 26 Haziran 2013’e kadar CHP Grup Başkanvekilliği yaptı. 2014 yılında Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP’nin tutumunu gerekçe göstererek söz konusu seçimin ardından 31 Ekim 2014 tarihinde CHP’den istifa etti. CHP’den istifa eden Emine Ülker Tarhan iki hafta sonra 14 Kasım 2014 tarihinde Anadolu Partisi’ni kurdu. Partinin kurucular listesinde eski CHP’lilerin yanı sıra daha önce Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi ve Demokratik Sol Parti gibi çeşitli partilerde siyaset yapmış birçok önemli isim bulundu. Partinin siyasi çizgisi ve sahiplendiği değerler olarak laik ve demokratik hukuk devleti, ulusal değerler, emeğin kutsallığı, eşitlik, özgürlük, adalet, kadın haklarında devrimcilik, yenilenebilir enerji kaynakları, kültürel haklar konusunda herkese eşitlik, cumhuriyetçilik, laiklik, eşit yurttaşlık hakkı ve çevre hakları olarak açıklandı.

Emine Ülker Tarhan önderliğindeki Anadolu Partisi 2015 milletvekili genel seçimlerine girdi. Yapılan seçimlerde yüzde 0.06’lık oy aldı. Evet yanlış duymadınız. 2015 milletvekili genel seçimlerinde sadece ve sadece yüzde 0.06’lık oy aldı. Yani oy sayısı 27 Bin 642 oldu. 2015 yılında yaklaşık 55 milyon seçmenden sadece 27 Bin 642 oy aldı. Bu sayının zaten yarısından fazlası da CHP seçmeni değildi. Birçok yakınından oy alamayan ve girdiği her seçimde ortalama olarak %0,35 oy oranı alan Vatan Partisi’ne bile yetişemedi Emine Ülker Tarhan.

CHP’den ayrılan Emine Ülker Tarhan anlayacağınız ayrıldığı kayanın sadece tozunu almış oldu. Anadolu Partisi’nin divanı söz konusu seçimlerden sonra istifa etti ve 12 Aralık 2015 tarihinde parti kendini feshetti. 2015 seçimlerinden sonra Anadolu Partisi kurucusu Emine Ülker Tarhan’ın ve diğer birçok kurucunun siyasi hayatı bitti. Emine Ülker Tarhan’ın peşinden giden birçok isim de hata yaptıklarını anlayarak CHP’ye geri döndü. Emine Ülker Tarhan’ın ise o dönemden sonra ismi bile anılmadı ve herkes tarafından unutuldu gitti…

Emine Ülker Tarhan gibi geçmiş tarihte partilerinden ayrılarak başka bir parti kuran ve karşılık bulamayan birçok isim birçok örnek mevcut.

“Tarih tekerrürden ibarettir” herkes bilir.

Bugün, CHP sayesinde önemli yerlere gelen hatta ve hatta CHP tarafından Türkiye’de en yüksek makama aday gösterilen Muharrem İnce partiyi sert bir şekilde eleştirerek, partiyi yerden yere vurarak istifa etti ve yanına birkaç kişiyi alarak parti kuracağını açıkladı. Muharrem İnce’nin de sonu Emine Ülker Tarhan gibi olacak. Kuracağı parti kesinlikle Vatan Partisi’ni bile geçemeyecek. Yapılacak olan ilk seçimlere girerse şayet halk tarafından karşılık bulamayacak ve neticede Emine Ülker Tarhan gibi kendisi de tarihe karışacak. Yanına giden kişiler de pişman olacaklar.

Bu yazımda CHP’yi de eleştirmek istiyorum.

CHP her seçimde birçok ilde gerek Belediye Başkan adaylığında gerekse Milletvekili adaylıklarında bırakın parti teşkilatı içerisinde emek vermeyi partinin kapısının önünden bile geçmeyen kişileri aday gösterirse ve parti sayesinde bazı mevki ve makamlara getirirse her defasında böyle şeylerle karşılaşmaya devam edecek. Partiye emek verenleri, partinin başarısı için gecesini gündüzüne katanları görmezden gelmenin sonuçları bunlar. Başarı ön seçimle, halkın isteyeceği ve benimseyeceği kişilerin halk tarafından seçilmesiyle gelecektir. Tepeden kişilerin atanmasıyla hiçbir zaman başarı gelmeyecektir ve inanın ön seçimle belirlenecek olan adayların hiçbiri partisine ihanet edip istifa etmeyecek ve istifa ederken de partiyi asla ve asla yerden yere vurmayacaktır. Aksine seçilemeseler dahi parti için her seferinde alın teri akıtmaya devam edeceklerdir.

SAYGILARIMLA…

Seyfettin UYGUN…

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ