Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Cumhur ittifakının ömrünün çok uzun olacağını düşünmüyorum!
Gelecek Partisi Genel Başkanı eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, AKP ve MHP’nin kurmuş olduğu Cumhur ittifakının ömrünün çok uzun olacağını düşünmediğini iddia etti.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, geldiği Antakya’da Beyzade Fm Tv mikrofonlarına çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Yerel medyanın önemiyle sözlerine başlayan Ahmet Davutoğlu; “Yerel medya Türkiye’de kamuoyu oluşturma bakımından toplumsal damarlara nüfuz eden çok önemli bir misyona sahip. Beyzade FM Tv de bu bağlamda bölgesel alanda çok etkili. Bana bu şansı verdikleri için bütün yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.
HALKIMIZDA KORKU DUVARLARI AŞILIP TÜRKİYE’NİN GİDİŞATIYLA İLGİLİ KAYGILAR İFADE EDİLİR HALE GELDİ
Daha sonra gündemi değerlendiren Ahmet Davutoğlu çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Yaptıkları kongrelerden söz eden Ahmet Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:
“ Her yerde halkımızla bir araya geldik ve gördüğümüz şey şu; Türkiye’nin çok ciddi ekonomik siyasi sıkıntıları var. Esnafımız çiftçimiz ki Çukurova gibi zengin topraklar da dâhil akşam evine aş götürme derdi içinde bir karamsarlık hakim. Anadolu’nun her yerinde o karamsar hava, ülkenin gidişatı ile ilgili duyulan kaygılar bizlere ifade edildi ama aynı zamanda gördüğüm bir hususta şu ki;
Artık korku duvarları aşılıp Türkiye’nin gidişatıyla ilgili kaygılar açık ve net bir şekilde ifade edilir hale gelmiş durumda. İşte bu ortam Türkiye’nin geleceğiyle ilgili hepimizi ümit var kılan bir ortamdır. Bütün karanlık gecelerin şafağında bir güzel güne başlangıç heyecanı var. Gelecek Partisi bu başlangıç heyecanının adıdır.
Sadece Gelecek Partisi olarak değil benzer kaygıları taşıdığımız bütün siyasi partilerle şahsiyetlerle yakın temas içindeyiz. Saadet Partisi ile bu bağlamda Sayın Karamollaoğlu ile de görüşme gerçekleştirdik. Diğer parti yetkilileriyle de görüşmelerimiz sürecek.”
EMEKÇİNİN HAKKININ FAİZ LOBİLERİNE RANTİYELERE AKTARILDIĞI DÜZENİN SONA ERMESİ LAZIM
Türkiye’nin ekonomisini değerlendiren Ahmet Davutoğlu şu görüşlere yer verdi:
“Kaynakların bu kadar har vurup harman savrulduğu, bazı kesimlerin çok lüks içinde yaşadığı, 28 yaşında bir ofis çalışanının en lüks arabalara binebildiği ama hayatı boyunca kamuya hizmet etmiş emeklilerin evine ekmek götüremediği bir ülkede kimse adaletten kimse ekonomik ve kalkınmadan refahtan bahsedemez. Maalesef ülkenin geldiği nokta bu.
TARIMDA SANAYİDE ÜRETİLEN KAYNAKLAR FAİZE GİDİYOR
Bunun aşılabilmesi için mutlaka zihniyetin değişmesi lazım ve emekçinin hakkının faiz lobilerine rantiyelere aktarıldığı düzenin sona ermesi lazım. Dünyada faiz yüzde bir civarında ortalama, Türkiye’de yüzde 19. Dolayısıyla sanayi daralırken hizmet sektörü yüzde 4 oranında küçülürken, tarım sektörü durumunu zor muhafaza ederken eğer bankacılık sektörü yüzde 21.8 büyümüşse bu şu demektir tarımda sanayide üretilen kaynaklar faize sevk ediliyor demektir. Bugün bütün bu sistemi değiştirecek olan bir zihniyet ve yönetim değişikliğine ihtiyaç var.”
MHP KOALİSYONUN ANA PARAMETRELERİNİ BELİRLERKEN KOALİSYONUN DÜMENİ DOĞU PERİNÇEK’İN ELİNDE
Son olarak ittifakları değerlendiren Ahmet Davutoğlu şunları söyledi; Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ittifak kavramı geldi aslında bu bir koalisyondur. Koalisyonun küçük ortağı MHP koalisyonun ana parametrelerini belirliyor. Koalisyonun dümeni de Doğu Perinçek’in elinde. Dolayısıyla bir koalisyon iktidarıyla yönetildiğimizin farkında olmamız lazım.
İttifaklar sistemi Türk siyasetinin, demokrasinin, partilerin doğasını bozmuştur en başta da AK Parti’nin doğasını bozmuştur. MHP’nin de doğasını bozmuştur. Yüzde 50+1’e siyasi istikrarı bağlamak istikrar getirmedi. Perinçek gibi küçük marjinal siyasi aktörlerin daha belirleyici hale gelmesi ve Cumhurbaşkanı’nın da bunlarla ittifak yapmasını gerekli kılan bir tablo ortaya çıkardı. Ben cumhur ittifakının ömrünün çok uzun süre olacağını düşünmüyorum. Cumhur ittifakı çatladığı zaman zaten karşıda onun doğurduğu kutuplaştırıcı etki de yok olacaktır. Biz, ancak ilkesel bazda her partiyle işbirliği yapmaya hazırız. İttifak ayrı bir konu o seçim ortamında konuşulur.”