Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,24 / Satış: 32,37
€ EURO → Alış: 34,79 / Satış: 34,93

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş: EXPO 2021 Hatay’a uzun yıllar hizmet edecek!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş: EXPO 2021 Hatay’a uzun yıllar hizmet edecek!
  • 22.06.2021
  • Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş: EXPO 2021 Hatay’a uzun yıllar hizmet edecek! için yorumlar kapalı
  • 621 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş 10 Aralık’ta dünyaya kapılarını açacak olan EXPO 2021’in Hatay’a uzun yıllar hizmet edeceğini söyledi.

BİZİ HEYECANLANDIRAN  VE HIZLI TEMPOYLA ÇALIŞTIĞIMIZ ORGANİZASYONUMUZU 10 ARALIK’TA AÇACAĞIZ

Katıldığı bir Radyo programında EXPO 2021 hakkında bilgiler veren Başkan Lütfü Savaş şunları söyledi:

 “EXPO 2021 ülkemize ve Hatay’ımıza hayırlı olsun. 2017 yılından itibaren bizi heyecanlandıran ve hızlı tempoyla çalıştığımız organizasyonumuzu 10 Aralık’ta açacağız. Eksiklerimizi hızlı bir şekilde yaparak bitireceğiz. Hatay hayatında ilk defa böyle bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Hatay uzun yıllardır böyle bir organizasyona imza atmamıştı. İnşallah bu organizasyona Hatay halkı olarak imza atacağız. Ve alnımızın akıyla da organizasyondan çıkacağız. Ondan sonraki süreçte de Hatay’ımız, ülkemiz, turizm, ticaret erbabımız, esnafımız , üreticilerimiz, çiftçilerimiz herkes kazanacak, kaybeden kimse olmayacak.” SAVAŞ: BU YAZDAN İTİBAREN TÜRKİYE’NİN VE HATAY’IN RAHATLAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Başkan Lütfü Savaş Pandemi hakkında şu bilgileri paylaştı:

 “ Bu yazdan itibaren Türkiye’nin ve Hatay’ın rahatlayacağını düşünüyorum. İnşiallah öngörülerimiz doğrultusunda bir sonuç alırız ve temmuz ayından itibaren adece Hatay değil bütün ülkemizdeki birçok şehrimiz turizmle ilgili herhangi bir sıkıntı olmadan pozitif algıya açık bir durumla yaşamaya devam eder. Aralık ayına kadar da oldukça rahat bir pozisyona geleceğimizi düşünüyorum.”

EXPO HATAY’A UZUN YILLAR HİZMET EDECEK

Başkan Lütfü Savaş özellikle EXPO 2021 organizasyonunun Hatay’a uzun yıllar hizmet edeceğinin altını çizdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“ EXPO’yu 10 Aralık’ta açacağız. Önümüzdeki yıl boyunca organizasyonlarımız devam edecek. Bu konuda organizasyonun altı aylık olacağı konuşuluyor ama biz gayri resmi olarak gelen bütün misafirlerimizi ağırlamaya devam edeceğiz. Oradaki bütün organizasyonlar da devam edecek. Biz organizasyonumuzu altı aylık yapmıyoruz.EXPO’dan sonra da her iki bölgedeki aktivasyonumuz, oranın kullanılması, eğitim, eğlence, kültürel faaliyetler, gastronomi olmak üzere her şey canlı tutulacak. Biz bu iki mekanımızda önemli organizasyonlara ev sahipliği yapacağız. Hatay bundan sonraki süreç içersinde herkesi rahat rahat ağırlayacak bir pozisyona gelecek.”

Başkan Lütfü Savaş konuşmasının devamında, “ En son Sayın Valimizi EXPO alanına davet ettim. Çok güzel ve övgü dolu sözler söyledi. Valimiz Hatay’daki renkleri kucaklayarak hizmetler gerçekleştiriyor.  Sayın valimizin bu tutumundan dolayı kendisine teşekkür ediyorum. EXPO alanını gezdi ve takdir etti. Zaten spor konusunda ve yapmış olduğumuz güzel organizasyonlarda da desteğini alıyoruz”dedi.  

HATAY ÇOK ÖZEL BİR ŞEHİR

Başkan Lütfü Savaş, Herkesin birlik ve beraberlik içinde şehrine hizmet etmesi gerektiğini vurguladığı konuşmasına şöyle devam etti:

 “ Ben olaylara Hatay’da siyasi bir gözlükle bakmıyorum. Hatay çok özel bir şehir. Ve Hatay’ın hemen hemen bitişiğinde 9 yılı aşkındır bir iç savaş var. Ve 11 yılı aşkındır iç kargaşa var. Bütün bu kargaşanın ve savaşın gölgesindeki en önemli serhat şehrinde tabi ki belediye başkanı, garnizon komutanı, vali  ve bütün A protokoldaki ve ondan sonraki protokoldaki bütün siyasetçilerin, devlet adamlarımızın birlik ve beraberlik içerisinde çalışması gerektiğini düşünüyorum. Sayın valimiz de aynı düşünceye sahip. Biz bugüne kadar birbirimizi kırmadan ve birbirimize önyargılı olmadan devletimizin ve milletimizin hizmetlerini yapmaya gayret ettik.

BİZ PARTİ OLARAK KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ’Nİ ÖNEMSİYORUZ

EXPO ile ilgili yaklaşık 55-60 tane büyükelçilerimizi Ankara’da ziyaret ettik ve EXPO’yu anlattık. Sayın Genel başkanımızın yazılı emri ve sözlü talimatı ile beni Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kıbrıs temsilcisi yapmıştı. Biz Sayın Genel Başkanımız , genel sekreterimiz ile Kıbrıs’a gittik. Sayın Cumhurbaşkanı, başbakan, meclis başkanı, siyasi parti liderleri , milletvekilleri ve büyükelçi ile görüşmeler gerçekleştirdik. Şehitlerimizin ve devlet büyüklerimizin mezarlarını ziyaret ettik. Bundan sonra daha fazla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ilgileneceğiz. Bizim iki ayda bir büyükşehir belediye başkanları olarak toplantılarımız oluyor. Ekim sonu kasım ayı başı gibi Kıbrıs’ta toplanacağız.Bizim için Kıbrıs gerçekten de önemli. Kıbrıs konum itibriye Türkiye Cumhuriyeti’nin kendi bekası anlamında önemli. Biz parti olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni önemsiyoruz.”

LÜTFÜ SAVAŞ: BUGÜNE KADAR BU KADAR UMUTSUZ BİR TOPLUM GÖRMEDİM 

Başkan Lütfü Savaş, Gaziantep’te gerçekleştirilen çalıştay hakkında da şu değerlendirmede bulundu:

 “Biz rutin olarak bütün büyükşehir belediye başkanları iki günlük çalıştay yaparız. Gaziantep’te üç günlük çalıştay gerçekleştirdik. Çalıştayın ilk gününü geziye ayırdık. Büyükşehir belediye başkanlarımız ayrıca ilçe belediye başkanlarımız ile grup halinde merkezde ve ilçelerde çarşıyı gezdik. Daha sonraki günlerde de kendi içimizdeki yapmış olduğumuz güzel hizmetleri , eksiklerimizi ve yapmamız gerekenleri tartıştık. Son günde ise tartışmamızın özetini konuştuk. Ve dünyadaki özellikle Türkiye’deki yeni kurulan şirketler ve yeni gelişmeleri konuştuk. Daha sonra da Sayın Genel Başkanımız üç günlük çalışma ortamındaki bütün edindiğimiz kazanımları , beklentileri ve çıkarılan sounçları bizimle paylaştı.”

HATAY’I TANIYAN İNSANLARIN SAYISININ ARTMASINI İSTİYORUZ

Htay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay’ın Suriye’de yaşanan savaştan dolayı oldukça etkilendiğine yönelik sözlerine tekrarlarken sözlerini şöyle sürdürdü.

“Biz 9 yıldır çok zor şartlarda yaşayan bir şehiriz. Ekonomik, sosyalojik ve psikolojik anlamda çok yorulduk. Bütün bunları yaparken sadece hizmet yetmez. İnsanlarımızın evine götüreceği ekmeği veya pastanın dilimini arttırmak lazım. Bizim yapmış olduğumuz faaliyetler belediye para kazansın diye değil, insanlarımızın eksilen ekmeğini, veya pastasının eksilenini yerine koymak ve insanlarımıza umut aşılamaktır. Hayata sımsıkı bağlamalarını sağlamaktır. Bütün bunları esnafımızın, çiftçimizin, köylümüzün , ticaret erbablarımızın, turizmle ilgilenen insanlarımızın umudu olması için yapıyoruz. Hatay’ı tanıyan insanların sayısının artmasını istiyoruz.”

“EXPO alanlarını son durumu hakkında bilgi veren Savaş,“Şu anda Antakya- Defne bölgesinde alanı içerisinde inşaatın yüzde 97’si bitmiş durumda. İskenderun bölgesindeki inşaatımızın da yüzde 98’i bitti. Biz muhtemelen ağustos veya eylülden itibaren EXPO olana kadar büyük  organizasyonlar yapacağız. Bundan sonra müzik,sanat ve gastronomi festivalleri gibi önemli festivaller yapacağız. Yılda ortalama 7-8 fuar da yapacağız.”

BAŞKAN SAVAŞ : DAĞ CEYLANLARININ YAŞAM ALANINA DOKUNULMASIN

Başkan Lütfü Savaş Kırıkhan ilçesindeki Dağ ceylanları hakkında ise düşüncelerini şöyle aktardı:

“EXPO’nun logosunu ‘Barış Çiçeği’ yaptık. 13 ayrı medeniyete ev sahipliği yapmışız ve Barış Çiçeği’nin 13 yaprağı var. Gazella gazellalarımız da maskotlarımız oldu. Gazella gazellalarımız yaklaşık 70 civarında iken şuanda 1170 civarında sayıya ulaşmışlar. Orada taş ocakları izni verilmiş. Bu hayvanları rahatsız etmesinler. Bu nadide çiçek gibi hayvanlar başka ilde yok.Onları lütfen koruyalım ve yaşatalım. Biz bu konu ile ilgili yakında kampanya başlatacağız. Kampanyamıza lütfen herkes destek versin.”

“STADLARI YIKMASINLAR

Başkan Lütfü Savaş, Hatayspor’a ait stadlarının yıkılması ile ilgili olarak bir kez daha şu açıklamayı yaptı:

 “Hatayspor’umuzun sahası var. 70 yıllık bir geçmişi var. 54 yıldır da Hatayspor’un bir geçmişi var. Şu anda yıkılması için uğraşılıyor ve oraya ‘Millet Bahçesi’ yapacağız söyleniyor. Lütfen bu stadları yıkmasınlar. Orada şehrin müthiş anıları var. Her yerde ve özellikle İskenderun’da yeşil alan ve sahil var. İnsanla sadece orada maç seyretmeye gitmiyor anılarını da yaşıyorlar. Hatayspor’un sahası aynı şekilde sahipleri tarafından yeşil alan olarak bağışlanmış. Herkes orada spor yapıyor. Benim siyasilerden, bütün kurum ve kuruluşlardan ricam bu iki stadı yıkmasınlar. Burada insanlar spor yapmaya devam etsinler.” 

BİZ ÇİFTÇİMİZE PARA KAZANDIRMAK İSTİYORUZ HEM DE TEKNOLOJİDEN FAYDALANMALARINI İSTİYORUZ

Başkan Lütfü Savaş Programı şu sözlerle noktaladı:

 “ EXPO, gastronomi, HADO ve  kırsal kalkınma projemizi bitirdiğimizde va başardığımızda birçok şehir bizi örnek alacaktır. Biz uluslararası aktörlerin altında kalmayalım. Onlar bizim çiftçimizi, üreticimizi, ve ticaret erbabımızı ezmesinler. Ezmemeleri için de tabi ki hükümetin alacağı tedbirler, plan ve programlar çok önemli. Biz çiftçilerimize hem para kazandırmak istiyoruz hem de teknolojiden faydalanmalarını istiyoruz. Onlarla birlikte yürüyüp çiftçilerimizin önünü açmak istiyoruz. Hatay’ın kalkınması, gelişmesi ve biraz daha kazanması için çalışıyoruz.”

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk Baba Ocağında moral depoladı: 31 Mart’ta evimden rekor oy bekliyorum!
Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, baba ocağı Kırıkhan’da hemşehrilerine seslenerek 31 Mart’ta fire vermeden evlatlarının yanında...
<strong>Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden 20 farklı Konteyner kente çocuk oyun alanları</strong>
Hatay Büyükşehir Belediyesi, il genelinde kurulan konteyner kentlerde çocuklar için oyun parkları kurdu. Depremden en çok etkilenen çocukların moral ve...
<strong>CHP Grupbaşkanvekili Ali Mahir Başarır’dan Başkan Lütfü Savaş’a destek</strong>
Yaklaşan 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır...
Cumhur ittifakı Antakya Belediye Başkanı adayı İbrahim Naci Yapar Avsuyu’nda konuştu: Destekleriniz hizmet olarak dönecektir!
AK Parti Hatay Milletvekili Av. Adem Yeşildal, Cumhur İttifakı Antakya Belediye Başkan Adayı İbrahim Naci Yapar ile ziyaret ettiği Avsuyu...
Motorsiklet hırsızı tutuklandı
Hatay’ın İskenderun ilçesinde, motorsiklet hırsızı şüphelisi bir kişi tutuklandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince hırsızlık olaylarına yönelik...
Altınözü’nde kaçak kazı yapan 4 kişi suçüstü yakalandı
Hatay’ın Altınözü ilçesine bağlı Fatikli Mahallesinde kaçak kazı yapan 4 kişi Polis tarafından suçüstü yakalandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay...
İskenderun’da bir araçta 3995 adet Captagon hap yakalandı
Hatay’ın İskenderun ilçesinde bir araçta 3995 adet Captagon hapı yakalandığı belirtildi. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince Uyuşturucu...
Dörtyol’da şüphe üzerine durdurulan araçta 20 adet cep telefonu yakalandı
Hatay’ın Dörtyol ilçesinde, şüphe üzerinde durdurula bir araçta gümrük kaçağı 20 adet cep telefonu yakalandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay...
Dörtyol’da 740 paket gümrük kaçağı sigara yakalandı
Hatay’ın Dörtyol ilçesinde, gümrük kaçağı 740 paket sigara yakalandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince Kaçakçılık suçlarına yönelik...
İskenderun’da kumar oynayan 22 kişiye 141.350 lira idari para cezası
Hatay’ın İskenderun ilçesinde kumar oynayan 22 kişiye 141.350 lira idari para cezası yazıldığı bildirildi. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet...
İskenderun’daki uygulamada 3 tabanca yakalandı
Hatay’ın İskenderun ilçesinde yapılan uygulamada 3 tabanca ile çeşitli uyuşturucu madde yakalandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince...
<strong>Başkan Savaş Erzin ve Dörtyol’da konuştu: Hizmetlerde işbirliğine önem veriyoruz!</strong>
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesi Hatay’ı karış karış dolaşarak gönülleri fethetmeye...
Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Hatay’da Basın Merkezini kurdu
Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi ile Habitat Derneği işbirliğinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Hatay Basın Merkezinin...
<strong>Hatay Büyükşehir Belediyesi Su altı ve Su üstü arama Kurtarma ekibi ekipmanlarını yeniledi!</strong>
Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 6 Şubat depremlerinde enkaz altında kalarak zarar gören su altı ve su üstü ekipmanlarını...
<strong>Başkan Savaş’tan ATSO, HESOB ve Defne ilçesine ziyaret</strong>
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Defne’nin Turunçlu, Harbiye, Döver, Aknehir ve Çekmece Mahallelerinde gerçekleştirdiği halk toplantılarında yoğun...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ