Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,45 / Satış: 32,58
€ EURO → Alış: 34,68 / Satış: 34,82

ERİŞİM ENGELİ NEREYE KADAR!..??!

Ali Dal
Ali Dal
  • 03.10.2020
  • ERİŞİM ENGELİ NEREYE KADAR!..??! için yorumlar kapalı
  • 432 kez okundu

Sevgili okurlarım;

Rabbim hiç kimseyi “ayıplı” yaşayanlardan etmesin!!..

Bu gün aslında, son kalan hayal kırıntılarımla geleceğe dair güzel şeyler kurgulayıp, umutlara birazcık olsun can suyu vermeye çalışacaktım. Bunu bile çok görenler oldu !?.

Belki bu defa (?!) ülkeyi ferahlatıcı bir haber işitirim umuduyla, ekrana kilitlenmiştim ki; yine sukutu hayale uğradım!?. Zira absürt, absürt olduğu kadar da inandırıcılıktan uzak, yani deliyi güldüren bir gerekçeyle RTÜK tarafından; “Halk Tv.’ye verilen beş günlük ekran karartma cezası” ile ilgili haberi duyduğumda, ülkem adına kahrolup, bir kere daha hayıflanıverdim!!..

Haber mealen;

Yayınlar, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlık ve bağımsızlığına, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, Atatürk ilke ve inkılaplarına aykırı olamaz” denilip; devamında; “Halk Tv. ülkenin bölünmez bütünlüğünü ve Atatürk İlke ve İnkılaplarına aykırı yayın yapmıştır” iddiasıyla “beş gün ekran karartma cezası verilmiştir.”  şeklinde:))?!..

Sevgili okurlarım;

Yayınlarını; ”Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlık ve bağımsızlığına, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, Atatürk ilke ve inkılaplarına, sosyal devlet anlayışına, hukukun üstünlüğüne, insan hak ve hürriyetlerine, fikir özgürlüğüne” inanıp, saygı çerçevesinde sürdürmeyi düstur edinen ve sayıları elimin parmakları kadar kalmış olan yayın organından biri olan “HALK TV.” ye, böyle bir cezayı reva görmek; akıl tutulmasının ötesinde hukuk bilmezlik ve gaddarlıktır!!..

Aynı RTÜK tarafından, geçenlerde yine aynı şekilde “beş gün ekran karartma cezası verdiği TELE-1” için de benzer zırva gerekçeler öne sürülmüştü!?.

Haydi gel de böylesine pespayeleşen ve siyasal iktidarın borazanı haline gelebilmiş olan RTÜK’e; “ANAYASAL BİR KURULUŞ” deyiver:))!!??..

..Ve haydi gel de tarafsızlığına ve ciddiyetine inan!?..

Anlaşılıyor ki; RTÜK’ün yegane görevi;

 “iktidarı eleştiren televizyon kanallarını, yazılı basın organlarını izlemek ve altından kalkılmaz ağır para ve uzun süre ekran kapatma cezası kesmek ve  AKP-MHP borazanlığı yapan besleme havuz medyasını görmezden gelmektir:))??!!..”

Eyvah ki eyvah!!..

Siyasi iktidarın borazanı olmayı görev edinen RTÜK’e sormak gerek: “kirin pisin, çörün, çöpün üstüne halı, kilim örtmekle evin temiz olduğunu söyleyebilir misiniz… Bu mümkün değilse; bu derecede hak ve hukuk hoyratlığı ile vatana ve millete ihanet edilmiş olunmaz mı?!..”

Adeta MHP’li Devlet Bahçeli ağzıyla (?!) muhalif görülen kurum ve kuruluşlar için;  “kapatalım gitsin!” yöntemiyle hareket eder hale gelen RTÜK; “Radyo Televizyon Üst Kurulu” olmaktan çıkmayı ve “Recep Tayyip’i Üzmeme Kurumu”na dönüşmeyi kanıksamış gibi??!!..

“Kapatalım gitsin!” yöntemiyle, Pazarı Pazartesine bağlayan gece 24 itibariyle Halk Tv. ekranlarının karartılması da bu cümleden olsa gerek??!!..

Zira, RTÜK; siyasal iktidara doğruyu gösterip, yanlıştan dönmesine ve ülke yararına, millet yararına güzel işler yapmasına dair uyarılarda bulunarak muhalefet eden Halk TV.nin, TELE-1’in, Fox’un, KRT’nin, Sözcü’nün, Cumhuriyet’in, Yeniçağ’ın, maddi ve manevi bakımdan cezalandırılmasını; ”Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlık ve bağımsızlığına, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, Atatürk ilke ve inkılaplarına, sosyal devlet anlayışına, hukukun üstünlüğüne, insan hak ve hürriyetlerine, fikir özgürlüğüne aykırı yayın yapmakla açıklamaya kalksa” aklı, insafı, hakkı ve hukuku benimseyen hiç kimsenin zinhar inanmayacağını önceden bilir?!…

18 yıldır siyasal iktidarını sürdüren ve “3Y” ile yani “YASAKLARLA, YOKSULLUKLA VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE ETME” vaadinde bulunan AKP’nin; 3Y’nin önlenmesinde ülkeyi hangi noktaya getirdiğini anlatmak için uzun konuşmaya, uzun yazmaya, uzaklarda aramaya gerek yok…

Çünkü; işini, aşını, işyerini, umudunu, özgürlüğünü, hak ve adaletini arar hale getirilmiş olan vatandaş geleceğe dair umudunu çoktaaan yitirmiş durumda…

Netice olarak; memleketin hal ve ahvalini; “tırıçkadan” nedenlerle Halk Tv.’ye 5 gün ekran kapatma cezası verebilmiş olan, RTÜK’e, cezaevlerinde hangi suçtan yattıklarını halen bilmeyen tutsak gazetecilere, cüppelerine düğme diktiren ve saraya arzı endam eder hale gelmiş olan “ipotekli yargıçlara” ve sesleri kısılmak istenen aydınların verdikleri mücadeleye bakıldığında gelinen nokta görülecektir…

Bilhassa; ”Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlık ve bağımsızlığını, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü, Atatürk ilke ve inkılaplarını, sosyal devlet anlayışını, hukukun üstünlüğünü, insan hak ve hürriyetlerini ve fikir özgürlüğünü” düstur edinerek yayın yaptığı bilinen Halk Tv.’ye, inandırıcılıktan uzak mesnetlerle RTÜK’ün vermiş olduğu “5 gün ekran kapatma cezası” için geçmiş olsun diyor, “RECEP TAYYİP’İ ÜZMEME KURUMU” na dönüşmenin gayreti içinde bulunan RTÜK’e de “Allah ıslah etsin?!” diyorum.

Saray güdümlü “muhtelif lejyonların” ellerinden gelse, iktidarı eleştiren yayın organlarına erişim engelleri koydurdukları gibi; hukuk bilmezliği, despotluğu iş edinenlerin ıslah olmaları ve insafa gelmeleri yönünden Allah’a yalvarışlarına dahi “erişim engeli” getirmek isteyeceklerdir:))??!!.. Maazallah!!..

***

Merakımdan soruyorum RTÜK’e

Erişim engeli nereye kadar

Çözüm soracaktık biz Atatürk’e

Erişim engeli nereye kadar                                                     

****

İktidar rüzgârı estirmek için

İtiraz edeni bastırmak için

Muhalif sesleri susturmak için

Erişim engeli nereye kadar

Ali DAL

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ