Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,43 / Satış: 32,56
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

Erzin’de Muhtarlarla bir araya gelen Vali Masatlı: TOKİ Başkanlığınca ilimizde 33 farklı noktada 32.614 konutun inşaatı devam ediyor!

Erzin’de Muhtarlarla bir araya gelen Vali Masatlı: TOKİ Başkanlığınca ilimizde 33 farklı noktada 32.614 konutun inşaatı devam ediyor!
  • 02.12.2023
  • Erzin’de Muhtarlarla bir araya gelen Vali Masatlı: TOKİ Başkanlığınca ilimizde 33 farklı noktada 32.614 konutun inşaatı devam ediyor! için yorumlar kapalı
  • 87 kez okundu

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, TOKİ tarafından Hatay’ın 33 farklı noktasında 32.614 konutun inşatının devam ettiğini söyledi.

Vali Mustafa Masatlı  Başkanlığında, 29.11.2023 Çarşamba günü Erzin ilçesindeki mahalle muhtarlarıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Yardımcıları, Erzin Kaymakamı Onur Özaydın, İlçe Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, ilçedeki hizmet veren kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile mahalle muhtarları katıldı.

 Yaşadığımız büyük afet sonucu en fazla yıkıma uğrayan Hatay’da, yıkımın yaralarının sarılması için Hatay Valiliğinin öncülüğünde belediyeler, ilgili kurum ve kuruluşlar ile muhtarların çalışmalarıyla bugüne kadar gelindiği ve ilçe genelinde neler yapıldığı, nelerin yapılıyor olduğu ve nelerin yapılacağı, toplantının ana gündemini oluşturdu.

 Valimiz Mustafa Masatlı, çok fazla can ve mal kaybının yaşandığı  bu afette hayatını kaybeden  vatandaşlara ve muhtarlara Allah’tan rahmet, yaralı olanlara da acil şifalar dileyerek toplantıyı başlattı.

Geçtiğimiz günlerde İskenderun ilçeinde yaşanan su baskınından dolayı da başta İskenderun halkı olmak üzere tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Mustafa Masatlı, depremde İskenderun sahilinde en az 40 cm’lik çöküntü meydana geldiğini ve bu durumlarda deniz taşmasının yaşanabildiğini, bunun son örneğinin de geçtiğimiz günlerdeki aşırı yağış ve şiddetli fırtına  sonucu, sahildeki cadde ve sokaklar ile birçok iş yerinin sular altında kalması olduğunu belirtti.

Valilik olarak olayın ilk saatlerinden itibaren ilgili birimlerle birlikte yerinde incelemelerde bulunduğunu da hatırlatan Vali Mustafa Masatlı, “Bugün de AFAD Başkanımız Okay Memiş ile birlikte İskenderun’daki deniz taşmasından etkilenen bölgeleri ziyaret ettik. Vatandaşlarımızın zarar ve ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek için bölgede çalışmalar, aralıksız devam ediyor” dedi.

 Depremin ilk saatlerinden itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliği ve öncülüğünde Bakanlıklar, Valilik ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarla  birlikte büyük bir özveriyle 7/24 esaslı bir çalışma süreci içinde olunduğunu, yaraların hızla sarıldığını ifade eden Vali Mustafa Masatlı, çalışmalar sonucu gelinen durumlarla ilgili güncel bilgiler de paylaştı. Buna göre şu an itibarıyla çadır kentlerin kalmadığı ve buralarda yaşayan tüm vatandaşların konteyner kentlere nakledildiğini aktaran Vali Masatlı,  Halihazırda 175 konteyner kentinde yaklaşık 200 bin vatandaşın barındığını belirterek, hedeflenen konteyner kent sayısının da 202 olduğunu ifade etti.

 Cumhurbaşkanı S Recep Tayyip Erdoğan’ın   depremin ilk gününden itibaren ve her fırsatta yinelediği “Hiçbir insanımız aç ve açıkta kalmayacak” Talimatları doğrultusunda Hatay’ın, önce insan merkezli olarak her bakımdan ayağa kaldırılması için aralıksız çalışıldığını ve yavaş yavaş kalıcı konutlara geçileceğini de belirten Vali Masatlı, Hatay  genelinde kalıcı konutların yapımının da hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

 TOKİ Başkanlığınca Hatay  genelinde 33 farklı noktada inşaatı devam eden konut sayısının 32.614 olduğunu ve yapılacak ihalelerle birlikte 36 bine yakın konuta ulaşılacağını, Aralık ayında da 5 bine yakın konutun da teslim alınarak hak sahibi vatandaşların bu konutlara geçmesinin sağlanacağını söyleyen Vali Mustafa Masatlı   sözlerine şöyle devam etti:

 “Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüzce 14 ilçemizde ihalesi yapılan 6.847 adet köy evinden 2.514’ünün inşaatına başlandı. Geçtiğimiz haftalarda da Altınözü ve Hassa ilçelerimizde 37 adet köy evimizin teslimini gerçekleştirdik. Aralık sonu itibarıyla da 244 adet köy evimizi kırsalda yaşayan hak sahibimize teslim etmiş olacağız.  Yine Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında 19 etapta 3.521’i ticarî alan; 16.338’i konut olmak üzere toplam 19.758 adet yapının çalışmaları başlamış durumdadır. Bunların yanında Yerinde Dönüşüm Projelerine vatandaşımızın teveccühü oldukça fazla. Bunda da 82.855’i konut, 16.445’i ticarî alan olmak üzere toplamda 99.300 müracaat söz konusudur. Bilindiği üzere yerinde dönüşüm için Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 750 bin TL hibe, faizsiz olmak üzere 750 bin TL de iki yıl ödemesiz 10 yıl ödemeli kredi imkanını, Devletimiz vatandaşımıza sunuyor. Eğer ahır da söz konusuysa kredi 1 milyona TL’ye çıkarılıyor. Dükkan için ise 400 bin TL  hibe, 400 bin TL de faizsiz kredi imkanı söz konusu. Bunun ödemesi de aynı şekilde 2 yıl ödemesiz 10 yıl taksitle ödemeli olacak.”

 Vali Mustafa  Masatlı;  80 binden fazla binanın yıkımının gerçekleştirildiğini, bunun da 267 bin bağımsız bölüme karşılık geldiğini ifade ederek 1970’ten bu yana Türkiye’de  meydana gelen tüm afetlerin ortaya çıkardığı hak sahipliğinin toplamından daha fazla bir hak sahipliğinin Hatay’da olduğunun da altını çizdi.

Hatay’daki  eğitim konusuna da değinen Vali Mustafa Masatlı, depremde her 3 okul binasından birinin kullanılamaz hâle geldiğini ve kullanılabilir binalarda ikili eğitim yapılacak şekilde planlamaların  yapılarak, okulların faaliyete sokulduğu ve bunun Hatay  için önemli bir adım olduğunu hatırlattı. Okulların açılmasının Hatay  için önem arz ettiğini ve Hatay  insanını burada tutabilmenin öncelikli şartlarından birinin de eğitim öğretimin başlatılabilmesi olduğunu vurgulayan Vali Masatlı, 5 Şubat’ta 434 bin olan öğrenci sayısının  Haziran itibarıyla 313 bin olduğunu,  okulların açılmasıyla birlikte de bu sayının 398 bine çıktığını böylece önemli bir geri dönüşün sağlandığının altını çizdi. Bununla birlikte 6 binden fazla konteynerin öğretmenlere tahsis edildiğini ve gerek öğrenci gerekse öğretmenlerin taşımalı sistemle ulaşım sorununun çözüldüğünü belirten Vali Masatlı,  Yeni okul binalarının yapımının da müjdesini verdi.

 Ayrıca, iyileşme sürecinde, Hatay’daki  ekonomik faaliyetlerin daha da artırılması için küçük sanayi siteleri ve organize sanayi bölgeleriyle ilgili çalışmaların da hız kesmeden devam ettiğinin altını çizen

Vali Mustafa Masatlı, depremde hasar alan kültürel varlıkların ihya ve inşa çalışmalarına da değinerek cami, kilise, havra gibi inanç mozaiği yansıtan kültürel varlıklarla birlikte tüm tarihî eserlerin, tarihî Uzun Çarşı’nın ayağa kaldırılmasının önemli olduğunu ve bunlaın, ayağa kaldırılmadan Hatay’ın ayağa kaldırılmasından bahsedilemeyeceğine atıfta bulundu.

Hatay  genelindeki yeni yapılan ve yapımı devam eden sağlık tesislerine de değinen Vali Mustafa Masatlı  şunları söyledi:

“300 yataklı Defne hastanemizin ameliyathaneleri tamamlanarak tam kapasite hizmete açıldı. 200 yataklı İskenderun Devlet Hastanesi’nin de açılışını gerçekleştireceğiz. 400 yataklı Antakya Eğitim Araştırma Hastanesi’nin yapımı devam ediyor, aralık ayında hizmete açılacak. ” diyen Valimiz, Erzin ilçemizde 50 yataklı Devlet Hastanesi’nin yapılacağı müjdesini verdi.

 Devletimizin çok güçlü olduğunun altını çizen Valimiz şunları kaydetti: “ Yabancı heyetlerle sık sık muhatap oluyorum. Yaptıklarımız karşısında çok etkilendiklerini dile getiriyorlar ve ortaya konan bu başarının sırrının ne olduğunu merak ediyorlar. Devletimiz o kadar güçlü, milletimiz o kadar asil ki. En zor şartlardaki hızlı refleks ortaya konulmasıyla Devlet – millet dayanışması vücut buluyor. Bizi başka milletlerden ayıran en önemli niteliklerimizden biri bu.”

 Bu zor süreçte, Türk Milletinin büyük bir fedakârlıkla çalışan ve taşın altına elini koymaktan kaçınmayan tüm kurum ve kuruluşlar ile vatandaşlara  bir kez daha teşekkür eden Vali Masatlı, “Biz büyük bir aileyiz, biz Hatay’ız, biz Türkiye’yiz. İnşallah bu günleri geride bırakıp 5 Şubat’tan daha güçlü, daha dirayetli, daha aydınlık Hatay’ı birlikte inşa edeceğiz” dedi.

 Hatay Valisi Mustafa  Masatlı  konuşmalarından sonra söz alan muhtarlar, sorumlu oldukları mahallelerindeki çalışmalardan bahsedip mahallelerinin eksiklikleri ve ihtiyaçlarının neler olduğunu dile getirdi.

 Daha sonra muhtarlarla soru cevap kısmına geçilerek ilgili müdürlükler, muhtarların sorularını cevapladı, Muhtarların talepleri not edildi.

 Vali Masatlı; belirtilen istek ve talepleri ilgili kurumlara not ettirerek gerekli çalışmaların, bir an önce yapılıp konunun ivedilikle çözüme kavuşturulmasını istedi.

 Gerçekleştirilen toplantının çok verimli geçtiğini ifade eden muhtarlar; bu toplantıların ihtiyaç ve sorunların tespit edilip ivedi çözümler oluşturabilme adına önemli olduğunu belirterek, ilgilerinden ve yapılan hizmetler için Vali Mustafa Masatlı  ve Türkiye Cumhuriyeti Devletine şükranlarını dile getirdiler.

Hatay Valiliğinden Kuduz uyarısı: Defne ilçesinde sokak hayvanları toplatılacak!
Hatay Valiliği, Defne ilçesine bağlı Meydancık mahallesinde meydana gelen kuduz vakasıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Bölgenin karantinaya alındığına dikkat...
Antakya Başkan Yapar’ın  çalışmalarıyla nefes aldı
Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar’ın talimatıyla Antakyalıların nefes alabildikleri park ve yeşil alanlarda bakım onarım ve temizlik çalışması gerçekleştirildi....
Deprem Bölgesi Hatay’da Görevli İki Aile Hekiminin Eksik Yatan Üç Aylık Cari Ödemesini Hürriyet Sağlık-Sen Mahkemeye Taşıdı
Deprem bölgesi Hatay’da  görev yapan Hürriyet Sağlık-Sen üyesi iki Aile Hekiminin 2023 yılı Kasım ve Aralık ayları ile 2024 yılı...
<strong>Hatay Büyükşehir Belediyesi, şehrin ana arterlerini temizliyor</strong>
Hatay Büyükşehir Belediyesi trafiğin yoğun olarak seyrettiği ana arterlerde temizlik çalışması başlattı. Vatandaşlardan gelen talepler ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı...
CHP’li Nermin Yıldırım Kara: Mücbir sebep hali tekrar uzatılsın!
Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 30 Nisan 2024’e uzatılan mücbir sebep halinin...
Belen’de durdurulan 3 ayrı araçta 16 Suriye uyruklu göçmen yakalandı
Hatay’ın Belen ilçesinde durdurulan 3 ayrı araçta Suriye uyruklu 16 kişinin yakalandığı belirtildi. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü...
İskenderun’da 10 DEAŞ’lı yakalandı
Hatay’ın İskenderun ilçesinde düzenlenen operasyonlarında terör örgütü mensubu 10 DEAŞ’lının yakalandığı bildirildi.  Hata Valiliğinden yapılan açıklamada,   Hatay Emniyet Müdürlüğü Terörle...
Aranan 3 kişi Polis tarafından yakalandı
Hatay’da çeşitli suçlardan aranan 3 kişi Polis tarafından yakalandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince aranan şahısların yakalanmasına...
1 Mayıs Tertip Komitesi’nden çağrı: Haydi 1 Mayıs’a
1 Mayıs, Antakya’da  düzenlenecek etkinlikle kutlanacak. 1 Mayıs Tertip komitesi yaptığı çağrıda, “Haydi 1 Mayıs’a” derken, Antakya Maksim alanında toplanılacağı...
Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan: Hataylı çiftçinin sesini duyun, köylüleri terörist yerine koymayın!
Saadet partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, sınır illerinde yaşayan çiftçilerin yaşadığı sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı....
CHP’li Nermin Yıldırım Kara Muhasebecilerin sorunlarını TBMM gündemine taşıdı: İyi hesaplanmamış bir girişim mesleki sorunlar yaratmıştır!
Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, mali müşavirlerin ve muhasebecilerin talepleri hakkında yazılı bir basın açıklamasında bulundu: Mali...
Basın Vakfı Genel Kurulunu yaptı, Yılmaz Karaca güven tazeledi!
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yapılan Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Mütevelliler Kurulu yeni yönetim kurulunu seçti. Gebze Gazeteciler Cemiyetinin ev sahipliğinde...
İskenderun Denizciler Mahallesi Cami imamı Hasan İnci, komşusu tarafından öldürüldü
Hatay’ın İskenderun ilçesine bağlı Denizciler Mahallesi cami İmamı Hasan İnci’nin (40) komşusu tarafından pompalı tüfekle öldürüldüğü bildirildi. Hatay Valiliğinden yapılan...
İskenderun’daki uygulamada 1103 şahıs, 728 araç ve 185 motosiklet sorgulandı
Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince 22.04.2024 tarihinde İskenderun genelinde yapılan uygulamalarda; 1103 şahıs, 728 araç ile 185 motosikletin sorgulandığı belirtildi. Hatay...
Hatay Büyükşehir Belediyesi İncesu  Parkını revize ediyor!
Hatay Büyükşehir Belediyesi; park, bahçe ve mesire alanı gibi yeni yeşil alanlar kazandırmak için proje çalışmalarına devam ederken bir yandan...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ