Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş: Uluslararası sularda Türk Bayrağının dalgalanması onur verici!
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, bir radyo programında ‘Milli Proje’ olarak nitelendirdiği Hatay Deniz Otobüsü (HADO) hakkında önemli bilgiler paylaştı.
DAHA UYGUN ŞARTLARDA İNSANLARIMIZIN KIBRIS’A ULAŞIMLARINI SAĞLAYACAĞIZ
Programda ilk olarak HADO feribotunun avantajlarından söz eden Başkan Lütfü Savaş, “Kıbrıs’ta yaşayan 40 bin insanımız var. Ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle uçakla gidip gelemiyorlardı. İnsanlarımızın HADO ile daha uygun şartlarda Kıbrıs’a ulaşmalarını sağlayacağız. Ticaretin geliştirilmesi ve turizmde her iki tarafa destek olunması için böyle bir tasarrufta bulunduk” dedi.
ULUSLARARASI SULARDA TÜRK BAYRAĞININ DALGALANMASI ONUR VERİCİ
Başkan Lütfü Savaş, Türkiye’de belediye eliyle yapılan ilk uluslararası deniz taşımacılığını hayata geçirdiklerinin altını çizerken, “Uluslararası sularda Türk bayrağının dalgalanması onur verici. Hatay’dan Girne’ye seferler düzenliyoruz ve belki de ilerleyen zamanlarda Gazimağusa’ya da seferler düzenleyeceğiz. Vatandaşlarımız daha uygun şartlarda, rahatça seyahat etme imkânı bulacak. Şu anda bilet fiyatları siviller için 600, öğrenciler 400 lira. Ve 7 yaşın altındaki çocuklarımız da ücretsiz bir şekilde seyahat edebilecek. Aynı zamanda 45 kiloya kadar eşyanın götürülebildiği bir sistem kuruyoruz” diyerek ücret tarifelerinin güncellendiğini açıkladı.
HER KESİMDEN İNSANIMIZIN EKONOMİK SEVİYESİNİ DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ
Feribotların sefer süresi hakkında da konuşan Başkan Savaş, “Hava koşullarına bağlı olarak süre değişebiliyor. Dalgaların olmadığı zaman ortalama 5 saat sürüyor. Feribotumuz saatte 30 deniz mili gidebiliyor. Ekonomik durumu iyi olan vatandaşlarımız uçağı tercih edebilir ama biz her kesimden insanımızın ekonomik seviyesini düşünmek zorundayız” ifadelerini kullandı.
AMACIMIZ HATAY’IN ESKİ İHTİŞAMLI GÜNLERİNE KAVUŞMASINI SAĞLAMAKTIR
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC) ve Hatay’ın stratejik olarak önemli bir konumda olduğunu da ifade eden Başkan Lütfü Savaş açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“İki bölge arasında Türk bayraklı gemi gezdirmek bizim için de KKTC için de çok büyük bir onurdur. Bundan sonraki hedefimiz Lübnan’a sefer düzenlemek. Amacımız Roma ve Bizans dönemindeki gibi Hatay’ın eski ihtişamlı günlerine kavuşmasını sağlamaktır. Dünyanın ticaret ve turizm pastasından olabildiğince daha geniş dilimle pay almak istiyoruz. Bu sadece Hatay için değil bölgemiz ve Türkiye için çok önemli ve stratejik bir olay.”
BEYRUT SEFERLERİ İÇİN GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDİYOR
Beyrut seferleri için görüşmelerin devam ettiğini de ifade eden Başkan Savaş, “Görüştüğümüz bir şirket var. Hangi şartlar daha ekonomik olursa biz o güzergâhta yolumuza devam edeceğiz. Beyrut da bu seferlere pozitif bakıyor” diye konuştu.
KKTC’DEKİ İLGİDEN MEMNUNUZ”
HADO’nun ilk seferinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Lütfü Savaş, “ Bu özel günü seçtik ve Kıbrıs gazilerimiz ile KKTC’ye gittik. Bizim için çok anlamlı bir gündü. KKTC Cumhurbaşkanımız, meclis başkanımız, büyükelçimiz, kaymakam, belediye başkanımız ve birçok siyasi parti bizimle beraberdi” diyerek KKTC’de gösterilen ilgiden dolayı olan memnuniyetini belirtti.
AMACIMIZ KKTC’DE YAŞAYAN İNSANLARIMIZA SAHİP ÇIKMAK VE YALNIZ OLMADIKLARINI HİSSETTİRMEKTİR
KKTC Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın HADO’ya olumlu yaklaştığını vurgulayan Başkan Savaş, “Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı daha büyük seferler yapmamızı, yük ile araba taşıyacak sistemle büyütmemizi istedi. Haziran ayının başında Türkiye ve Hatay’a gelecek. O zaman sistemin hem kalıcı olması hem de büyütülmesi konusunda fikir birliğine varacağız ” diyerek amaçlarının KKTC halkına sahip çıkmak ve yalnız olmadıklarını hissettirmek olduğunu açıkladı.
HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK BU İŞE EKONOMİK KAZANÇ ELDE ETME GÖZÜYLE BAKMIYORUZ
Başkan Lütfü Savaş, önümüzdeki günlerde HADO’ya olan ilginin artacağını da dile getirirken, açıklamasını şöyle noktaladı:
“Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak bu işe ekonomik kazanç elde etme gözüyle bakmıyoruz. Biz bu işe stratejik olarak bakıyoruz. O coğrafyayı sahiplenmek, insanlarımızın yanlarında olduğumuzu hissettirmek ve KKTC ile Türkiye arasındaki uyumu artırmak amacıyla yapıyoruz.”